mamusie styczniowe i lutowe 2014 (2)

STYCZEŃ:
02.01.2014 kammcia
02.01.2014 Jaagnes, kobitka, Wejherowo
05.01.2014 Dzula, Córeczka
12.01.2014 Nalla
13.01.2014 justi
17.01.2014 Karmelek
20.01.2014 Wilczyca246, Synek, Kliniczna
27.01.2014 Aniaa, CÓRECZKA, Zaspa
31.01.2014 Martyna.89

LUTY:
02.02.2014 Caroca
05.02.2014 sylwia781122
07.02.2014 Małgosia85; płeć ?; Szpital: Zaspa
10.02.2014 magda
13.02.2014 zetka
18.02.2014 Kobietka
19.02.2014 Patrycja89
20.02.2014 mamazosi
21.02.2014 niezapominajka

poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWO-LUTOWE-2014-t473681,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie styczniowe i lutowe 2014 (2)

Mnie też czasami głowa boli ale sprawdzonym sposobem na mnie jest wypicie kawy bo mam z reguły często niskie ciśnienie. Dzieki za poelcenie wózków wszystkie sprawdze i zobacze który będzie dla nas najlepszy. Zależy mi żeby szybko się składał i do bagażnika bez problemu wchodził no i niska waga bo czasami trzeba wnieść go gdzieś.
Lekarz powiedział, że mam liczyć na urodzenie dziecka po 20 stycznia a nie szybciej (według Usg) ale ja już bedę gotowa na 2 tyg przed terminem OM. Mojej koleżance mówili że urodzi grubo po terminie bo nic nie wskazywało na to żeby szybciej urodziła a jednak urodziła na 2 tyg przed terminem więc nie ma reguły trzeba być przygotowanym wcześniej. Rzeczy potrzebne do szpitala bedę mieć już spakowane i gotowe

Ja laktatora nie kupuje przed porodem, szkoda mi kasy jak może się nie przydać. Jak okaże się potrzebny to można kupić "od ręki".
Kammcia jak dziś samopoczucie? Mnie ostatnio też bolała głowa przez kilka dni, ale walczyłam bez tabletek. Wyczytałam, że to jeden z objawów jakie mogą się pojawić w II trymestrze ciąży i już myślałam, że będę się z nim męczyć do końca, ale na szczęście przeszło bezpowrotnie.

Nalla, ja miałam podobny problem z wózkiem, bo mamy mały samochód, a zależało nam na pompowanych, skrętnych kołach, aby nam się go łatwo prowadziło. Ostatecznie wybraliśmy Quinny Speedi, bo faktycznie zajmuje mało miejsca, jak na wózek z pompowanymi kołami i kupiliśmy używany. Zawsze, jak nie będzie nam coś odpowiadać można zmienić na inny albo kupić jeszcze lżejszą spacerówkę.

Wczoraj byliśmy z mężem na badaniu usg 3d. :) Pani doktor potwierdziła, że z naszą małą wszystko dobrze. Nasza córcia ma już ok. 730g. :)

Dzisiaj miałam test glukozy i jak pisała kammcia nie było aż tak źle. :) Owszem nie jest to super przyjemne, ale do przeżycia. Jedyne co to dopadła mnie senność i na początku trochę zemdliło, ale nic poza tym. :)

Chicco właśnie sobie czytam i oglądam w internecie całkiem całkiem.
Laktator ja mam elektryczny ale nie wiadomo czy kupować go tak wcześnie bo może się okazać nie przydatny. Medel mini elektric jest rzeczywiście bardzo głośny co jest jego minusem. Moje starsze dziecko się rozchorowało i tak siedzimy w domu kurowac się trzeba. Szybko przyszła ta jesień...:/

Z tymi basenami tak to niestety ale jest, dlatego najlepiej iść na takie przy hotelach, gdyż żaden właściciel hotelu nie pozwoli sobie na utratę gwiazdki za brudną wodę w basenie, a i ważne aby nie być z rana kiedy jest wlana woda po czyszczeniu basenu. Ja jeżdżę na basen od kilku lat i nigdy nic nie złapałam ale np aqua park w sopocie omijam szerokim kołem;) gdyż nie zbyt często jest on myty;)

No fakt plywanie w ciazy super sprawa, ale powiem Wam ze mi kazdy lekarz odradzal. Nasze trojmiejskie baseny nie sa zbyt czyste, o ile wiem nie ma zadnego ozonowanego, a kobiety w ciazy duuzo latwiej lapia infekcje. Moja przyjaciolka poszla w ciazy na basen jeden raz w 29tyg i skonczyla sie tym ze ledwo zatrzymali przedwczesny porod przez infekcje ktora tam zlapala.

U mnie mauch sie przekrecil bo kopniaki czuje juz wyzej, ostatniich pare dni kopala tak nisko ze az bolalo:)

Dzień Dobry :)
Małgosiu basen super sprawa, ale dla osób, które potrafią pływać ;) Cały czas jeszcze mam nadzieje, że znajdę jakieś zajęcia w okolicy.

wielkie dzięki dziewczyny;) wiedziałam że się na was nie zawiodę;)

Ja mam dzisiaj wizytę i USG, podbrzusze mnie boli:/ musi mi lekarz wytłumaczyć co to bo się niepokoję

Z Lekkich i małych gabarytowo wózków, łatwo składanych jedną ręką polecam chicco. Byłam bardzo zadowolona z poprzedniego chicco, prowadził i składał się sam, kółka super skrętne, po jednym dziecku był niezniszczony i sprzedał się na pniu i za dobrą cenę. Teraz też obstawiam chicco- trio enjoy fun.

zdecydowanie ze Stoczni blizej, bo mozna na pieszo dojsc, a z Politechniki to raczej jeszcze tramwajem trzeba by dojechac

Ze stoczni bliżej.

Dziewczyny z gdańska mam pytanie z jakiej stacji skm będę miała bliżej do CM LUX MED al. Zwycięstwa 49 ???? Z Politechniki czy ze Stoczni???
Patrząc na mapę w googlach nic nie rozumiem;)

super, ze badanie ok. a czy są mierzone te same parametry co na prenatalnych? mam to badanie za 3 tygodnie.

mnie sie dzis za 3 razem udalo wylicytowac poduche do spania, bo juz nie wiem jak sie ulozyc :)

Hej ja byłam dzis na badaniu połówkowym wszystko jest dobrze. Dzidzia na 99% jest dziewczynką, waży 500g i leży poprzecznie.
Zastanawiam się nad kupnem nowego wózka, zależy mi bardzo na tym żeby nie zajmował dużo miejsca po złożeniu w bagażniku i żeby był wygodny dla dziecka szukam czegoś

witam wieczorową porą :) u mnie dziś koszmarnie.... głowa mi pęka.... masakra... nie wiem, czy to wina ciśnienia, ale nawet nie chcę dziś mierzyć....
musiałam pierwszy raz w ciąży wziąć tabletkę paracetamol.... masakra :(

Niezapominajka, może po prostu pójdź sobie raz w tygodniu na basen? Np w godzinach porannych żeby było mniej ludzi albo wcale:). Wiem, że to nie to samo co w grupie, ale na pewno ból będzie mniej uciążliwy i zrelaksujesz się!
Cudownie, że wizyta poszła sprawnie a Maleństwo rozwija się prawidłowo!

Wow, ale naprodukowałyście postów, tyle się naczytałam, że z tego wszystkiego zapomniałam co sama chciałam napisać ;)
Ja po wizycie, wszystko jest dobrze, te bóle w pachwinach to rzeczywiście rozciągające sie wiązadła macicy, po prostu jednych bolą słabiej innych mocniej. Ja je odczuwam dość silnie, ale już teraz jestem spokojona, że nic złego się nie dzieje. USG zrobione, ale jeszcze lekarz nie był pewien co do płci, więc licze, że sie dowiem za 2 tygodnie na połówkowym.
Zazdroszcze Wam tych zajęć na AWF-ie :P, gdybym mogła raz w tygodniu uczestniczyć to tez chętnie bym pochodziła. Ja cały czas szukam takich zajęć w Gdyni, ale jakoś te ciężarne leniwe są ;) i wszędzie gdzie są dostępne takie zajęcia nie ma tylu chętnych, żeby stworzyć grupę.

glukozę zleca gin, ale mniej więcej koło 25 tyg ciąży.

w brussie kosztuje 17zł

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?