mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (12)

Link do poprzedniego watku:
http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-11-t498219,1,160.html

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
09/11 mazar - synek / Kliniczna lub Zaspa
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 MamaMichalka - Synek - Michałek :) / Wojewódzki
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
05/12 Katya - synek / Zaspa
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna
31/12 paulavera89 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (12)

Amadea - nie martw sie, moja koleżanka bez czopa chodziła jeszcze ze 2 tygodnie, jak nie wiecej. Ale nie da sie ukryc - i chciałabym i sie boje:)

Mamazosi - mam to samo, cieszę sie moim samodzielnym 4 latkiem i czasem zastanawiam, po co mi to było he he

hej
Ageska i Tianerra gratulacje! i czekamy na relację z porodówki mamusi bliźniaczek :)
Amadea to może się uda zaraz...może wykrakałam:)

A u mnie nic, cisza, dalej brak jakichkolwiek dolegliwości i objawów. W sumie super, korzystam jeszcze z posiadania jednego dziecka,a nie dwójki:)

Tinnera to teraz mozan oficjalnie gratulowac:))))mamy druga rozpakowana mamusie:)))

mamazosi chyab mialas racje wlasnie zaczyna u mnie sie cos dziac tzn odchodzi mi czop wiec moze bede trzecia:))))
ale mam nerwy boje sie a zarazem chce miec juz za soba wszystko. ciekawe jak dlugo bedzie tym razem:)

Tinneraa - wlasnie o tobie myślałam:) ale spore te twoje kobitki. I szybko was wypuscili:) życzę ci duzo siły, żebyś sie mogła całym kompletem zajmować. Mam nadzieje, ze masz jakaś pomoc.

Gdybyś miała chwilke (pewnie nie), ale ... Jakbyś mogła opisać wrażenia z we-wa byłoby fajnie. Chociaż ty miałas komfort z tym planowanym cc. A u mnie niewiadoma:(

16.10.2013 na świat przyszły Hania i Basia z wagą 2530 i 2590. Dziewczynki zdrowe, bardzo żywotne, dziś końcu w domku :)
Nie nadrobię już Was chyba, barrdzo dużo pracy.... :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Amadea - brawo za przytomność umysłu hi hi. Mi to sie ostatnio rzadko zdarza w tym stanie.
A z tym marudzeniem to masakra, sama ze sobą nie moge wytrzymać. Przez cała ciaze byłam pełna entuzjazmu, a teraz taki dół - bo sie mecze, bo mi juz nawet spodnie ciazowe z brzucha zjeżdżają, bo tyle rzeczy chciałabym zrobic a sił nie ma:( ale dobrze wiedzieć, ze to nie tylko ja tak mam. A najgorsze jest to, ze po rozpakowaniu bedzie jeszcze mniej luzu, bo najwaniejsze bedzie to, co sobie życzy malenstwo. I znowu wyalienowana. Eh, ale bedzie dobrze.
A tymczasem nam sie imie zmieniło, bo jednak nie udało mi sie Matyldy przepchnąć:( i bedzie Emilka - bez szału, ale przynajmniej w zgodzie :)

teraz watek powinnien nazywac sie mamusie i dzieciaczki pazdziernikowo listopadowe grudniowe 2013:)

Ageska gratulacje. ja po wizycie u gina uslyszalam ze raczej na pewno urodze szybko. od tygodnia co jakiś dzień boli mnie jajnik, a wczoraj miałam uczucie zakwasow pachwin i muszelki i zastanawiam się czy to macica się szykuje czy raczej porod wielkimi krokami idzie. ciotka po takich objawach urodzila w 5 godz. chyba czas dopiac torbe a tu jeszcze tyle planow

Gratuluje mamusi:)

Smec, troche po to jest to forum:)
co do drugiej ciazy to z malym nie mam tak problemow, musze tylko uwazac zeby mnie nie kopnal przy zabawia i przytulaniu a tak to luz:) chodzi mi bardziej o ogole samopoczucie, teraz wiecznie boli mnie brzuch kregoslup, nie moge lezec na plasko bo nie moge sie ruszyc pozniej, ciagle mi slabo itd.
A dzieki Marcinkowi szybciej czas plynie;p

Warto czasem pomarudzic, wtedy jakos sie lepiej robi:)

joahne - spoko smęć nam do woli, nie krępuj się :) Ważne, żeby Ci ulgę przyniosło. Ja też ostatnio nie mam za dobrego humoru i jestem trochę marudna, przynajmniej mam takie poczucie, że marudzę...
Męczy mnie choroba, ogólnie fakt, że coraz mniej mogę zrobić i moja wydajność i wytrzymałość nie jest już taka, jak wcześniej. Szybciej się meczę, a wieczorem i rano strasznie mnie bolą pachwiny, jakbym maraton przebiegła! Ledwo chodzę i czuję się, jak kaleka. Ech... widać każdemu coś doskwiera na końcówce, a pogoda do tego wszystkiego nie wpływa na dobry nastrój. Staram się czymś zająć, skupić na jakimś zajęciu, ale chwilami tak mi się nie chce, że szok! To ja też trochę pomarudziłam, a co! ;)

happymum87 ja też mam ostatnio gorsze dni. w piątek miałam takiego doła, że sobie popłakałam w samotności. co chwilę jakiś nowy powód do płaczu rodził się w mojej głowie. dziś to samo. do moich duszności ostatnio dołączyła zgaga (nie jem już słodkiego, tłustego, ostrego, kwaśnego, gazowanego), a od wczoraj boli mnie kręgosłup w odcinku piersiowym. żadna pozycja nie daje ulgi. dziwne to. posiedziałam trochę na piłce, poćwiczyłam plecy i na moment było lepiej. ale to wszystko ma wpływ na obniżenie nastroju. aż się boję co jeszcze dojdzie przez te 8 tygodni. już chciałabym urodzić. przepraszam dziewczyny, że wam smęcę, ale czasem mam wrażenie, że nikt z otoczenia mnie nie rozumie.

Wow! jakie wieści mnie ominęły! Ale informacja, aż się wzruszyłam :)

Ageska przyjmij moje największe gratulacje!!! Dla Ciebie i Córeczki!!! Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i już dwie zdrowe i pełne sił Dziewczyny wyszły do domu!

Teraz to faktycznie coraz częściej będziemy z przyjemnością czytać takie wpisy :)

Ja już się ostatecznie spakowałam do szpitala, na wszelki wypadek. Torba dla mnie i maluszka stoi przygotowana oraz komplet rzeczy na wyjście dla nas też stoi obok torby, żeby Mąż nie szukał, co ma zabrać. Jak się zacznie to tylko bieżące kosmetyki dorzucę i gotowe.

A jak tam Wasz zdrowie Dziewczyny? Gardła i katary wyleczone? Bo u mnie coś się wlecze... :( Wczoraj już się dobrze czułam i nie psikałam w gardło, to dziś powrót :( znów to samo, zatkany nos i ból gardła :( Kurcze, kiedy mi to przejdzie!

U nas remont na finiszu, Mąż mocno przyspieszył i działa z tematem :) W przyszłą sobotę wstawiamy łóżeczko małego i dla mnie to już takie bardzo namacalne będzie, ta jego obecność w pokoiku, a wkrótce z nami :)

Ageska gratulacje:)))) Cieszę się, że Maleństwo jest już z Tobą i wszystko jest dobrze:) Życzę Wam szybkiego powrotu do domku żebyście w pełnym gronie mogli nacieszyć się kruszynką:)

Co do drugiej ciąży to zgadzam się z Wami dziewczyny. Ja generalnie staram się w weekendy wykorzystać to, że mąż jest w domu i wtedy trochę odespać tydzień. W ten i tak było super, bo przez 5 dni była moja ciocia i zajęła się Jasiem więc mogłam trochę na spokojnie poogarniać. Ale torby jeszcze nie spakowałam. Mam plan żeby to zrobić dzisiaj już bez wymówek..

Jasiu z Maćkiem niestety chorzy więc nocki zarwane ale właśnie nadrabiam rano jak chłopaki już wstaną:)

Ciekawa jestem jak Tinnera - czy też już ma swoje bąbelki.

Pozdrawiam Was cieplutko:)

Ageska również serdecznie Ci i mężowi gratuluję że macie już małą Zofię przy was :) mam nadzieję ze wypuszczą was wkrótce do domku w jak najlepszej kondycji i będziecie mogli się już cieszyć sobą bez żadnych ograniczeń zdrowotnych :)

Jednak któraś z Was miała rację że wątek ,,12" będzie wątkiem w którym zaczniemy się rozpakowywać :) chyba dało mi to trochę do myślenia hihi że z dnia na dzień będzie nasze grono się powiększało :) póki co mamy pierwszą oficjalną kobitkę w naszym dziecięcym gronie :) i tak trzymać

Ja dziś mam gorszy dzień...jak coś porobie to potem zadyszka i oddycham jak lokomotywa...chwilami mam dosyć... z dnia na dzień co raz weselej się robi z tym wszystkim....i dziś mam gorszy dzień i się poryczałam sama nad swoją nieporadnością... marzy mi się już poród...

Ageska gratulacje i trzymam za was kciuki, aby było jak najlepiej :) Powiem szczerze, że aż się wzruszyłam ta wiadomością:)

Ageska - wielkie gratulacje z narodzin córeczki Zosi!!!! duzo zdrowka dla Was obu i szybkiego powrotu do domku ;)

troche strach mnie obleciał...ale, wazne ze dziecię już na świecie będzie ;)

Aktualna lista =)

Link do poprzedniego watku:
http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-11-
t498219,1,160.html

ROZPAKOWANE:
PAŹDZIERNIK:

14/10 Ageska/ córeczka Zosia/ 2400g/50cm/CC/Redłowo

LISTOPAD:

02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
09/11 mazar - synek / Kliniczna lub Zaspa
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 MamaMichalka - Synek - Michałek :) / Wojewódzki
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
05/12 Katya - synek / Zaspa
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna
31/12 paulavera89 - córeczka

joahne, paproszysko, MarcysiaS, mondar, amadea99, perfectangel, kaja_84 dziękujemy za miłe słowa i szczególnie życzenia powrotu do zdrowia i domku :) Mam nadzieję że szybko się spełnią ;) W sumie urodziłam w trwającym 38 tygodniu, a moje kłopoty zaczęły się w 36 także nigdy nie wiadomo co komu będzie pisane, ja się cieszyłam że od 32 tyg byłam już w zasadzie spakowana :D Nikogo nie strasząc- trzymajcie rękę na pulsie :)

Ageska gratulacje!!! Niech Ci się mała Zosieńka zdrowo i wspaniale chowa no i oczywiscie Tobie życzę jak najszybszego powrotu do zdrowia.
Niby ciąża to nie choroba, a jednak... Nawet mężowi opowiedziałam o Twoim przypadku i stwierdził, ze to bardzo smutne. A on nie z tych, których ruszają takie rzeczy ;) Najważniejsze, że byłyście pod opieką i wszystko było pod kontrolą! Także jeszcze raz wszystkiego najlepszego dla Was :))

Agneska serdeczne gratulacje! Jednak to Ty byłaś pierwsza w naszym wątku.
Pewnie było dużo chwil stresu, cieszę się że jest już dużo lepiej i życzę rychlego wyjścia do domku. :-) Dla malenkiej na całe życie dużo zdrowia i usmiechu :-) Cudownie że możesz już się cieszyć swoim skarbem!
I niech Ci się szybko brzuch goi. :-)

Ageska Gratulacje:)no to zaczelo sie rozpakowywanie:)

mamazosi mam tak nadzieje:)

Inne tematy z forum

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?