mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (12)

Link do poprzedniego watku:
http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-11-t498219,1,160.html

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
09/11 mazar - synek / Kliniczna lub Zaspa
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 MamaMichalka - Synek - Michałek :) / Wojewódzki
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
05/12 Katya - synek / Zaspa
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna
31/12 paulavera89 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (12)

Leżę na łóżku i się obżeram... a po poludniu mam usg u prof. Preisa :-) mam nadzieję że potwierdzi mojego lekarza że wszystko się dobrze rozwija. Chciałabym żeby udało się zrobić ładne zdjęcie buźki. :-)

gratulacje Tinera córeczek!!!! niech się zdrowo chowają ;), pozdrawiam.

Tinneraa serdecznie gratuluję :) te twoje dziewuszki to jednak wspaniale donosiłaś bo całkiem spore jak na bliźniaczki :) i super :) ty się dla nich tyle poświęciłaś :) więc i one się zrekompensowały przyzwoitą wagą :) życzę szybkiego powrotu do formy po CC i grzeczniutkich aniołków :)

Amadea99 daj znać co i jak :D coś widzę że póki co to żadna nie przepkroczyła a raczej nie dotrwała do 40 tygodnia :D i dobrze bo ja też marzę o porodzie w 38 tyg... żeby nie męczyć się już tak długo hihi tylko wcześniej mieć maleństwo przy sobie i każdej z was tego życze :)

Paproszko współczuje przeziębienia...ja też męczę się już 3-4 dzień....i też nie cierpie się wracać ze zwolnieniem....na początku ciąży doktor mi ze dwa razy byka w l4 zrobił i musiałam się z nim cofać grrr i teraz już go pilnuje....

Kaja_84 eh mam nadzieje że ci ten tens pomoże w bólach.... eh kręgosłup i rwa kulszowa to jest cholerstwo... ja mam dyskopatie ale póki co w ciąży mój kręgosłup o sobie wogóle nie przypomina i aż w szoku jestem... fakt faktem ostatnio zwolniłam tempo o 200 % ... nie wiem czy dobrze bo zamieniam się w trolla kanapowego ale tak cieżko mi oddychać i to przeziębienie i te zakwasy i szyjka grrr że zwolniłam a i tak bywa chwilami nie fajnie...i mała też mnie od 2 dni tak kopie że modę się by po porodzie nie była takim małym diablikiem :D

Iwona84 a Ty przypadkiem nie pracujesz na Slaskiej w Gdyni?:)

Dziewczyny jeszcze raz dzięki! :) Tinnaera gratki!! :) Narazie dziewczynki rządzą :P

Iwona84 kontroluj to ciśnienie ze 3 razy dziennie tak na zaś skoro wiesz że ci skacze, bo wiesz ja mając 170/100 czułam się wyśmienicie i nic nie zapowiadało że coś się dzieje.. :) Lepiej dmuchać na zimne :)

Hej dziewczyny! Kilka dni nieobecności, a tu takie niusy!!! Serdecznie gratuluję rozpakowanym Mamusiom :) Dużo sił dla Was i zdrowia dla Córeczek :) Czytałam trochę po łebkach, bo przez kilkanaście dni nieobecności za dużo napisałyście i ciężko nadrobić :)

A u mnie się dzieje... Tydzień temu musiałam pilnie wyjechać w Polskę i tak sobie tam siedzę, wczoraj wróciłam, bo dzisiaj mam wizytę, a po wizycie znowu w drogę. O ile lekarz mnie nie zatrzyma w domu. Dobrze, że wszystkie dolegliwości mi przeszły, brzuszek nie ciaży za bardzo, Synuś w brzuszku względnie grzeczny ;) Mam nadzieję, że nie zechce mu się za szybko przyjść na świat, bo inaczej urodzę gdzieś w Wielkopolsce :/ a czeka mnie tam jeszcze około 2 tygodni pobytu. Na wszelki wypadek wyprawkę szpitalną w okrojonej wersji biorę ze sobą :) oby się nie przydała.

Ageska i Tinneraa gratuluje! Zazdroszczę, że macie maluszki już przy sobie. Ciekawe która będzie następna, pewnie Amadea99 :)

Ja też już coraz gorzej się czuje, wszystko mnie boli. Wczoraj tak mnie na dole bolało, że się wyprostować nie mogłam, prawie się poryczałam. Do tego coraz częściej skurcze mam. No i nogi bolą mnie najbardziej po spaniu :)

Tinneraa gratulacje:) miałyśmy przeciek na forum, że urodziłaś;) super, że dziewczynki zdrowe (czyli jednak dziewczynki), bardzo dają w kość?

MarcysiaS u mnie też rozważana jest Emilka, ale na pierwszym miejscu od dawna była Pola, ale trochę mnie to kosztowało, aby przekonać do tego imienia tatusia.

amadea99 trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie:)

Delie wydaje mi się, że to pediatra zdecyduje o wyborze mleka mm. a w razie czego w szpitalu mają. ja nie kupuję.

Tineraa najszczersze gratulacje!!! Całkiem pokaźne te Twoje dziewczynki i jednak jednojajowe, czyli bez niespodzianek ;))
Jak dobrze, że już jesteście w domku!
Co do pogody, to ja pół nocy przez ten deszcz nie spałam, a teraz chodzę po domu w piżamie i tak pewnie przez cały dzień... Choć spojrzałam na prognozy i powinno przestać padać niedlugo :)
Kurcze, mała mnie tak kopie niesamowicie, że szok! Cały dzień kopniaki, jak ona bedzie taka aktywna po porodzie, to ja dziękuje... Osttanio KTG nie mogłam zrobić i leżałam ponad godzine, bo sie wierciła cały czas!
A z dolegliwości, to ja mam rwe, nie cały czas, ale wczoraj np spadłabym ze schodów bo mi się noga ugieła i gdyby nie barierki to nie wiem, co by było... 2 dzień chodzę z tensem, coś tam pomaga, ale bez rewelacji...

Gratuluję naszym rozpakowanym Mamusiom! :)
sama też chciałabym już być po porodzie... ehhh... doczekać się nie mogę. Tym bardziej, że "drobnych" dolegliwości coraz więcej...
Ta pogoda to rzeczywiście totalna masakra. Przed momentem dzwonił do mnie znajomy i powiedział "jak będziesz szła na spacer to weź parasolkę, piorunochron i kalosze wędkarskie" - cóż, coś w tym jest :)

Tinneraa gratuluję maluszków:) Dużo sił i zdrówka dla Ciebie :)

Ta pogoda to rzeczywiście masakra, ja dzisiaj też wstałam po 9 mimo, że budzik na 8 nastawiony, ale nie mogłam się zwlec z łóżka.

Masakra z pogoda... obudziłam się o 9 i byłam pewna że jest 7... będziemy dziś zamulać...

Przyłączam się do pytania o mleko modyfikowane. Które polecacie?

Dziewczyny gratulacje!
To teraz doszły nowe obowiązki -nie przejmujcie się, że Was tu nie ma -dzieciaczki najważniejsze ;)

Niezłą mamy dziś pogodę ;) prawie nic nie widać, a ponoć nadciągają burze. Miłego dnia, pewnie pośpimy sobie dzisiaj troszkę

Tinneraa serdeczne gratulacje.

A mnie wreszcie dorwało przeziębienie. Wszyscy na około chorowali więc i tak się dziwiłam, że tyle czasu mnie to ominęło. Ale koniec dobrego, teraz będzie trzeba wychorować swoje. A najgorsze, że muszę jeszcze dziś jechać do lekarza i poprawić zwolnienie bo mi wypisał do 2014r :D
... a pogoda specjalnie nie sprzyja spacerom :)

Tinneraa serdecznie gratuluje córeczek i życzę dużo zdrówka dla dziewczynek a dla Ciebie dużo cierpliwości i siły przy dwójce maluchów :)
A ja dzisiaj idę na ostatnie usg zobaczyć co słychać u mojego maluszka :)

:-) Tinnera i Ageska Super gratulacje ze macie juz dzieiatka przy sobie!!:)
Kurcze to cisnienie mnie martwi ja tez mam podwyzszone ale po za tym to wszystkie inne wyniki sa ok.. wiec mam nadzieje ze nie wyladuje szybceij w szpitalu.. Ale w sumie u lekarzy mam tylko wyzsze albo w komunikacji...bo coraz bardziej mnie ludzie wqrzaja.. :P a tak to sie super czuje .. MI sie wydaje ze moje cisnienie si podwyzsza na badaniach bo wtedy czuje ze serce mi wali szybceij a tak to ok.. NO to dobrze ze Ageska nie narzekasz na redlowo , chyba jednak tam bede .. bo najblizej a skoro nie narzekalas na opieke to zle nie bedzie :P A jak warunki sanitarne itp??

Delie w szpitalach maja swoje mleko. Ja mialam prolemy z laktacja przy pierwszym dziecku i musialam go podrzucac poloznym na dokarmianie. Mozna zapytac jakim mlekiem dokarmiaja i kupic do domu takie samo. Ja uzywalam Bebilonu i nie zaluje, mimo ze bardzo drogie. Najgorsze wg mnie to Bebiko, po ktorym moj synek mial straszne zatwardzenia.

Kilka dni mnie nie było i już mamy "rozpakowane" mamusie :) Gratulacje dziewczyny! Samych cudownych chwil z maluszkami :).

Powoli przygotowuję się z wyprawką i zastanawia mnie czy kupujecie sobie jakieś mleko modyfikowane? Tak na wszelki wypadek jakby coś z laktacją nie szło ok albo była potrzeba dokarmiania. Jeśli tak to co wybieracie? I czy do szpitala trzeba mieć swoje czy dokarmiają własnym?

Tinneraa serdeczne gratulacje i dużo zdrówka dla coreczek! :-)

Marcysia to mamy dzieci w tym samym wieku! Ja mam te same mysli....znowu pieluchy i taki niesamodzielny brzdac,ale z drugiej strony jedynak to nie to samo:) Damy radę

Inne tematy z forum

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

Gdzie kupię duże kartony? (20 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?