mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (12)

Link do poprzedniego watku:
http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-11-t498219,1,160.html

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
09/11 mazar - synek / Kliniczna lub Zaspa
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 MamaMichalka - Synek - Michałek :) / Wojewódzki
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
05/12 Katya - synek / Zaspa
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna
31/12 paulavera89 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (12)

happymum87 - połozna mi powiedziała ze twarz troche tez puchnie po prostu
a posiew z tego co sie dowiedziałam to 35-37tc ponoc

Ja ostatnio olałam ważenie się :D ale chyba zrobie to w poniedziałek to będę wiedzieć jak zacznie mi waga spadać zapowiadając poród :D jejku a po czym widac po twarzy że godzina zero sie zbliża? jejku jejku dziewczyny jeszcze troszku i będzie co raz więcej maluszków z nami :D jak zaczniecie się rozpakowywać to ja będę siedziała jak na szpilce czekając pewnie na swój wielki dzień :D
Ten posiew w którym tygodniu powinno się robić?

Przyszły mebelki :-) są extra :-)

Happymum87 ja tez lubię czuć małego. Ponoć tego uczucia bardzo po ciąży brakuje. Chociaż mój maluch mimo że ma coraz mniej miejsce, to nie może się z tym pogodzić i rozpycha się na maxa, a czasem to dostane taką serię uderzeń jakby boksowal worek treningowy. Masakra. :-)

Justyno ja miałam po 75 g glukozy 144 i od razu ustawiłam sobie dość spory rygor.Teraz w 34 tygodniu muszę trochę się docukrzyć, bo nie wolno chudnąć jak synuś teraz najbardziej przybiera.

Ja to już chodzą jak kulka,bardzo wolno, tak łatwiej się chodzi z tą dyskopatią :D, a z zakupami jadę winda z parteru na pierwsze piętro.Śpię jak mi dziecko pozwoli,ale sporo bo nawet 11 godzin, jestem bardzo zmęczona i niezbyt jestem w stanie się skupić na tym co mąż do mnie mówi i się wtedy denerwuje.
Was też dziś boli głowa?

Re: hej:)

Aabym uwielbiam kwestie smaku! :-)

Agam205 odpoczywaj. Godzina zero się zbliża! :-)

happymum87 dzis bylam u lekarza, szyjka sie skraca powoli, lekarz powiedziała, ze moze byc szybciej ale nie musi, mam sie nie martwic, mialam tez robiony dzis posiew wyniki w przyszlym tyg...
choc polozna powiedziala dzis ze po buzi mojej widac ze porod sie zbliza, no i waga mi spadla o kg w ciagu tyg to tez wskazowkA, no i brzuch bardzo w dole...bedzie co ma byc i tyle ;)
mam lezez duzo i odpoczywac, strasznie mnie ciagnie i boli cala prawa strona w dole i noga...coz takie uroki konca ciazy...

pozdrawiam Was wszystkie ;)

Cyganka Asia moja koleżanka kiedyś dała ogłoszenie że odda ciuszki po córce komuś kto ich potrzebuje...wiem że była zniesmaczona...bo przyjechała jakaś cizia z typem całkiem spoko autem poprzebierali rzeczy, po marudzili i poszli.... i chyba czesto można trafić na takie cfaniactwo... Ja wiem że wole oddac ciuchy w gronie swoich znajomych... albo wiem że często pielęgniarki środowiskowe czy tez położne środowiskowe potrzebują ciuszków...one znają matki potrzebujące z waszej okolicy...i jak spytacie w przychodni czy kogoś takiego znają to powinny pomóc... i wtedy rzeczy trafią do tych co potrzebują...albo oddjacie do MOPS-u tam też wiedzą która rodzina co potrzebuje...eh oszustów teraz wszędzie pełno i cfaniaków...

hej:)

Hej kobietki.Nie pisałam do Was ,nie mam po prostu czasu ale zaglądam codziennie i podgląduję:)Byłam wczoraj chyba ostatni raz przed porodem u lekarza.Mała ma 42 cm i 2350-lekarz powiedział,że mała i trochę się tym martwię(syn miał 4200). Czekam,odliczam dni i czuję sie jak ciężarówka(zwłaszcza jak komunikacją miejską jadę po syna do przedszkola-coś okropnego w tych trajtkach...). Spanie mi się załączyło w dzień,jak na początku ciąży;).
Kobietki mam pytanie:oddawałyście kiedyś ubranka potrzebującym ludziom z trójmiasto .pl? Dziś oddałam jednej Pani trzy reklamówki po mym synku ale czuję,że to był blef bo dziewczyna była podejrzana...

Pozdrawiam Was serdecznie,mam nadzieję,że kręgosłupy Was tak nie bolą,jak mój:) ;)

cześć dziewczyny w ten ponury dzien :)
happymum - ja też uwielbiam jak mój synek się rusza, nie wiem jak niektore dziewczyny mogą mówić ze to jest nieprzyjemne uczucie (?)...a najbardziej lubię jak do niego gadamy, a on wtedy jeszce bardziej się porusza :)...nasze kochanie :)
a ja dzisiaj zrobilam muffiny czekoladowe, polecam bo zajelo mi to 15 min a są pyszne
http://www.kwestiasmaku.com/desery/muffiny_cupcakes/muffiny_czekoladowe/przepis.html

Agam205 to ciekawe kiedy na Ciebie przyjdzie czas :)

Joahne zgaga eh jeszcze trochę :) ja już przywykład do zgagi.... ale modlę się o poród aby cała zgaga zginęła w mgnieniu oka :)

Lyneth przebij piątke... też mam katar i mega ból gardła...psikam gardło tantum verde, pije herbatki z lipy, herbatke z cytryną i konfiturami z malin (ale po tej dostałam zgagi) leże pod kołdrą zawinięta po uszy....chce się wypocić...może mi to samo minie....boję się żeby mi to na oskrzela nie zeszło czy broń boże na płuca....nie chce antybiotyku :(

Wszystkim w nowym wątku życze dużo dużo dużo zdrówka na końcówcę...

Perfectangel czkawka to fajne uczucie:) moja kruszyna też ją miewa nawet kilka razy dziennie... w ogóle uwielbiam jak się ten mały okruszek we mnie rusza....spokojniejsza jestem wtedy i to takie uczucie że hm nie wiem jak to ująć ale pozytywne emocje same się w człowieku od razu budzą....

Mały chyba ma czkawkę :-) równomierne pukanie czuje w środku :-) pierwszy raz :-)

A my w końcu zaczynamy remont. Ma potrwać max 3 tygodnie. I mebelki dziecięce dziś przywiozą :-) jak tylko przestaną kurzyc to czeka mnie wielkie pranie, prasowanie i układanie. :-)

a tak poważnie to paskudna dziś pogoda! ból gardła i zatkany nos znów do mnie powróciły :( Kurcze, a było już dobrze! Wstałam rano i znów zasnęłam, obudziłam się dopiero po 11.00, maluszek też spał :)
No nic znów obkładam się miodem, czosnkiem, tantum verde i tabletkami na gardło i walczę z tym! Najwyżej dziś będzie dzień śpiocha ;) A chcieliśmy do kina iść... :(

Trzymajcie się zdrowo Dziewczyny!

na telefonie naprawdę ciężko przewijać ;)

była u mnie wczoraj położna -u malutkiej wszystko jest ok ;) tętno 140, moje ciśnienie książkowe (chociaż coś się poprawia podczas ciąży, bo zawsze miałam niskie).

Miłego dnia w tak ponury dzień.

Witajcie w nowym watku! Zalozylam nowy bo tamten juz ciezko bylo ogarnac:)

ooo pierwsza :) hihi ale mi się udało :)

Inne tematy z forum

poszukiwany dobry ortopeda (23 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...