mam problem

kupiłem kurtkę za 299zł 17 dni temu, wczoraj rozpruła się w okolicy szwa pod pachą. Dziś szanowna kobita niby kierowniczka sklepu poinformowała mnie, że może mi przyjąć reklamacje tzn spisze jakiś tam swój rąb..ny protokół i w ciągu 14 dni mi zszyje- rozje...ła mnie. ( zszycie u krawca dokładnie tego miejsca kosztuje 12z ;) ) wie może ktoś gdzie mogę złożyć skargę na tą kobitę ? Szukam w necie strony tej firmy ale są jedynie strony w języku angielskim.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mam problem

Może zacznij od tego, co chcesz osiągnąć?
- udupić kobietę? Za co? Przyjęła reklamację i zobowiązała się do usunięcia wady w ciągu 14 dni.
- mieć całą kurtkę? To idź do krawca, który Ci to zrobi od ręki za 12 zł i nie zawracaj innym d.. tym "problemem" ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

a Ty to uważasz za normalne, że w dużej sieci sklepów i w miarę dobrych jak na Polskie realia i zarobki, oferują mi zszycie kurtki ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie. I to nie kwestia marki czy wielkości sklepu.
Zwróć uwagę, że pani jest kierowniczka - a nie włascicielką.
To znacznie zmienia jej optykę.
Własciciel sklepu, który szanuje Klienta, powinien bez mrugnęcia po prostu ją wymienić - a kwestię reklamacji załatwić we własnym zakresie.
Jednak kierownik cudzego sklepu nie ma ciśnienia na dbałość o Klienta - a ma na wyniki ekonomiczne sklepu.
Nie wiesz, jak wygląda umowa sklepu z producentem w kwestii reklamacji. Może im się nie opłaca reklamować - dlatego wolą naprawić.
Każde działanie jest zgodne z prawem, zatem nie masz podstaw, żeby się "rzucać". Możesz jedynie wyrazić swoja dezaprobatę portfelem - nie kupując więcej w tym sklepie.
A jesli masz jaja i jesteś zdeterminowany - mozesz równiez podać namiary na ten sklep, żeby przestrzec innych.
Oczywiscie - narażając się na powództwo cywilne o zniesławienie (po to jaja) ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sadyl- jest to sklep Zara w Galerii Bałtyckiej ;-)

Sadyl, czy pan zdaje sobie sprawę z tego co pan mówi ? Wymyślać uzasadnienia dla tolerowania bubli ? Problem jest prosty - albo tak, albo nie. A swoją drogą to jest problem szerszy i jak najbardziej polityczny, bo wygenerowany przez fatalny brak polityki przemysłowej.Brak dobrej oferty z jednej strony i brak pieniędzy, ktore by tworzyły stabilny popyt, a to wpływa na pracę ludzi w sklepach. Przetestowałem to w sobotę w galerii Bałtyckiej.

w gdyni jest biuro rzecznika praw konsumenta

Rzecznik praw konsumenta nic nie wskóra, ponieważ pani wszystko zrobiła zgodnie z ustawą:)

Zanim ktoś zacznie bić pianę niech sprawdzi jakie są warunki reklamacji:)
Mało który klient je zna, a ma zawsze najwięcej do powiedzenia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dlatego ja nawet nie idę do takich sklepów z reklamacją bo mija się to z celem, albo powiedzą że źle użytkowane i nie przyjmą reklamacji albo ileś czasu na naprawę... lepiej wydać 12 zł i mieć spokój...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Napisz do nich maila, zadzwoñ, zobaczysz co ci centrala powie. Nie powinno być problemów z wymianã. Po prostu trafiłeś na niekompetentnã osobę. Tu masz linka. http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/category/pl/pl/zara-W2012/11113/Kontakt
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miałam w zeszłym roku identyczną sytuację. Kupiłam kurtkę w galerii bałtyckiej (Zara) i poszedł mi szew na łączeniu z rękawem (dosłownie po 4 dniach użytkowania). Byłam zła, długo zastanawiałam się nad zakupem wcale nie taniej kurtki w końcu... Zaniosłam do reklamacji z oczekiwaniem wymiany i postąpiono dokładnie w ten sam sposób - musiałam oddać kurtkę na tydzień (reklamację rozpatrzono szybciej) i nie miałam w czym chodzić na mrozie...
Nie miałam zastrzeżeń do kierowniczki tylko zawiodłam się na marce, więcej nie zakupię tam kurtki. Powodem jest również jej niska jakość w stosunku do ceny - po jednym sezonie pierze się zbiło, kurtka jest o połowę cieńsza.
Moim zdaniem powinni w tamtym momencie oferować zwrot pieniędzy - w końcu towar był wadliwy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

-"jak sie gofno kupuje,to sie gofno ma" co to "zara" i dlaczego w "galerii baltyckiej" takie samo gofno z china jak wszedzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

wipisz formularz i zara bedziesz miał naprawioną kurtałkę, jak nie zara to później
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie szkoda Tobie czasu Michałek na skargi i przepychanki (???) ~:)
Oddaj kurtkę, wez pieniądze i kup sobie nową.

spokojna - Gdyby była możliwość oddania kurtki i zwrotu gotówki to bym tak postąpił ;-)

w większości sklepów reklamowane rzeczy naprawiają, bądź jak się nie da to wymieniają a jak nie ma na wymianę to oddają kasę ...

Inne tematy z forum

Wiersz o Gdyni (10 odpowiedzi)

Pilnie poszukuję wiersza dotyczącego miasta Gdynia? Jeśli ktoś zna jakiś to bardzo prosze o...

Grajdołki (205 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

muza na dziś (786 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...