majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 9 (47)

Dziewczyny tamtego już nie dało się czytać-za długi ;)

Nasza super lista dzielnych mamusiek i słodkich dzidziek:

5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed

19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa

19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm

20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm

28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą

29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna

30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna

03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo

04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa

07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa

08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo

08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo

08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice

08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa

10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed

10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed

12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed

14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa

17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo

19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo

19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo

21.06 (termin 01.07) - cecha - Szymon 3320 g, 55 cm, Sz. Wojewódzki

22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna

22.06 (termin 22.06) - Husky03 - Kornelia 3940, 58 cm, Sz. Wojewódzki

22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010g i 53 cm

25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki

29.06 (termin 16.06) - czerwcoweczka - Laura 3730 g, 58 cm, Lębork

30.06 (termin 29.06)- aniuko - Alicja 4100g, Sz. Wojewódzki

01.07. (termin 28.06) - perła - Filip 3350g, 56 cm

02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo

02.07 (termin 2.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki

05.07 (termin 23.06) - Myszka - Kinga 3435g, 57 cm, Zaspa

06.07 (termin 27.06) - Liluś - Wiktoria 4250g, 57cm

03.07 (termin 29.06) - lestek - Michałek 3940g, 57cm Zaspa

11.07 (termin 30.06) - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)

13.07 (termin 30.06) - jolla - Marcin 3600g, 55 cm, Redłowo

Link do starego: http://forum.trojmiasto.pl/majowo-CZERWCOWE-lipcowe-Mamusie-i-Dzieciaczki-100-cz-8-46-t184990,1,16.html

Ps Nowe Mamuśki i ich pociechy niech skopiują listę i same się dopiszą bo w tym z****iście długim poprzednim wątku nie chciało mi się szukać kiedy i kogo urodziłyście ;) pamiętam tylko, że katka Fifiego ale na tym koniec :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 9 (47)

My też po szczepieniu, poszło naprawdę lajtowo, Alicja zapłakała tylko w trakcie wkłucia i dumna z siebie byłam, bo jako jedyna byłam sama z dzieckiem bez męża, a z tego co widziałam to udało mi się lepiej uwinąć przy dziecku niż niektórzy w dwójkę. swoją drogą to niezła jest organizacja u mnie w przychodni, bo trzeba przejść przez 3 pokoje w jednym wizyta lekarska, w drugim ważenie a w trzecim szczepienie i za każdym razem ubieraj i rozbieraj dzieciaka, naprawdę ktoś pomyślał...

ja dołączam do tych tylko cyckowych, Lila ma 3,5 miesiąca i jeszcze nam się nie spieszy do dodatkowego jedzonka :)

a w kwestii basenu - polecam Hotel Gdynia, można pójść raz na zajęcia z dzieckiem żeby tylko sprawdzić, nikt nie wymaga od razu kupowania całego karnetu, moja koleżanka tam chodzi i jest bardzo zadowolona, chociaż ja jeszcze nie próbowałam :)
tutaj szczegóły: http://www.relaxcenter.pl/nauka-plywania-dla-niemowlat.html

Iza w gdyni wypłacają becikowe do 15 kolejnego miesiąca :)

i pozbyłam się pół tysiaka na szczepienie:/ A Gabrysia tak niemiłosiernie płakała - o tym, że ta szczepionka boli znacznie bardziej niż ta, ktorą miała Tosia dowiedziałam się dopiero po fakcie...A niby są przyjaźniejsze dziecku! G... Zła jestem
Lekarka na wstępie spytała mnie; "I co?Nadal jest pani wegetarianką?" Myślałam, że mnie atakuje bo ma taki dziwny styl, ale okazało się, że pyta orientacyjnie bo jej córka tez przestała jeść mięso i tak sobie myślę, że lekarka chciała się upewnić czy można z tym żyć heh

Dziś pierwszy raz w życiu zostawiłam Tosię samą w domu - to okropne, ale nie miałam wyjścia - musiałam iść na to szczepienie, a Tosia nie może wyuchodzić z domu kolejny tydzień, bo coś tam wciąż siedzi na oskrzelach. Zostawiłam jej telefon, przykazania jak się zachowywać i bałam się jak cholera cały czas, ale kiedy wróciłam do domu tosia cała happy i pełen luz oglądała sobie mini mini

a właśnie! jak długo czekałyście na wypłatę becikowego?

Daria dopiero jutro małżona wysyłam po zaświadczenie od gina ;-)

Ja sobie nawet teraz nie wyobrażam jakbym mogła wrócić do pracy

Daria, pociesze Cie, ze ja od porodu nie przespalam dluzej niz 3 h :) Moj Filip spi w nocy 3h, potem cyc i potem co godzine do 7 :) trzeba jakos to wytrzymac :( wydaje mi sie ze juz zaczyna zabkowac, slini sie niemilosiernie, wklada wszystko do buzi i rzuca mi sie na brode jak wsciekly :) po dziasełkach widze ze idzie tam biały kamyczek ;) zaraz idziemy na spacer, fajna pogoda:)

Iza, a ty jeszcze nie dostałaś becikowego? Ja już dawno zapomniałam o tych pieniądzach, hehe ;)))

Okruszek, super ze wszystko ok :)))

Daje Madzi już obiadki, a na kolacje nawet kaszke. Oprócz kaszki wieczorem pije z cycka tyle co zwykle a śpi krócej :((( 3oko, u Ciebie chyba podobnie, nie? Wczoraj przeszła wszelkie granice, spała od 20:00 do 23:00, o 23:00 już pierwsza pobudka na cyc!!! Ręce mi opadły, a potem też masakra, co godzine pobudka :(((( Dobrze, że na cyca a nie na fisiowanie. Fisiowanie zaczyna jej się od 7:00.
A tak sie cieszyłam że Madzia przesypia prawie całą noc, długo moja sielanka nie trwała, bo od czasów tego szpitala jest coraz to gorzej, z nocy na noc coraz gorzej :((( Padne chyba!!!!

Okruszku super, że wszystko ok :)

a ja jestem mega happy, bo sprzedałam mutsiaka :-D muszę teraz szybko kupić fotelik dla młodej, bo nie będzie jak jej przewozić. jak dostanę becikowe, to zmieniam wózek. już się nie mogę doczekać :-)

lece chałpe ogarnąć póki młoda lula

witam o normalnej porze :)
mamy domowego laptopka i w końcu mogę być na bieżąco z czytaniem, a nawet czasem się włączyć do rozmowy :)
cieszę się jak gwizdek :D

ło jeny, ale się u Was dzieje... wychodzi na to, że u nas sielanka... jakiś taki dobry czas, grzeczne dziecko (co prawda trochę z niej dzikus, ale kochany), super Mąż, żyć, nie umierać :] mam nadzieję, że to nie cisza przed burzą... albo po prostu znów 'idealizuję' ;)

pooglądałam sobie te krzesełka/nadstawki, fajna sprawa, ale na oglądaniu się pewnie skończy - nie mamy miejsca ani kasy, no ale my z tych, co to malucha 'tylko' cycusiem tuczą :]
chociaż pewnie damy Martysi trochę 'ludzkiego' jedzonka, ale tylko żeby zobaczyć, jakie miny robi ;)
witC jej dawałam, to tak się słodko kwasiła, to co dopiero na marchewkę^^

wiecie może, na jaki basen mogę sobie pójść z Mantysią tak tylko, żeby spróbować, na 1 zajęcia?
może ktoś też by się wybrał?

a pamiętacie, jak zapitalały wątki, jak dzidziusie w brzuchach jeszcze miałyśmy?

hej dziewczęta,

mała z tatą na spacerze to ja korzystam, choć zaraz mama moja przyjedzie :)

byliśmy u alergologa-dermatologa (Mimii potwierdziło się-ta poradnia jest w szpitalu kolejowym, weszliśmy jako pierwsi bez kolejki :D a skierowanie musi być-takze pamiętajcie jakby co (tfu tfu)). Pani Dr od razu wiedziała co i jak-powiedziała że w tym wieku to jest normalne (nie będę Was zanudzać szczegółami) i dała nam zalecenia. Jestem zatem spokojna.

Poza tym aporpos krzesełka-3oko czy jak Piotruś tupie nóżkami to krzesełko dalej stabilnie stoi? Bo ja się martwię że jak mała będzie wierzgać na tym krześle to ono się przewróci razem z nią... a właśnie ta nadstawka wydaje mi się bezpieczniejsza... może się mylę...
Nooo drogie akurat to krzesełko, ale jest ogromny wybór tańszych-patrzyłam na allegro, a nadstawki FP z zabawkami kosztują już od 140zł, także na pewno można coś wybrać!

Mammamijko strasznie przykro, u mnie podobna sytuacja... także doskonale rozumiem...

Dobrze, że ja mam w gruncie rzeczy spoko teściową. Czasem mnie denerwuje ale to chyba normalne, bo moi rodzice też mnie czasem denerwują ;)

Dobra lecę się doić i posprzątać...

My też dziś na szczepienie z Gabrysią - pierwszy raz heh. 8 tygodni spóźnienia tylko;)

Magda super ten fotelik jest i ma cudne wzory, ale drogi - musimy kupić Tosi nowy fotelik do samochodu, bo już w tym co ma dawno przekroczyła dopuszczalny ciężar więc za dużo by się nam wydatków skumulowało dzieciowych - jezzce te szczepienia:/ Na rota szczepić nie będę bo to się szybko leczy, ale wezmę tę na pneumokoki. w lodówce mam neis-vac, ale nie wiem czy jescze dobra bo trzymam ją od roku - jakoś nie było okazji Tosi nią zaszczepić:> Spytam dziś pediatry czy moze byc dla Gabrysi.

3oko a ten Wasz fotelik ile ma od ziemi do siedzenia? Mamy blat na wysokości 88 cm

Drogie to polly magic :(((

Widzę ,że problemy rodzinne mamy podobne. U nas też połowa rodziny skłócona. Ale najgorsze jest patrzenie jak moi rodzice się starzeją. Z fajnych optymistycznych ludzi zrobili się potwornie zgnuśniali, wiecznie zrzędzący dziadkowie. Ja już nie umiem z nimi rozmawiać. Dla nich wszystko jest problemem, nawet przyjechać do nas z Chełmu na Morenę samochodem to dla nich "horror" bo przecież taki korek na Łostowickiej. A najgorsze jest to, że są niesprawiedliwi dla mojego Piotra, który naprawdę ze skóry wyłazi, żeby nam się dobrze żyło, a oni potrafią widzieć tylko jego wady. Ech mogłabym książkę napisac tyle się tego zebrało.Ale dość o tym. Za godzinę mamy szczepienie i już mi żal Alicji, idę sama więc mam nadzieję ,ze sobie poradzę.

inka właśnie pokazałam mężowi tą nadstawke i powiedział to samo co Ty - że nie jest pewnie tak stabilne jak normalne krzesełko do karmienia :(

mammamia a jak wysokie Ty chcesz mieć to krzesełko?
Chicco Polly mają regulowaną wysokość i można je przystawiać do stołu:
http://allegro.pl/chicco-polly-magic-krzeselko-lezaczek-2w1-promocja-i1231490533.html

no właśnie za szybko ten czas leci :(
Macierzyński powinien trwać rok !!!

Kurcze wczoraj Liwia powiedzmy, że ładnie połknęła antybiotyk a dzisiaj rano się krztusiła, pluła i na koniec wszystko zwymiotowała :(( Chwile odczekaliśmy i daliśmy jeszce raz. Masakra

no niestety.. wszystko , co piękne szybko się kończy
Chętnie bym poszła i Ciebie zastąpiła w pracy :).. przynajmniej wiedziałabym, że nie będziemy żyć od 1go do 1go

tylko że ja nie chce wracać :((( jakby było można to bym Ci swoje miejsce w firmie odstąpiła, hehe ;))) Myślałam tylko, że ten macierzyński bedzie błogo trwał i trwał i trwał i trwał.....

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...