mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (13)

Dziewuszki może nowy wątek już co? :)

ROZPAKOWANE:

PAŹDZIERNIK:

14/10 (02.11) Ageska/córeczka Zosia/2400g/50cm/CC/Redłowo
16/10 (09.11) Tinneraa/córeczki Hania i Basia/2530g i 2590g/CC/Wejherowo
21/10 (06.11) Dorotka86/chłopiec Franek/ 2960g/55cm/CC
23/10 (05.12) Katya/synek/1700g/SN/Kliniczna
25/10 (14/11) Kiki80/córeczka Natalka/ 3260g/54cm

LISTOPAD:

02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
08/11 anka165
09/11 mazar - synek / Kliniczna lub Zaspa
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
13/11 agam205 - Syn
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 MamaMichalka - Synek - Michałek :) / Wojewódzki
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna - synek / Zaspa
31/12 paulavera89 - córeczka

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=500644&c=1&k=160
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (13)

hej jakie opakowanie pampersow macie w torbach?? Ja mam 43 sztuki , ale w rossmanie czy w biedronce sa mniejsze .. wiec zastanawiam sie czy czasem nie kupic mniejszych, no i ile pieluch tetrowych i podkladow (podpasek) ?? Pytalam juz ale nikt mi chyba nie odpowiedzial , chyba ze przeoczylam - dlatego pytam jeszcze raz :) Z gory dzieki za info :P Ja bym wolala CC ale coz.. na pewno nie bede miala tego czego chce :P Zawsze pod gorke .. no ale jakos dam rade .. mam nadzieje :P

Nie trzeba mieć tego żelu w Wejherowie z tego co mi wiadomo... Słyszałam też, że wcale nie jest taki rewelacyjny jak mówią...

ponoc w wejcherowie trzeba to miec (tak slyszalam ale pewnosci nie mam) ale w innych szpitalach sie tego nie stosuje, znam wiele mam i zadna tego nie uzywala

Dziewczyny czy Wy tego używacie/używałyście??
http://www.aptekagemini.pl/natalis-zel-polozniczy-kuferek.html

nie było mnie na forum od soboty i takie wieści, amadea99 gratuluję!!! widzisz jaki miałaś szybki poród, a tak się obawiałaś:) Monika też gratuluję, w końcu się udało po tylu godzinach skurczy:)

MamaMichalka trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze!

Katya za Ciebie i małego też trzymam kciuki, na pewno niebawem będziecie się sobą cieszyć w domu:)

ja ostatnio budzę się w nocy koło 4-5 i nie mogę zasnąć. ale w końcu zasypiam i z kolei nie mogę się dobudzić. mogłabym kimać do 12... wczoraj po śniadaniu znowu spałam 3 godziny. nie wiem o co chodzi. w ogóle ta pogoda mnie dobija. o 16 już jest prawie ciemno. eh teraz czekają nas najgorsze miesiące jeśli chodzi o słońce i światło. to tez nie sprzyja unikaniu baby bluesa po porodzie. no cóż, mam nadzieję, że żadna z nas się mu nie oprze:)

ja mam jakas aweesje do cc, jakos nie umiem sie do tego przekonac, nigdy bym sie sama na to nie zdecydowala, moze dlatego ze moj poprzedni porod sn byl dobry, mozna nawet powiedziec ze dobrze to wspominam, trzy pchniecia i maly (4kg) byl na swiecie.
Ja w ogole mam dziwne odczucia co do wszystkich operacji i tego typu zabiegow... kiedys zszywali mi reke bo sie rozcielam i bylo to dla mnie obrzydliwe, a co dopiero taka wielka dziura w moim brzuchu;p

~Delia, tak, to jest to, malo wazne jakiej firmy, wszystkie sa do siebie podobne

Delie takie podkłady są jak najbardziej,przy pierwszym dziecku miałam takie,teraz kupiłam inne,polecane przez koleżanki:
http://www.aptekagemini.pl/podklad-higieniczny-seni-soft-90cmx60cm-5-sztuk.html
i też są dobre.

W ogóle jestem głupolem bo w aptece wydałam ponad 3 stówy(Superpharm,m.in. na te podkłady aż 3,5 zł różnicy...) a mogłam jak Wy o wiele taniej w tej aptece internetowej...:(

Nie wiem jak Wy ale ja czuję się pod koniec jakby w stanie jakiejś hibernacji,tylko śpię i śpię,budzę się do życia ok 15,czyżby nocny tryb czuwania się włączył(w nocy z kolei patrzę w czarny sufit bo ie mogę zasnąć).

Jutro jadę zwiedzać ten słynny radłowski szpital(synka rodziłam w Mazowieckiem).

image
image

Byłam wczoraj na ktg i cisza, nic się nie dzieje. Lekarz zrobił jeszcze usg i też nic nie zapowiada wcześniejszego porodu. Mały waży 3200g, niby powinnam się cieszyć, że nie jest wielki ale się martwię, że za wolno rośnie.

Jakoś nie brałam pod uwagę tych powikłań przy porodzie SN o których pisze Happymum87... A już byłam zdecydowana na SN a teraz nie wiem. Boje się CC ze względu na kolejną ciążę. Bo niby powinno się odczekać dwa lata a ja bym szybciej chciała kolejnego maluszka...

Delie ja kupiłam podkłady Babydream z Rossmanna. Kiedyś ich już używałam i wydają się dobre :)

happymum - wlasnie ja mam te obawy, co twój lekarz. mój synek był wielki i dziękuje mu za to, że siedział główką do góry. Nie wierzę, że udałoby mi się bez żadnych przykrych konsekwencji urodzić dziecka 4600. Ale są też i takie przypadki. Ale z tego, co pamiętam, chcesz rodzić w swissmedzie, więc masz ten luksus wyboru:)

Trudno się tu negocjować co lepsze co mniej boli :) każdy ma inny próg bólu i każdy inaczej wszystko przechodzi... ja będę rodzić po raz pierwszy... od zawsze chciałam Sn....po wczorajszej wizycie zwątpiłam... i to ze względu na podejście lekarza...a raczej to co mi zasugerował... że rodzenie np po terminie 4kg czy ponad 4 kg dziecka nie jest genialnym pomysłem... są większe zagrożenia dla dziecka i konsekwencje dla matki...no i nietrzymanie moczu po takim porodzie... także mimo paniki mojej z CC... stwierdziłam że jeśli mała nie urodzi się do 30 listopada i ma być ponad 4 kg klopsem przenoszonym to chyba skuszę się na CC....bo wywoływanie do mnie chyba nie przemawia...zwłaszcza że doktor sam mi powiedział że wywoływanie poza godzinami bólu często i tak kończy się CC.... i bądź tu mądry człowieczku :D także dziewczyny grunt by znami było dobrze i dziećmi a już w jakiej formie to chyba ma najmniejsze znaczenie...

A ze jestem strasznie ciekawska to chętnie zobaczę jak to jest rodzic sn mimo paru obaw.

Katka I katya:) ja miałam cc, teraz szykuje sie sn. I szczerze mówiąc sama cesarke dobrze wspominam, bolało, cieżko było wstać pierwszy raz ale nie było to nic nadzwyczajnego. Za to po 2 dniach dziewczyny po sn szły normalnie a ja zgieta w pol. One pewnie nie mogły siadać po nacinaniu. Ja sie przy sn boje tego, ze będę strasznie w środku pocharatana a i tak jestem juz porozcinana w innych miejscach po cc. I szczerze mówiąc nie rozumiem tego ciśnienia na sn - niby od wieków, ale kiedys dzieci były mniejsze. Ciekawe czemu wieksosc lekarzy załatwia swoim żonom cc? Bo jest znacznie większa pewność ze dziecko dostanie jednak te 10pkt. A laktacje po cc miałam taka ze dwójkę bym wykarmila, gdyby moj grubas nie opijal sie jak bak:)

Czy jako podkłady poporodowe na łóżko kupujecie coś takiego:
http://www.aptekagemini.pl/podklad-higieniczny-bella-baby-happy-60x90cm-1-sztuka.html

czy może jakieś inne? Bo się gubię w tych produktach :/

To prawda, ważne żeby były zdrowe, choć ja mam traumę, bo nie mogłam mieć znieczulenia i cierpienie było ogromne przy SN.Ciesze się, że byłam z tym sama, i dodatkowo boję się panicznie następnego razu, bo planujemy mieć dwójkę.Nie wiem czy dam radę jeszcze raz przez to przejść, jak mogę znów urodzić za wcześnie.

Katya na pewno etap wyjęcia maluszka nie boli ale.. później jak już znieczulenie nie działa to jest ciężko. Zastanawiasz się jak to było po prostu wstać z łóżka, masz rozcięty cały brzuch i nie tyle bolą szwy co przecięte mięśnie, skóra, macica. Uwierz mi to bardzo boli choć oczywiście nie zamierzam się licytować, każdy poród jest inny i każdy ma też inny próg bólu. Jest po prostu inaczej i trudno to porównywać. Niektóre dziewczyny po sn mówią, że jutro mogłyby znowu rodzić a niektóre nawet nie chcą o tym słyszeć. I tak samo po cesarkach. Ja po prostu nie mówiłabym, że sn w stosunku do cesarki to pryszcz i odwrotnie. Wiadomo dla dzieciaczków jesteśmy w stanie wszystko przeżyć. Najważniejsze żeby były zdrowe:)

Katka, nie miałam cesarki, ale koleżanki miały i bolały tylko szwy i żadnych złych wspomnień. Jednak bóle porodowe to nie to samo co wyjęcie malucha.
Ja sobie teraz nie wyobrażam drugi raz rodzić SN, dziś ostatni szew został wyjęty, znów bolało.Krocze ciągnie, swędzi i szczypie, a opuchlizna schodzi bardzo powoli, przy cesarce krocze jest nienaruszone..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ROZPAKOWANE:

PAŹDZIERNIK:

14/10 (02.11) Ageska/córeczka Zosia/2400g/50cm/CC/Redłowo
16/10 (09.11) Tinneraa/córeczki Hania i Basia/2530g i 2590g/CC/Wejherowo
21/10 (06.11) Dorotka86/chłopiec Franek/ 2960g/55cm/CC
23/10 (05.12) Katya/synek/1700g/SN/Kliniczna
25/10 (14/11) Kiki80/córeczka Natalka/ 3260g/54cm

LISTOPAD:

03/11 (02/11) amadea99/córeczka Hania/3945 g/57cm/SN
04/11 ( ) Monika/córeczka Marysia/3700g/57cm/SN

LISTOPAD:
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
08/11 anka165
09/11 mazar - synek / Kliniczna lub Zaspa
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
13/11 agam205 - Syn
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 MamaMichalka - Synek - Michałek :) / Wojewódzki
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna - synek / Zaspa
31/12 paulavera89 - córeczka

Ja też nikomu nie życzę depresji. Sama miałam przy malej. Po paru tygodniach zwyklego baby bluesa który chyba przechodzi kazda nowa mama było tylko gorzej i w końcu po ok 6 miesiacach od porodu trafilam do lekarza po leki. Nawet nie było tak że leżałam i nic miałam siły robić tylko wszystko wokol mojej małej robilam na autopilocie. Zero uczucia, w nocy nie spalam i generalnie jeśli chodzi o kontakt z dzieckiem to był zerowy. Tylko przewijać ubrać i nakarmić. Bardzo się boję że przy kolejnym dziecku znowu mnie to czeka. A jeśli chodzi o humor teraz to strasznie się wszyskim i wszystkimi denerwuje. Zamiast plakac krzyczę na wszystkich. Ale to może ten testosteron dla synka. Przy córci dużo płakałam

Monika serdeczne gratulacje:))) Super, że już jesteście razem:) Jesteś bardzo dzielna:)

Mamazosi najlepsze urodzinowe życzenia dla córeczki:) To niedługo będzie miała piękny prezent:)

Kaja jeśli Cię to niepokoi to dla świętego spokoju podjedź do szpitala. Chyba, że ona tak cały czas mocno hopsa. Bo każdą zmianę w r******h w nadaktywność lub jej zmniejszenie, warto skontrolować.

Amadea najważniejsze, żeby Malutka nie była głodna bo wtedy będzie niespokojna. A laktacja to może Ci się jeszcze rozkręci tylko musiałabyś jej trochę pomóc laktatorem i herbatkami. Ale Was tam ekspresowo wypuszczają:)

Ja dzwoniłam dzisiaj do lekarza i w środę mam podjechać do szpitala na ktg. Ciekawe czy wtedy mi powie coś odnośnie porodu czy jeszcze mnie przetrzyma do piątkowej wizyty. Jednak im szybciej będę wiedziała, tym szybciej będziemy mogli spróbować kogoś załatwić na ten dzień - zakładając oczywiście cesarkę.

Katya cieszę się, że Maluszek ładnie przybiera:) Ty miałaś wcześniej cesarkę? Bo ja się jednak z Tobą nie zgodzę, że to takie bezbolesne.... Jednak kilka dni jest wyjętych..

Happymum super, że ta wizyta Cię uspokoiła. Co do tej depresji to faktycznie życzę nam, żeby żadnej nas to nie spotkało.

Dzięki mamuski kochane za gratulacje! Jestesmy bardzo szczesliwi i tak jak mowicie juz nie mysle o porodzie, bo mam malego slodziaka. Na razie Marysia jest na noworodkach bo ulewala sluzem z krwia, ale najprawdopodobniej opila sie podczas porodu,na razie czekam na wiesci. Ale kocham ja nad zycie :-) A termin mialam na 3.11 wiec w sumie wbilam sie prawie ideanie. Co do takich dziwnych, bolacych i wrecz agresywnych ruchowo to ja tak mialam wlasnie na dzien,dwa przed porodem.Mala zawsze byla mega ruchliwa,ale na koniec ruch byl taki wlasnie jakby obcierajacy,jakby juz wod nie miala.
Wracam do odpoczywania, powodzenie.dziewczyny!!!

Inne tematy z forum

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...