mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (13)

Dziewuszki może nowy wątek już co? :)

ROZPAKOWANE:

PAŹDZIERNIK:

14/10 (02.11) Ageska/córeczka Zosia/2400g/50cm/CC/Redłowo
16/10 (09.11) Tinneraa/córeczki Hania i Basia/2530g i 2590g/CC/Wejherowo
21/10 (06.11) Dorotka86/chłopiec Franek/ 2960g/55cm/CC
23/10 (05.12) Katya/synek/1700g/SN/Kliniczna
25/10 (14/11) Kiki80/córeczka Natalka/ 3260g/54cm

LISTOPAD:

02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
08/11 anka165
09/11 mazar - synek / Kliniczna lub Zaspa
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
13/11 agam205 - Syn
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 MamaMichalka - Synek - Michałek :) / Wojewódzki
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna - synek / Zaspa
31/12 paulavera89 - córeczka

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=500644&c=1&k=160
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (13)

Gratuluje kolejnej mamusi :)))
Dziewczyny, tak szybko i krótko, bo ja mam dziś coś dziwnego, mała kopie jak szalona, rękami też macha niesamowicie. Ale najdziwniejsze jest to, że mam wrażenie jakby ona się obcierała o siebie w środku, aż mamie kazałam położyć ręce i też poczuła, strasznie dziwne uczucie, jakby takie szorowanie w środku! Też macie coś takiego? Ona tak dziś hasa, że mam wrażenie że mi normalnie gdzieś w pochwie gmera tymi łapkami. Brzuch twardnieje, ale bezboleśnie...

Hejka kochane mam ciut lepszy humorek :D mężowi udało się uprosić w pracy i zamiast niego ktoś inny wyjedzie na serwis za granicę a on ma teraz serwis tu na miejscu w Gdyni.... ufff

Byłam dziś w Swissmedzie... mega się wyciszyłam po tej wizycie... spokój i cierpliwość...to mnie opanowało.... niestety przed chwilą odebrałam wynik moczu i się zestresowałam mam glukozę w moczu... a dziś doktor w swissmedzie pow mi że mała ma spokojnie już z około 3400... i dziwił się że skoro przytyłam 11 kg a mała ma już tyle...ale nie widział wyniku moczu...ja też go teraz zobaczyłam i się martwie czy to nie cukrzyca ciążowa na sam koniec :/ jutro idę do mojego ginekologa i mam nadzieję że cokolwiek z tym zrobi...

Znowu w supherfarm jest promocja pampersów premium care...ale byłam dziś na matarni i niestety ani 1-nek ani 2-jek już nie było...były 4 i 5:/ więc sobie darowałam...

Monika serdecznie gratuluję :D 3700 :) też słodziak :) może moja jednak aż takim klopsem nie będzie... trzymaj sie ciepło i nie wspominaj już porodu :) było minęło :) teraz ciesz się chwilą :)

Aagusia81 jejku ja się mega boję depresji poporodowej... w pracy kilka razy miałam pacjentki z depresją poporodową....kiedyś nawet taką że zero kontaktu z nią było... leżała na lekach p/depresyjnych i nasennych ze 3 tyg... zanim doszła wogóle do siebie w jakikolwiek sposób... wyszła do domu na lekach i z dzieckiem nie zostawała sama eh...eh ale módlmy się aby żadnej z nas to nie dotknęło...bo to przykra sprawa....

Amadea - 4kg to tez nie kruszynka...

Gratulacje dla Moniki.

Ale sie zaczyna rozpakowywanie na całego.

Katya - trzymam jednak kciuki za twoje mleczko. Poza tym, ze to dobre dla dzidzi i ciebie, to jeszcze moim zdaniem wygodne. A jak dostaniesz chlopczyka do domku to mysle, ze nic straconego i będziecie cycusiowac na całego. Tego wam życzę:)

Tak Amadea mały gigant :D

Gratuluję Moniko, ja jestem codziennie na Klinicznej, ciekawe gdzie leżysz :)
I gratuluje tez przeżycia SN, cesarka tak nie boli :)

Dziś karmiłam synka modyfikowanym, a mojego pokarmu jak kot napłakał.Chyba to ze stresu, sama nie wiem.

Ciekawe kto teraz się wypakuje :)

Hehe Amadea a my już sobie małego giganta wyobrazilysmy :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czesc Mamusie:)
musze skorygowac wage mojej coreczki to chyba z tych emoacji:) nie 4945 tylko 3945g:) tak kg jej dodalam:) a co chodzi o dlugosc 57 cm

My wczoraj wrocilismy juz do domu> Maz dzisja z rana jechal po mlelko dla malej bo moje zbiorniki pusciutenke. Nocka z glowy bo Mala caly czas wsiala mi na cycku.

szybki i szczesliwych rozwiazan

Gratulacje MOnia:)

gratulacje dla niej mamazosi :) fajnie ze bedziesz miala parkę :)

hej
ale te dzieciaki terminowe!Czyli chyba nic mi nie zostaje tylko czekać na termin porodu:)
Gratulacje dla nowych mam.
Co do pieluch to ja kupiłam jedną parę Dada,więcej nie kupuję bo muszę sobie dopasować pieluchy. Z córcią zaczęłam od Pampers, potem były Huggies, potem Rosmanowe aż skończyło się na Dada, także wolę testować na bieżąco niż się wkurzać, że coś mi nie pasuje.
Cyganka Asia nie przejmuj się że oddałaś małego, lepiej od siebie odpocząć parę dni niz dziecko ma czuć Twoją frustrację. Moja mała też wyjeżdża w czwartek do babci,ale ona się bardzo cieszy i ja przy okazji też. To normalne, że przed porodem potrzebujemy spokoju a i dziecko u dziadków trochę posiedzi i wszyscy wrócą stęsknieni za sobą.
A moja córcia wczoraj skończyła 4 latka...duża panna już z niej:)

Agusia, mialam cos podobnego, u mnie wywolalo taki stan brak mleka, w moich piersiach lacznie bylo 150 ml, nic wiecej, czulam sie jak zla mama ktora nawet wlasnego dziecka nie moze nakarmic wiec jest do niczego. jeszcze wieczne pytania czy karmie i dlaczego nie doprowadzaly mnie do lez, nie chcialam nikogo widziec przez to. dodatkowo w szpitalu praktycznie nie spalam przez 4 doby wiec jak przyjechalam do domu, wszystko sie we mnie skumulowalo i nie bylo dobrze. na szczescie tez w miare krotkim czasie zrozumialam ze najwazniejsze jest ze moj syn ladnie rosnie, jest najedzony. szczesliwy gdy ja jestem szczesliwa i malo wazne czy je moje mleko czy modyfikowane byle brzuszek byl pelny:) dzis jest silnym chlopcem ktory jest zdrowy, ladnie sie rozwija i jest szczuplutki, co bala mit ze na modyf. dzieci sa grube.

ja mam rossmanna te z tej serii fun&fit, poprzednim razem mialam te pampersy premium care i denerwowalo mnie ze ta siateczka odbijala sie na pupie malego, odnioslam wrazenie ze przez to mu niewygodnie, a babka w szpitalu ktora mi pozyczala pieluchy gdy mi zbraklo to miala wlasnie rossmanna i bylam z nich mega zadowolona, zobaczymy jak te sie sprawdza a pozniej juz zwykle pampersy active baby pampersa roz 3 teraz w lidlu super promocja, sa od 4kg wiec akurat maly zdazy dobic do tej wagi, no chyba ze pojdzie w slady brata i od razu sie urodzi z waga 4kg;p

Monika gratuluje! Ja wiem co czujesz po takim porodzie. Ja bylam strasznie zmasakrowana i o ile jeszcze w szpitalu funkcjomowalam w miare to pompowrocie do domu dostalam depresji poporodowej.. W zyciu nie sadzilam ze mnie to spotka. Trzymalo mnie kolo 3 tyg, codziennie plakalam i czulam sie jak na innej planecie a nie we wlasnym domu.. Nawet ciezko to opisac.. To chyba przygniotla mnie ta nowa rzeczywiatosc i jakos nie moglam sie z tym pogodzic... Na szczescie minelo i mam nadzieje ze tym razem juz sie nie powtorzy.

Tam miało być,że mam nadzieję,że mała nie będzie nerwusem,rzecz jasna:D

Justyna,niestety nie mam pojęcia:( Moją ciąże prowadzi dr Piskulak ale nie mam pojęcia czy robi 3d(osobiście nie robiłam) ode mnie za badanie i zwykłe usg brał 120 zł,nietety na stronie nie ma oferty 3d

Hej dziewczynki,

Gratulacje dla Naszych rozpakowanych :)

Czy któraś z Was zna może jakiego bardzo dobrego gina w Lęborku? taki co dobrze obsluguje się ultrasonografem i wykonuje w 3d muszę zasięgnąć konsultacji u kolejnego lekarza i wykonać to 2 ważne usg co robilysmy do 31 w ciąży.

Moja prowadząca skierowala mnie do dr Świątkowskiej, ale u niej to koszt 300 zł ( nie wiem czy to cena za 3d od razu), licząc dojazdy gda- lebork to cięzka sprawa .

Z góry dziękuję :)

Miało być> >heh

Monika gratulacje:):) Duża dziewczynka:)Dzielne z Was kobietki:)

Myślałam,że wczoraj podzielę Moniki los bo o 23 zaczęły mnie łapać skurcze ale póki co cisza.
Aabym ja już tak zaawansowana i codziennie odkładam pakowanie ale wczoraj przestraszyłam się nie na żarty i dziś punkt 13 zaczynam prasowanie i wrzucanie do torby:D

Bardzo chciałabym rodzić na Klinicznej ale nie mamy auta i z Gdyni to będzie ciężko chyba taksą i zostanie Redłowo....Chodzi mi głównie o zzo( z synkiem to była jakaś masakra,4200 siłami natury,krwotok po porodzie-bardzo źle wspominam:().No zobaczymy.
Kobietki,ja wydelegowałam 5-letniego syna 250 km do babci na Wszystkich Św. z porywami do dwóch tygodni by odpocząć przy tej końcówce ale tak strasznie tęsknie za nim:( Chce mi się płakać c odzień,ta ciąża jest dla mnie taka płaczliwa,mam nadzieję,że malutka będzie nerwusem.Kontroluję każdy odruch,mimo,że termin 23 to 3mam wrażenie,że tuż tuż(małego 3 tygodnie przed terminem urodziłam).

Ogólnie mam straszne nudności i czuję,że przygniatam małą jak śpię,a rusza się mały skubaniec teraz:D .
Buziaki dla Was ,kobietki:*

image

image

Monika - serdeczne gratulacje! :) życzę duuuzo zdrówka Tobie i maleństwu i ...zazdroszczę :)

a tez jeszce nie spakowana,ciągle odkladam...znaczy prasowanie ;), ale mam nadzieję ze jak zaczelam 36 tydzien to mam jeszcze czas...
pieluch mam tylko 1 paczkę, bo nie wiem czy nie bedą uczulać - Pampers Premium Care nr 2

A z tymi humorkami to macie racje dziewczyny, jakaś masakra...ja się wczoraj poryczalam, bo ...nie mam nic do roboty i nudzi mi się ...dzisiaj się z tego śmieję, ale wczoraj nie bylo mi wesolo :) Otrzeźwilo mnie trochę jak mąż powiedzial, ze chetnie się ze mną zamieni :D

Dziewczyny gdzie wy na to ktg jezdzicie? Bo ja jestem 4 dzien po terminie wczorja bylam na klinicznej ale nie zrobili ktg zadnego bo powiedzieli ze to robia na oddziale jak sie juz kladziesz. kazali isc w srode do lekarza a na 8 dzien po terminie sie zglosic...

Mondar może mały chce Cie wziąć z zaskoczenia i nagle zacznie się akcja porodowa;)

Co do pieluszek, to ja kupiłam 1 paczkę dada newborn w zasadzie z myślą, że są tylko do szpitala i 2 paczki dady 2 (jakaś edycja z pszczółką mają była to wzięłam). Jak się dady sprawdzą, to będę je kupować, a ja nie, to kupię inne i nie będę żałować, że nakupowałam tyle pieluch:)

ROZPAKOWANE:

PAŹDZIERNIK:

14/10 (02.11) Ageska/córeczka Zosia/2400g/50cm/CC/Redłowo
16/10 (09.11) Tinneraa/córeczki Hania i Basia/2530g i 2590g/CC/Wejherowo
21/10 (06.11) Dorotka86/chłopiec Franek/ 2960g/55cm/CC
23/10 (05.12) Katya/synek/1700g/SN/Kliniczna
25/10 (14/11) Kiki80/córeczka Natalka/ 3260g/54cm

LISTOPAD:

03/11 (02/11) amadea99/córeczka Hania/4945 g/SN
04/11 ( ) Monika/córeczka Marysia/3700g/57cm/SN

LISTOPAD:
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
08/11 anka165
09/11 mazar - synek / Kliniczna lub Zaspa
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
13/11 agam205 - Syn
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 MamaMichalka - Synek - Michałek :) / Wojewódzki
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna - synek / Zaspa
31/12 paulavera89 - córeczka

Mondar - dobrze mu u mamusi :-)

Inne tematy z forum

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

Pompa ciepła (24 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...