mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (3)

Dziewczyny, mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, jak coś to poprawcie.
Miłego pisania. :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11
amadea99 02/11
mondar 04/11
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11
anka165 08/11
Ania 11/11
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11
agam205 13/11
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11
mamazosi 16/11
sweetangel171 18/11
Katka 20/11
dorcia_86 20/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Iwona84 03/12
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
Asiula85 08/12 (?)
Delie 26/12
Paniqa

TERMINY JESZCZE NIEOKREŚLONE
CzekoladowaPralinka

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=459142&c=1&k=160
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (3)1

Już zdecydowałam że w pon z rana polecę z moczem na badanie ogólne... po 15 w brussie będę miała wynik więc w razie czego we wtorek polece z drugą probówką na posiew... a póki co już dziś wypiłam z 0,5 litra wody hehe jeszcze trochę przede mną i muszę polecieć do sklepu po żurawinę :) a sok z czarnej porzeczki akurat mam w domu to zaraz rozcieńczę z wodą i sobie wypije :) dzięki dziewczyny :)

happymum87 ja miałam taki sam problem jak Ty ostatnio ale obeszło się bez antybiotyków na szczęście. Na zwykłym badaniu moczu wyszły mi śladowe ilości białka i również był mętny, gin zalecił mi brać 2x dziennie przez tydzien zwykłe tabletki z żurawiną ( Pro Uro ) potem zrobiłam posiew moczu i wyszło ok ale dla pewności jeszcze dwa tyg po 1 tabletce dziennie i właśnie we wtorek po raz kolejny zwykłe badanie moczu robiłam i wszystko ok wyszło :)

Mi w ostatnich badaniach wyszły bakterie w moczu ale moj lekarz powiedzial ze mam pic duzo wody jeść żurawinę i pietruszkę ponoć jest moczopędna i oczyszcza ja z niej robie sok czy cos pomoglo przekonam sie na nastepnych badaniach

Happymum w poprzedniej ciazy mialam problemy i rzeczywiscie pomagalo jedzenie suszonej zurawiny w duzych ilosciach, picie soku z czarnej porzeczki. Niestety tez antybiotyki bralam ze wzgl na bakterie w moczu. Proponuje nie czekac tylko zrob badanie moczu,jesli wyjda bakterie zrob kolejne- posiew moczu, na wynik ok tyg czekalam bo sprawdzaja jalie bakterie. Wowczas bedxiesz miec pewnosc. Ralam jeszcze furagim ale na recepte jest natomiast bez recepty moxesz kupic to samo tylko pod nazwa urofuraginum. Ale nie bralabym bez konsultacji z lekarzem.

Jestem ciekawa czy w naszym gronie będzie więcej chłopców czy dziewczynek :) póki co szaleją chłopcy :)
Dziewuszki mam pytanko czy któraś z was w tej ciąży lub poprzedniej miała jakieś przeboje z zapaleniem dróg moczowych? ja od kilku dni mam mętny mocz... i wizytę mam dopiero w połowie czerwca... niby żadnych innych objawów mogących świadczyć o zakażeniu nie mam...ale ten mętny mocz mnie martwi... nigdy wcześniej nie miałam takiego...a poprzednie wyniki moczu miałam książkowe... słyszałam że dobra jest żurawina i picie dużej ilości wody niegazowanej... co też od dziś czynię... sama już nie wiem...bo wyczytałam że od spożywania niektórych suplementów witaminowych może być również mętny mocz... może wy macie jakieś doświadczenie i mi pomożecie :)

Oby jak najlepsze :)

U mnie pogoda nie jest za piękna na leżakowanie na balkonie, a szkoda :D
nas czeka dziś USG, ciekawa jestem wieści, które przyniesie to badanie :)

Wreszcie jakie śłoneczko za oknem :)
A ja tu połamana urzadzanie urodzin i obiadu bożocielnego dało mi sie we znaki wszystko mnie pobolewa łącznie z dolną partią brzucha plan na dzis lody kawa kapcie i leżakowanie na balkonie :) oczywiście jak kot i mąż pozwola bo o balkon się biją
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

https://m.facebook.com/groups/522352387801012
Dla szukających wozka:)

Jasne, nie krytykuje tego. U mnie poki co nic sie nie dzieje wiec poprzestaje na usg u Piskulaka.
Trzymam kciuki by bylo oki.

agnieszkaj no troche kasy kosztuje ale w związku z tym że mój małż choruje na chorobę genetyczną idziemy na to połówkowe do Preisa... chyba na urodziny które już niedlugo poproszę rodziców i teściów o dołożenie się do tego badania... :P

400zl za badanie? O mamo...ja wszystkoe u Piskulaka robilam. Powiedzial, ze jesli cos go zaniepokoi to zaleci.u specjalisty itd. Teraz robie tak samo.

dzięki mamazosi :) a możesz mi jeszcze napisać adres gdzie doktor przyjmuje? :)

Happymum owoce na dziewczynke,mieso na synka....

Hej ageska ja tez ide do preisa tel 607602603.Czeka sie ok5dni na wizyte,cena 400pln.
Co do jedznia to u mnie zalezy od dnia,alw zajadam sie miesem kazdej postaci,ziemniakami i nektarynkami,ale sa dni ze nic mi nie smakuje. Ostatnio mam tez smaka na gotowana kapuste.
My pojechalismy na maly wypad za miasto,wracamy w niedziele.Wlasnie czytam na tarasie gazety.
Dzis mialam smaka na truskawki,kupilam choccjeszcze sa drogie,skonczylo sie na wc...
Milego weekendu

Dzień dobry w ten słoneczny poranek! :)

Dawno się nie odzywałam ale regularnie Was podczytuję. Wczoraj byliśmy na kolejnej wizycie i na szczęście z maluszkiem wszystko spoko, waży ok 210gr :D Niestety za żadne skarby nie chciał ujawnić się z płcią a tak na to liczyłam że się uda :( Maleństwo było tak ruchliwe, fikalo niezłe koziołki i kopało mnie w czasie badania.... ;) Teraz chcemy zapisać się na połówkowe do dr Presia i tu mam prośbę do Was, czy macie może aktualne namiary do niego? Gdzie i kiedy przyjmuje i ile kosztuje wizyta? Z góry dzięki za pomoc :)

A co do wierzeń ludowych i kalendarza chińskiego nam wychodzi że będzie dziewczynka... ale zobaczymy mam nadzieje wkrótce ;)

Pozdrawiam serdecznie wszystkie Mamusie i dzieciaczki :*

hm a według ludowych przepowiedni jedzenie owoców i nie jedzenie mięsa wróży nam? hehe wczoraj w necie jakiś test na płeć dziecka rozwiązywałam i stwierdziłam że ,,czego to ludzie nie wymyślą " :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

happymum, myślę, że wszystko z Tobą dobrze:-) ja też jem tylko warzywa, owoce i nabiał. mój przebój - koktajl warzywny:-) i pomodory, o każdej porze dnia(dobrze, że nie nocy;-) ). ostatnio jadłam kanapkę z szynką, nie dałam rady, musiałam obłożyć ją pomidorem, ogórkieem i sałatą, żeby nie czuć smaku:-)

happymum87- ja też zjadam strasznie dużo owoców, więcej niż przed ciążą :) ale na szczęście na mięsko też się rzucę co jakiś czas :)

Witam nową mamuśke :D dziewczyny zapomniałam ale mi też wyszła inna data porodu :D termin po usg genetycznym mam wyliczony na 3 grudnia :) maleństwo wyjdzie jak będzie chciało hehe ale termin się pozmieniał heh :)
co do pępka to jak cała reszta jedne przesądy się u jednych sprawdzają drugie nie :)
dziewuszki jest ze mną źle... mięso mnie obrzydza...a jak szalona objadam się truskawkami, arbuzami, ananasem i nektarynkami... ewentualnie nabiał i pieczywo... wy jecie wszystko normalnie jak przed ciążą? czy też macie jakieś nowe upodobania żywieniowe?:)

Inne tematy z forum

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...