mamusie styczniowe i lutowe 2014 (2)

STYCZEŃ:
02.01.2014 kammcia
02.01.2014 Jaagnes, kobitka, Wejherowo
05.01.2014 Dzula, Córeczka
12.01.2014 Nalla
13.01.2014 justi
17.01.2014 Karmelek
20.01.2014 Wilczyca246, Synek, Kliniczna
27.01.2014 Aniaa, CÓRECZKA, Zaspa
31.01.2014 Martyna.89

LUTY:
02.02.2014 Caroca
05.02.2014 sylwia781122
07.02.2014 Małgosia85; płeć ?; Szpital: Zaspa
10.02.2014 magda
13.02.2014 zetka
18.02.2014 Kobietka
19.02.2014 Patrycja89
20.02.2014 mamazosi
21.02.2014 niezapominajka

poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWO-LUTOWE-2014-t473681,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie styczniowe i lutowe 2014 (2)

Właśnie mam ten problem co kupić ;/
Kojec, łóżeczko czy kołyskę ;/ Ciężki wybór, a Wy co wybrałyście?

Aniaa najważniejsze, że wszystko wporządku, nie stresuj się za dużo, chociaż wiem, że to się tylko tak łatwo mówi.

Wilczyca dzięki za informację, bo wychodzi na to, że coś źle się zapisałam. Zapisywałam się już 2 tygodnie temu i nie dostałam żadnego maila, a teraz zrobiłam to ponownie i już dostałam takiego samego jak Ty :)

Ja kupiłam sobie kojec motherhood, ale narazie jeszcze nie używam, ogólnie fajny jest, a czy rzeczywiście będzie przydatny to się przekonam niedługo.

Aha kumam :) Dziękuję za pomoc

image

Martyna musisz zalozyc konto i byc zalogowana wtedy sobie ustawiasz suwaczek i za kazdym razem sie pojawia.

Patrzcie jakiego się suwaczka dorobiłam :P

Jak wiadomo ja jestem atechniczna więc to już coś tylko nie umiem go na stałe do podpisu wklepać :(

image

Niezapominajka, odrazu po rjestracji dostałam maila:

Dzień dobry,

Dziękujemy za zainteresowanie Kampanią Bezpieczny Maluch.

Potwierdzamy zarejestrowanie Pani/Pana na liście uczestników bezpłatnych warsztatów, które odbędą się w:
Gdańsk, Hotel Scandic, Podwale Grodzkie 9
dnia 19.09.2013. w godzinach: 16:30-20:30.
Do punktu recepcyjnego zapraszamy między 16:00 a 16:20.

Kilka dni przed wydarzeniem prześlemy Państwu szczegóły dotyczące spotkania.

W związku z tym, że warsztaty są imprezą zamkniętą a wiedza na nich przekazywana jest bezcenna, bardzo prosimy o poinformowanie nas o ewentualnej rezygnacji z uczestnictwa w spotkaniu klikając w poniższy link: Rezygnuję z udziału

Zapraszamy do polubienia Bezpiecznego Malucha na Facebooku:
http://www.facebook.com/bezpiecznymaluch

Pozdrawiamy serdecznie,
Ekipa Bezpiecznego Malucha
tel.kom. 601 061460, 696 669 925

Ja mam dokładnie tą z Twojego linka i jest dla mnie trochę za twarda :( może jak brzuch bardziej urośnie to będzie ok.

Aga ja mam taką tyle, że z lidla. Jest całkiem fajna, także mogę polecić.

dziewczyny uzywa któraś z Was takkiej poduchy http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-do-karmienia-3w1-heart-i3533166769.html

ja zawsze spalam na brzuchu, a teraz powoli sie nie da juz...

Aniaa będzie dobrze, zobaczysz. - MUSI BYĆ DOBRZE- trzeba wierzyć ! ja np. wieczorami jak leżymy w łóżku i mąż powie coś śmiesznego i zacznę się śmiać.... to dostaję takiej kolki, kłucia w podbrzuszu, że nie mogę się ruszać. Mi lekarz powiedział, że teraz będzie szczykało, pukało i że to normalne. powiedział mi też o nospie, ale póki co ja nie biorę. nospy podobno można brać nawet do 4 tabletek dziennie.

dziewczyny, macie może jakiegoś endokrynologa? ja wcześniej chodziłam do ginekologa-endokrynologa, a teraz do samego ginekologa chodzęi muszę poradzić się endokrynologa.. caly czas biorę eutyrox 88 i nie wiem czy ta dawka jest ok.

aha ;) i zrobiłam listę zakupów .....aaaaaaa......... podzieliłam ją na 3 miesiące ;) w grudniu zamierzamy kupić wózek (dla mnie to największy kłopot, bo nie czuję tych wózków ;) hehe

przerażają mnie z jednej strony te zakupy, a z drugiej najchętniej bym już poszalała :D ;)

Ja wczoraj pojechalam na IP bo mialam bole krzyza i klucie w podbrzuszu, troche sie przestraszylam. Na szczescie wszystko ok, ale mam brac nospe profilaktycznie bo mozliwe ze skurcze odczuwam jako bol w krzyzu. Ehh ja to nie zaznam spokoju w tej ciazy, ciagle boje sie ze znow sie cos stanie, jak przypominam sobie pierwsza ciaze z corka to byl taki piekny czas a teraz...ciagly strach.

Nalla gratuluję drugiej córci, trzy babeczki w domu to super sprawa :) Też trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze, zresztą nie może być inaczej ;)
Wilczyca TY chyba pisałaś szybciej, że zapisałaś się na bezpiecznego malucha, dostałaś jakieś potwierdzenie na maila?

Nalla trzymam kciuki ,żeby wszystko było dobrze :)

Witajcie,
Jakby któraś z Was była zainteresowana ciuszkami dla dziewczynki, zapraszam
http://forum.trojmiasto.pl/SPRZEDAM-dla-dziewczynki-5662-t487726,1,16.html

Ciuszki w stanie idealnym - powoli będę tworzyć galerie, więcej zdjęc podeśle na maila. Ceny do dogadania, zapraszam też do obejrzenia na żywo ;)

Pewnie nie są aż takie złe, ale jak pomyśle że po jednym dziecku zostaje tona zużytych pieluch które będą się rozkładać tysiące lat to wolę się troszkę pomęczyć z praniem;)

Ja mysle ze nie ma co szalec, pampersy sa ok. Dla mnie to duzo bardziej higieniczne niz wielorazowki, chociaz nie wiem w jakiej temperaturze bym je prala nigdy nie wydawaly mi sie dosc czyste:) Pozatym, dla mnie to za duzo czasu i zachodu wymaga, teraz przy dwojce to juz w ogole pewnie nie bede miala go za duzo a wole go poswiecic na cos innego, chociazby odpoczynek. Do mycia pupy uzywalam duzych wacikow i cieplej wody przez pol roku, nie jest to zbyt uciazliwe a chociaz nie ma tej chemii.

ja na początku smarowałam się tym rossmanowskim balsamem dla mam. później jak pojawiły mi się rozstępy w okolicy pępka, szybko poleciałam po bio oil :) i muszę wam powiedziec, że mi pomaga. miałam takie roztepy czerwone a teraz jak smaruje sie 2 razy dziennie to zauważyłam, że się zmniejszyły. to , że bledną to normalne, ale u mnie też się zmniejszają :) czytałam o tym bio oil, ze on w 80% może spowodować usunięcie rozstępów :) i u mnie to obserwuję :)

Ja smaruje sie Elastiq. Ciezko powiedziec czy dziala. Gin mi mowila ze oliwka jest najlepsza. Ja smaruje sie jenym i drugim. Mysle ze jak masz miec to bedziesz miec.

Ja smaruje się od ok. 12 tygodnia. Na początku miałam Palmers Cocoa, ale teraz już od dłuższego czasu stosuję dwa razy dziennie krem z rossmanna naprzemiennie z oliwką.
Mimo iż używam tych kremów i tak już jakieś rozstępy na nogach się pojawiły, na szczęście bardzo drobne. Po prostu mój dermatolog powiedział mi juz jakiś czas temu, że w ciąży mogą mi wyjść nowe, bo mam po prostu do tego predyspozycje. Staram się działać profilaktycznie, aby wyszło ich jak najmniej, jednak jak ktoś ma skłonności do rozstępów to i tak w końcu pewnie jakieś się pojawią. Byle by bylo ich jak najmniej. :)
Moja znajoma używała Musteli, ale później i tak zaczęła stosować krem z Rossmanna i też była zadowolona. Niedawno urodziła i rozstępów nie ma. :)

Dziewczyny a smarujecie się specjalnymi kremami przeciw rozstępom? Ja narazie używam tylko zwykłych balsamów i oliwki, ale jak mi zacznie porządnie brzuch rosnąć to zastanawiam się nad kupnem musteli, tylko cena mnie odstrasza, gdybym chociaż wiedziała, że napewno pomoże.

Inne tematy z forum

co robicie w takie upały? :/ (122 odpowiedzi)

wyszlam na chwile z dzieckiem bylo po 10- siatej i za kilkanascie minut wrocilam do domu bo nie...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...