mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (13)

Dziewuszki może nowy wątek już co? :)

ROZPAKOWANE:

PAŹDZIERNIK:

14/10 (02.11) Ageska/córeczka Zosia/2400g/50cm/CC/Redłowo
16/10 (09.11) Tinneraa/córeczki Hania i Basia/2530g i 2590g/CC/Wejherowo
21/10 (06.11) Dorotka86/chłopiec Franek/ 2960g/55cm/CC
23/10 (05.12) Katya/synek/1700g/SN/Kliniczna
25/10 (14/11) Kiki80/córeczka Natalka/ 3260g/54cm

LISTOPAD:

02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
08/11 anka165
09/11 mazar - synek / Kliniczna lub Zaspa
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
13/11 agam205 - Syn
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 MamaMichalka - Synek - Michałek :) / Wojewódzki
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna - synek / Zaspa
31/12 paulavera89 - córeczka

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=500644&c=1&k=160
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (13)

Witam wszystkie mamusie. Mam termin na 9 stycznia ale jestem na tej zakładce dlatego, że wątpię że dotrwam do tego czasu, bardziej początek grudnia. Pierwszego synka urodziłam równy miesiąc wcześniej więc chyba tu tez nie donoszę. jak myślicie? trochę jestem przerażona, że to pod koniec roku a wy jakie macie odczucia co do terminów porodu? No i boję się tej zimy z takim maleństwem. Przygotowujecie się jakoś specjalnie do tego? Mój synek był rodzony na wiosnę więc nie martwiłam się a teraz czeka mnie poród w środku zimy. jakie macie do tego podejście? Pozdrawiam wszystkie!

Mamazosi,

Widzę, że jesteś już lekko zniecierpliwiona... Ja też siedzę jak na szpilkach, bo lekarz wczoraj mi powiedział, że 18 listopada do szpitala, pod kroplówkę i rodzimy... Akurat wtedy zaczyna się u mnie 38. tc, zdaniem lekarza nie można przeciągać, bo to grozi niedotlenieniem bliźniaków.
A co do porodu - zarówno cc jak i sn jest dla mnie bezpieczne, i dla dzieci przede wszystkim. Są dobrze ułożone - główkowo - wyniki też dobre. Ale wiesz, o porodach sn przy bliźniakach jakoś cicho, choć tu na forum, już wiele razy czytałam o takim sposobie rozwiązania, cc to nie jest oczywistość. Głośno jest - w prasie i tv - jak zdarzy się tragedia. Mój lekarz mówi, że nie będzie żadnego ciśnienia, że w każdej chwili mogę zmienić zdanie, będąc już na sali porodowej, spróbuję więc urodzić sn.
Mam zaufanie do lekarza, jest rzeczowy i spokojny.

Zamierzam rodzić na Klinicznej, bo tam mam też lekarza prowadzącego ciążę, mam pewność, że mnie nigdzie nie odeślą, to zresztą jeden z najlepszych szpitali, o najwyższej referencyjności.

Co do przygotowań...
Mnie już się nie chce... Dostaję jeszcze jakieś ciuszki, czeka mnie pewnie pranie dwa razy, prasowanie, sprzątanie - robimy to z moim partnerem na bieżąco, ale żeby jakoś extra to nie, dzieci muszą przebywać w normalnych, a nie sterylnych warunkach :-)

dzięki za pocieszenie:) No coś się dzieje, ale kiepsko, mogłoby być bardziej konkretnie.
Jak to moja ginka mówi, że każda musi urodzić nie ma innej opcji....
kaja do jutra duzo czasu, moze sie jeszcze uda...

mamazosi co ty bedziesz sprzatac jak juz tak naprawde zaczniesz rodzic:))))))
trzymam kciuki za Was no maly moglby juz wyjsc :)

mamazosi, a widzisz, czyli coś tam się jednak dzieje u Ciebie :) nie złość się, przecież wszystkie wiemy, że to wyłącznie kwestia czasu... Ja robię wszystko, żeby coś się zaczęło, a jak mnie tylko gdzieś zaboli, to wielkie oczy ze strachu mam :D Ty już chociaż wiesz jak to wszystko wygląda... Do mnie jakoś tłumy nie dzwonią na szczęście. Za to jutro mamy z małżem 5- rocznice odkąd zaczęliśmy się spotykać i tak marzyłam, że to może będzie jutro, ale to są marzenia ściętej głowy raczej ;)

następny tydzień tak zaplanowałam, żeby nie siedzieć w domu, bo zwariuje!

Delie ja mam rózki bez wypełnienia-polarkowe, jestem z nich najbardziej zadowolona:) Termometr mam Brauna,ale to już mój trzeci i wreszcie się sprawdził. Krem przeciw odparzeniom zamierzam stosować maść pośladkową z apteki-tania, dobra i bez konserwantów,ale trzeba mieć receptę. W przypadku córci się sprawdziła najlepiej.Ceny pieluch-maks 50gr za sztukę. Ja polecam Dadę, ale najlepiej samemu przetestować i wybrać producenta. Poza tym każdy rozmiar danego producenta nie jest taki sam jakościowo.

Iwonka ja do szpitala biorę 1op chusteczek. Co do mycia się to zostawiasz bobasa albo z koleżanką z pokoju,albo z męzem w pokoju odwiedziń. Jak wolisz. Tak było na Zaspie. Tak samo pójście do wc. Tylko że ja byłam sama w pokoju przez prawie całe dwie doby i musiałam prosi pielęgniarki często, no i nie wszystkie były zadowolone...
Termin porodu najlepiej oddaje usg z 12tyg. Co do tycia to nie wiem od czego to zalezy, ja poprzednio w 36-40tyg przytyłam 5kg plus mega puchnięcie , a teraz 0.5kg...i nie puchnięcia zero. Czasem lekko ręce.

Asia dobrze, że tak korzystasz z życia, bo to juz nie dużo wolności ci zostało. A gdzie chcesz rodzić? Ja się dziwię, że Ci lekarz pozwala wybrać poród przy bliżniakach, bo z tego co wiem to zawsze robią CC.

Joahne co do diety po porodzie to żadnej czekolady, bo powoduje zaparcia u ciebie i małego, wszystko lekkostrawne, najlepiej gotowane.
Zadnych wydymaczy, cebuli i czosnku. Bo nie dość że gazy to i zapach mleka sprawia, że nie chce pić. Także dużo owoców,ale nie cytrusów, warzyw, gotowane mięsko. Nabiał ja jadłam i nikt mi nie mowiła że nie można. Wręcz w szpitalu zachęcali by jeść. Piłam dużo mleka, jogurty jadłam normalnie, ale są dzieci które mają skazę białkową. I uważaj na
konserwanty. Moja mała miała strasznie czerwoną pupę po tym jak ja piłam soki w kartonach, lekarka mnie uswiadomiła że konserwanty z naszej żywności wpływają na stan skóry dziecka. Ale sama przetestujesz co twoje dziecko toleruje a co nie. Smażone wprowadza się zwykle od 2miesiąca. Albo pózniej, zależy jakie dziecko.
A co do pobudzenia laktacji to najważniejsze jest twoje samopoczucie psychiczne i pozytywne nastawienie, wtedy laktacja sama się pobudza,a każdy dołek może ją zatrzymać. Sama natura...

Perfectangel dobrze, że zareagowali na SORZE, tylko się cieszyć. Trzymaj się dzielnie.

Lyneth co do wielkośći małego to mój też niby za mały,ale...u mnie jest tendecja do rodzenia małych dzieci to raz, a po drugie jeśłi dziecko jest mniejsze do 10dni niż wskazują normy ale ma wszystko symetryczne to nie ma powodów do niepokoju. No i musi regularnie przybierać. Tak mówi moja ginka, a jej wierzę:)

Happymum kontroluj glukozę, bo z cukrzycą to róznie może na sam koniec wyskoczyć, dobrze że trzymasz rękę na pulsie.

Mondar gratulacje!!!! Kolejna szczęściara.

PANIQUA a co ty nie znasz płci? czemu?

Katkagdynia ja tez bałam się co zrobię z małą, w końcu przedszkole nie jest całodobowe, a rodziny w Gdańsku brak,ale końcu mała pojechała do babci, także mam z głowy. Niech siedzi, przynajmniej i ja i mąż i babcia jesteśmy spokojniejsi.

Katya gratulacje z przybierania maluszka.

Amadea super, że mały zaakceptował siostrę. A o Ciebie nie jest zazdrosny, że tyle czasu poświecasz małej?

Puchatkowa ja nadal spię jak dziecko 10godz to standard a i w dzień mogę zasnąć na 2-3godz, jak niedzwiedz...

Agam witaj w klubie fałszywych alarmów, ach te nasze dzieciaki...

Marcysia-30tka gratulacje!!!!!A impreze zrobisz po porodzie z podwójną pompą!!!!

Dorcia 86-widzę, ze kolejna z nas miałam wczoraj fałszywy alarm, może to taki dzień????!!!! No, w każdym razie nie jest to miłe, najpierw się człowiek nakręca a tu nic:(
Także rozumiem Was w tej kwestii dziewczyny...

Kaja84 tak sprzątanie mamz a sobą i tak jak u ciebie już nic mi nie zostało, no oprócz super błysku wszędzie i nawet we wszystkich szafach porządki....Oj ten sydnrom wicia gniazda, dobrze ze jest.

Lyneth napinanie brzucha to kiepska oznaka...no ale lepszy rydz niż nic.

hej
ja jestem okropnie zła, choć dziś jest lepiej niż wczoraj:) Otóż zeszłej nocy zaczął mnie boleć brzuch ok 23,00, poszłam spać i ok 2,30 obudziły mnie straszne bóle plus biegunka. Wiadomo czego się spodziewałam....do 6.30 bóle były już bardzo silne:) Myślałam, że zaraz zaczną się skurcze. Zaczęłam więc sprzątac, umyłam podłogi, odkurzyłam....O 8.00 rano wszystko przeszło....Cały dzień chodziłam w nadziei, że cos się zacznie dziać, a tu nic....Wczoraj byłam okropnie zła,ale dzis juz mi lepiej:)
Czekam i czekam i wkurzyłam się ostro tym fałszywym alarmem, zwłaszcza że te bóle były cholernie bolesne,a przeczyszczanie to jakaś masakra...
A teraz cisza spokój.....
Mój ferwor sprzątania juz zakończony-mam błysk w domu jak rzadko:)
Wkurzam sie na wszystkich życzliwych którzy do mnie dzwonia i pytają czy już...

Aabym, mialam to samo dzisiaj. Na KTG było bardzo słabo widać ruchy dziecka. Mój lekarz stwierdził, że mam jechać do szpitala. Pojechałam więc - spędziłam tam 4 godziny, bo jakieś zebranie było. W szpitalu kazali mi spacerować i jeść, żeby ją rozbudzić. Na szczęście okazało się, że wszystko ok. Dowiedzialam się też, że szyjka skrócona, miekka i że w każdej chwili może się zacząć.
A ogolnie moja córcia też mało ruchliwa i oczywiście też sie tym przejmuję. Ale lekarze nic na to nie mówią, więc staram się sobie nie wkręcać bardziej niż to potrzebne.

hej,

Tak czytam o waszych humorkach i złych nastrojach, mnie jak na razie na szczęście nie dopadają takie huśtawki nastrojów; jedynie co, to senność mnie dopada w południe i muszę się przespać z godzinkę, dwie, bo inaczej strasznie się męczę

Od wczoraj zaczął mi się mocno napinać brzuch, szczególnie jak chodzę i coś robię, brzuch nie boli, tylko to takie dziwne uczucie napięcia i mały się mocno wierci, czyżby to jakieś pierwsze oznaki??? oj niech jeszcze siedzi!

happymum Ty sie nie smiej, okna mi się skończyły, to nic, ale skończyły mi się już też łazienki do mycia, półki do odkurzenia i nawet pierdółki w stylu figurek do umycia mi się skończyły :D Oficjalnie wysprzątałam mamie całą chatę, jedynie już na odkurzać ani mopa nie mam na razie ochoty ;) Śmieją się ze mnie, że przedświąteczne porządki robię ;) Bo jeszcze dziś będe witrynę myć i wszystkie kieliszki polerować, także jak nic wiję gniazdo :D

Brzuchol się napina niemiłosiernie, ciągłe uczucie gmerania wiecie gdzie, ale nic poza tym, a no może jeszcze to, że coś mnie dziś czyści, ale od kilku dni razem z siostrą wcinamy po kg marchewek obranych, podejrzewam, że to po prostu nadmiar błonnika hehe :)
Może mamazosi... a może też jest w ferworze sprzątania ;)

Witam wszystkie rozpakowane i dwupaki w ten bezsłoneczny dzionek :)

Muszka ja jak byłam w 7 tyg ciąży to wynik glukozy na czczo miałam 84mg/dl czyli super wynik... nie było do niego zastrzeżeń... potem w 20 tyg na tym teście na obciążenie glukozą 75g to na czczo miałam 79mg/dl czyli też w porządku i po 2h wynik miałam 114mg/dl gdzie norma jest poniżej 140mg/dl więc też nie było żadnych problemów... potem co miesiąc robiłam morfologie i badanie ogólne moczu i też zero przebojów do teraz... teraz w moczu wyszła mi glukoza 1+, glukoza ilościowa 53mg/dl gdzie normą są wartości poniżej 15..... a w teście na glukozę na czczo wyszło mi 104mg/dl...a norma niby do 106...i doktorek spanikował i teraz ostra dieta cukrzycowa bez żadnych wymysłów i zachcianek i za tydz mam w wt/śr powtórzyć badanie krwi i moczu i w czwartek mam do niego przyjść... także może powtórz sobie badanie... to kwestia nie całych 16zł a będziesz miała święty spokój :)

Tak czytam o tych waszych przebojach z infekcjami, grzybami, wirusami eh i jutro odbieram swój wymaz na paciorkowca i aż strach się bać co ja tam sobie namnożyłam eh :/

Paniqa życzę Ci niesamowitych wrażeń z wizyty a raczej USG :) tyle czasu bez podglądania maluszka to pewnie cię już nosiło i korciło żeby go podejrzeć :)

Kaja84 jak brak ci okien do mycia to zapraszam hihi żartuje :) też jestem ciekawa która z was się wcześniej rozpakuje:D ty czy lollipop :D i coś mamazosi chyba ucichła:D może coś się dzieje :)

Agam205 pogratuluj mężowi... Ja chyba kolejne dziecko będę chciała rodzic wiosną lub latem jak Bóg da... bo mam wrażenie że nie dosyć że hormony to ta pogoda dobija nas ...każdą po kolei.... ja też chciała bym mieć już małą przy sobie, to wszystko za sobą i odetchnąć...

lyneth nie martw się wagą dziecka, usg wiele razy się mylą.

mondar - super - gratulacje:))) jak się czujesz?

Paniqa - podziwiam Cię, że jeszcze pracujesz. nie martw się, wyniki na pewno będą ok, muszą być. daj znać jak po usg:) pocieszę Cię i dodam, że ja też jeszcze mam torbę niespakowaną, ale niebawem to nadrobię.

Katya wytrzymasz, zobacz ile już zniosłaś. jesteś dzielna:)

Asia to wolisz w takim razie poród sn?

AAbym rozumiem, że się denerwujesz. na finiszu wszystkie jesteśmy bardziej wyczulone na każdy niepokojący objaw. widocznie taka natura twojego synka, ale jak coś cię zaniepokoi możesz od razu pojechać na izbę przyjęć do szpitala żeby to sprawdzili. będzie dobrze, jeszcze trochę:)

MarcysiaS spóźnione wszystkiego najlepszego! dziewczyny niestety nasze zmienne nastroje są wpisane w naszą naturę, a w ciąży to już do kwadratu! musimy dać radę tym wszystkim mniejszym i większym dołom, w końcu to my jesteśmy silniejszą płcią, no nie?

I jeszcze aktualna lista

ROZPAKOWANE:

PAŹDZIERNIK:

14/10 (02.11) Ageska/córeczka Zosia/2400g/50cm/CC/Redłowo
16/10 (09.11) Tinneraa/córeczki Hania i Basia/2530g i 2590g/CC/Wejherowo
21/10 (06.11) Dorotka86/chłopiec Franek/ 2960g/55cm/CC
23/10 (05.12) Katya/synek/1700g/SN/Kliniczna
25/10 (14/11) Kiki80/córeczka Natalka/ 3260g/54cm

LISTOPAD:

03/11 (02/11) amadea99/córeczka Hania/3945 g/57cm/SN
04/11 ( ) Monika/córeczka Marysia/3700g/57cm/SN
06/11 (04/11) mondar/synek Alan/ 3850 g/53 cm/CC

LISTOPAD:
02/11 Agula - synek
04/11 cudzik
08/11 anka165
09/11 mazar - synek / Kliniczna lub Zaspa
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
13/11 agam205 - Syn
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 MamaMichalka - Synek - Michałek :) / Wojewódzki
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna - synek / Zaspa
31/12 paulavera89 - córeczka

Mondar, serdecznie gratuluję Syneczka :)

A ja wczoraj myślałam, że coś się zaczyna. Cały dzień miałam skurcze, ale nieregularne i nie bardzo bolesne, chociaż dotychczas miałam raczej zupełnie bezbolesne. Do tego straszne mdłości, na szczęście bez wymiotów i okropny ból głowy wieczorem. Ale położyłam się spać, wypiłam dwa kubki melisy i całą noc przespałam spokojnie, a dzisiaj zupełny brak jakichkolwiek objawów. Ale strachu się trochę najadłam :) chyba dopiero wczoraj zaczęło do mnie naprawdę docierać, że to już za chwilę

Agam205 gratulacje dla Męża :) Ja to za piątym razem zdałam, i to jeszcze w ostatni dzień jak ważną miałam teorię :D Ale na fajnego instruktora trafiłam dlatego zdałam, ja bym siebie oblała na jego miejscu :D

Z tego co położna mówiła na SR to baby blues łapie prawie każdą kobietę... I trwa nawet dwa tygodnie, jeśli dużej to może to być depresja. Ja się boje tej depresji. Całe życie marzyłam o dziecku, chciałam być w ciąży, teraz jestem i co chwile jakiegoś doła łapię więc co to dopiero będzie jak sama z dzieckiem w domu będę siedziała. Nie dość, że w tygodniu to jeszcze w weekendy bo Mąż studiuje. Ech ale teraz wyjścia nie ma, jakoś trzeba będzie dać rade.

Aabym i lollipop - nie martwcie sie. Moj młody tez był tak ekstremalnie leniwy w brzuchu, ze pol ciazy sie przemartwilam. O naliczeniu 10 ruchów nie mogło byc mowy. A od urodzenia ma tyle energii, ze panie w przedszkolu wymiekaja:) mysle ze słabe ruchy o niczym nie świadczą, więc naprawde sie nie martwcie. Młody ma po prostu do dzisiaj tak mocny sen, ze jakby nas wyburzali to by sie nie zorientował:)

Mondar - gratuluje sporego synka. Ja tez miałam wczoraj urodziny. 30 - miała byc wielka impreza a tu brzuch wyskoczył i chyba przełoże plany na przyszły rok:) oby mi sie udało.
A dół mam straszny i to niekoniecznie z powodu wieku. Juz czuje ze mnie baby blues na maksa dorwie:( i bedzie to powtórka z rozrywki niestety.

gratulacje Mondar, duzo zdrowka dla Was ;)

a ja jestem juz jakas zmeczona,chyba lapie mnie jakis dol,myslalam ze bedzie wczesniejszy porod, a tu chyba nici....w sobote juz maz chcial mnie zawozic do szpitala,ale wszystko przeszlo....tak mi juz ciezko, te 23kg na plusie daje o sobie znac, brzuch mam wielki, prawa strona cala mnie ciagnie, nocy nienawidze wrecz, chce miec juz synka przy sobie ;)
mąz moj wczoraj zdal prawko za pierwszym podejsciem teorie i jazde, wiec choc to dobra widomosc ;)
ach...jakas taka nostalgia mnie nachodzi...

Kaja_84 ja już przestałam liczyć, że urodzę do 14, więc pewnie Ty będziesz pierwsza :)

AAbym mój Mały też jest mało ruchliwy, już parę razy zastanawiałam się czy na IP nie jechać bo go nie czułam. Ale jadłam wtedy coś słodkiego, piłam pepsi i się kładłam i z reguły wtedy się poruszył ale też jakoś specjalnie nie wariował po taki zestawie. No nic, mam nadzieję, że po porodzie dalej taki spokojny będzie i w nocy będzie spał tak jak teraz :)

A co do wagi i błędu pomiaru to myślicie, że jeśli na trzech usg ale na różnych sprzętach wychodzi taka sama waga dziecka to Mały może się i tak urodzić z inną wagą? Dużo większą albo mniejszą? Czy jak na trzech sprzętach wychodzi taka sama waga to raczej błędu nie będzie?

Mondar - serdeczne grlatulacje dla Ciebie i synusia! a czemu byla CC?

Katya - super ze Twoj maluszek bedzie niedlugo z Tobą, wierzę że juz nie możesz sie tego doczekac

A ja tez po wizycie, zestresowalam się wczoraj na ktg, bo mały się wogle nie ruszal, nawet jak zmienilam pozycję, przyszla ginka, powiedziala ze jak tak bedzie to bedzie trzeba jechac do szpitala ale poruszala go mocno i na szczescie troszkę zaczął...ale on do aktywnych nie nalezy, jesli nawet sie rusza, to to są tak strasznie delikatne ruchy ze trudno nawet je rozpoznac, troszkę sie o to martwię, bo slabo się rusza, czasami nie mogę nawet doliczyć do 10 ruchow dziennie :( i przez to w nocy wogle nie moglam spac, caly czas czuwalam czy się rusza czy nie...troche stresująca ta koncowka...

Mondar gratulacje! A synek pokaźny, oby zdrowo się chował i tego Ci życzę:)

Z torbą do szpitala nie potrafię się ogarnąć. Niby już coś wyjęłam żeby wpakować, po czym się okazało, że część rzeczy już wywiozłam do nowego mieszkania i jakoś mi się odechciało i wszystko wrzuciłam byle jak i później się tym zajmę. Do szpitala chcę wziąć też tylko jeden stanik i jedną koszulę do karmienia, jak coś to mąż dowiezie. A z tymi podkładami to dałyście mi do myślenia, ja nawet nie pomyślałam o tym, a w wojewódzkim nic nie mówili, ale może do przewijania się przydadzą.

Paniqa podziwiam, że jeszcze dajesz radę pracować:) Ja przez tą przeprowadzkę i pakowanie czuję się już wypompowana, a co dopiero wstawać codziennie i pracować:)

Inne tematy z forum

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...