mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (3)

Dziewczyny, mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, jak coś to poprawcie.
Miłego pisania. :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11
amadea99 02/11
mondar 04/11
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11
anka165 08/11
Ania 11/11
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11
agam205 13/11
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11
mamazosi 16/11
sweetangel171 18/11
Katka 20/11
dorcia_86 20/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Iwona84 03/12
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
Asiula85 08/12 (?)
Delie 26/12
Paniqa

TERMINY JESZCZE NIEOKREŚLONE
CzekoladowaPralinka

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=459142&c=1&k=160
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (3)1

Ja tez chciałam iść ale odpuściłam sobie ze względu na to że w tym dniu mam urodziny i spędzę ten dzień z moim M ;)

agam205 nie martw się wyniki będą super! zobaczysz :)

Ja się rejestrowałam na te warszataty,niestety nici z tego,bo mam wizytę u mojej lekarz w ten dzień - 06.06., a teraz Dzidzia jest najważniejsza,jeszcze 2tyg do wyników z amniopunkcji....

Widzę, że temat wagi znowu się pojawił :D ja mam już 3 kg na plusie, pewnie dlatego że nie miałam żadnych mdłości :P więc tak ładnie waga mi się podnosi. Mam nadzieje, że nie przytyje 20kg :P to moja pierwsza ciąża więc ciężko mi powiedzieć czy te 3 kg to już dużo czy nie :) tak czy inaczej wg info w necie jest wszystko w normie :)

Dzień dziecka minął spokojnie :) najważniejsze że pogoda coraz ładniejsza jest :)

Dziewczyny wybieracie się na warsztaty w czwartek?

hej dziewczyny!
Ja już w domku, zaraz jadę na badania przed jutrzejszą wizytą.
Ale sobie odpoczęłam przez te kilka dni w tym lesie -super:) Muszę częściej wyjeżdżać, bo przez ten ciężki początek ciąży zasiedziałam się w domu. Mała się wybiegała z dziećmi,także wszyscy zadowoleni.

Doszłam wczoraj do wniosku,że jednak brakuje mi pracy-lubiłam ją,ale cóż nie dałabym rady stać 8godz na pełnych obrotach. No i dalej siedzę w domu.

Co do wagi to ja nie liczę,póki nie idzie mi poza brzuch i biust to jest ok. Ale myślę, że mam maks 2kg na plusie. W poprzedniej ciąży przytyłam 18kg i zgubiłam to dopiero po roku,ale królowały wtedy w moim menu ciasteczka,czekoladki i lody.Poza tym przytyłam najmniej na brzuchu,a najwięcej twarz,nogi i biodra. Trzymałam się zasady, że jak karmię to zgubię,ale u mnie to chyba była jakaś blokada hormonalna, bo jak ostawiłam małą od piersi to same te kg zeszły, bez wysiłku. A wcześniej cudowałam-basen, bieganie, sauna, stepper w domu i waga w miejscu..Na roczek małej miałam wagę sprzed ciąży Teraz zaczynałam z tej samej wagi startować. Póki co jest lepiej.

Jak Wam minął Dzień Dziecka?
Katka trzymaj sie dzielnie, dużo sił i zdrowiej:)

Hej Dziewczyny:) Witam też serdecznie nowe mamusie. Udało mi się nadrobić zaległości w czytaniu choć się tego nazbierało znowu. Ja tak krótko. My z Jasiem wylądowaliśmy na 5 dni w szpitalu bo zaczął się odwadniać. Niestety zarazili nas tam infekcją wirusowo bakteryjną i jesteśmy oboje na antybiotyku, a do tego Jasiowi sprzedali 2 bakterie w kale... Załamka.. Strasznie mnie wymęczył ten pobyt bo spanie z dzieckiem na łóżku polowym z wystającymi sprężynami to masakra. 2 dni do siebie dochodziłam. Teraz męczy mnie strasznie kaszel ale mam nadzieję, że w końcu antybiotyk zadziała skoro już go biorę.. Niestety za tydzień czeka nas znowu pobyt w szpitalu ale już na gastroenterologii w woj. gdzie zrobią nam specjalistyczne badania no i zobaczymy jaki będzie wynik.
Trzymam za Was wszystkie kciuki i cieszę się, że nasze grono się powiększa:)))

tak z innej beczki, ślubnej trochę ;),jakby Ktoś potrzebował,lub gdyby Któraś z Was może ;),albo gdzieś w Rodzinie Waszej-mam do sprzedania suknię ślubną:

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/sprzedam-suknie-slubnatyp-princess-ogl6837981.html

agnieszkaj ale mi narobilas ochoty na truskaweczki:)moze jeszcze zdarze zjesc polskich truskawecze:))))

Oj to roznie bywa z tymi kg, ja do 6 mies przybieralam 2 kg miesiecznie,nie wiem jak skonczylam na 30kg na plusie...
A nie objadalam sie, slodyczy tyle co zwykle. Duzo wody sie zbiera, wiecej krwi+dziecko, itd. Byle zdrowego Malucha donosic.
Wlasnie objadam sie truskawkami:))
Ostatnio mam tez mega apetyt na marchewke hehe

Ja mam póki co 1,5 kg do przodu :) więc nie jest zle ale apetyt dopiero teraz odzyskalam...

Hehe nooo jedzenie może być zgubne:)
Ja w tej ciąży staram sie pilnować:) z roznym skutkiem hehe ale jeszcze nie przybyło mi kg wuęc dobrze jest:)
Miłej niedzieli!

sobota mija leniwie i na wielkim obżarstwie :P
musze chyba przystopować z jedzeniem bo niczego sobie nie odmawiam a może to sie zle skonczyc ;)

Helouu!
Dziewczyny zrobilam w Brussie badania dzis i szok. Zaplacilam 160zl a w przychodni osiedlowej babka na 230 wyliczyla, wiec niezla roznica nie?

Jak Wam mija sobota?

Hej co do usg u preisa to ja robie ze wzgledu na to ze moj maz mial wrodzona wade serca i jego siostra onez.on z tym zyje,a jej wyleczyli.teraz taka wade widac na usg i mozna leczyc w lonie matki i dziecko rodzi sie zdrowe,wiec dlacmnie to wazne.moja lekarka na nfz jest bardzo dobra ale sama poradzila mi konsultacje u preisa,bo ma najlepszy sprzet.zreszta moje poronienie w 13tyg podobno bylo przez wirusa,ale byc moze dziecko mialo wade serca.ale to da sie okreslic dopiero na polowkowym.
Co do kasy to ja wszystkie badania i usg mialam za free,takze ten jeden wydatek pzezyjeva spokoj wewnetrzny bedzie.
Ja odpoczywam w lesie,pogoda super,pycha papu...ognisko mielismy wczoraj.plywalismy lodkavpelen relaks.
Dolegliwosci brak,czssem bol brzucha.brak apetytu.
Najlepsze zyczenia dla wszystkich dzieci.

Hej,

perfectangel, ja używam balsamu z ziaji mamamija, podobno dobry jest też balsam rosmanowski na rozstępy - to z tych tańszych, dziewczyny pisały, że uzywają też oliwki lub droższych kremów, ale zapomniałam nazwy.

Puchatkowa i jak tam maluszek? :)

Ja jutro idę na wesele, liczę na dobre jedzenie :) Właśnie przymierzałam sukienkę, w którą byłam pewna że wejdę no i jest na styk - brzuszek już widać ;)

Dziewczyny czego używacie na rozstępy albo będziecie używały?

Aa to luzik, grupe mam z poprzedniej ciazy.
To pierwsze badania w tej ciazy i juz zapomnialam jak to bylo w poprzedniej, a tez w brussie robilam. Ciekawa jestem wynikow. Jutro koncze 13 tydz:)

Agnieszkaj a badania krwi robiłaś też w brussie? jeśli tak to one są tego samego dnia po 15 dostępne na stronie internetowej... bo tsh, ft4, cmv i toxo nie są badaniami wysyłkowymi... najdłużej czeka się w brussie na grupe krwi i hiv :)

Ok dzięki :)
Na posiew sa takie same tylko w sterylnym woreczku. Czyli biore ten co mam:))
Mam nadzieje ze na pon beda wyniki tsh,ft4,cmv i toxo bo bedzie zonk.

Agnieszkaj na badanie ogólne moczu wiem że bruss przyjmuje te pojemniczki z zakrętką... ostatnio z takim szłam...a z resztą jak jeszcze pracowałam to sama dawałam takie pojemniczki pacjentom do badania ogólnego i bruss zawsze je zabierał od nas ze szpitala i nie marudził nic a nic... są inne niby probówki na posiew... sterylne.... ale jeszcze posiewu w brusie nie robiłam więc nie wiem jakie oni wymagania mają

Ja sie jutro wubieram do brussa na badania te wszystkie ciazowe:)
P.S. moze glupie pytanie ale wlasnie jaki pojemnik na mocz ma byc? Bo ka mam taki kubek z zakretka a pamietam ze kiedys na wzgorzu robulam badanie moczu i babka mnie ochrzanila ze juz takich nie przyjmuja i ze teraz wlasnie takie probowki podobne do tych co krew pobieraja.

Inne tematy z forum

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (76 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...