mamusie styczniowe i lutowe 2014 (2)

STYCZEŃ:
02.01.2014 kammcia
02.01.2014 Jaagnes, kobitka, Wejherowo
05.01.2014 Dzula, Córeczka
12.01.2014 Nalla
13.01.2014 justi
17.01.2014 Karmelek
20.01.2014 Wilczyca246, Synek, Kliniczna
27.01.2014 Aniaa, CÓRECZKA, Zaspa
31.01.2014 Martyna.89

LUTY:
02.02.2014 Caroca
05.02.2014 sylwia781122
07.02.2014 Małgosia85; płeć ?; Szpital: Zaspa
10.02.2014 magda
13.02.2014 zetka
18.02.2014 Kobietka
19.02.2014 Patrycja89
20.02.2014 mamazosi
21.02.2014 niezapominajka

poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWO-LUTOWE-2014-t473681,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie styczniowe i lutowe 2014 (2)

a dr Lenckowska i Tomczyk-Małyjasiak gdzie ci lekarze robia usg?

tak Zabul ze szpitala na zaspie;)

kammcia miałaś swoją glukozę z apteki czy w laboratorium ci dali? Ja mam jutro to badanie na rzeźnickiej w wejherowie, i nie wiem czy tam dadzą czy brać swoją;) a ile płaciłaś za badanie?

i dr Zabul to chyba z Zaspy jest?
A ja planuje na Zaspie rodzic, to moze do dr sie wybiore.

dzieki dziewczyny za slowa otuchy. nie dobrze, ze Wy tez macie podobne problemy, ale jest mi z tym razniej ;-)

dzieki za nazwiska lekarzy. poczytam i chyba sie wybiore do ktoregos z nich, bo mam dosc mojego lekarza.

a z ta krzywa cukrowa, to u mnie nie bedzie tak fajnie, juz kilka razy w zyciu pila te glukoze i malo nie zwrocilam jej calej ;-) a w tej ciazy niewiele moge jesc, mam jadlowstret do wielu potraw, wiec i z glukoza bedzie ciezko ;-)

O! byłam też raz na usg u doktora Zabul w 12 tyg- mierzenie przeziernosci karku dziecka!Też mogę go polecić, w ogóle wspaniały człowiek!

Też miałam problem z TSH, mam za wysoki, nie dostałam żadnym leków, lekarze mówią, że to kwestia ciąży i że nie ma co jeszcze faszerować mnie dodatkowymi lekami(obecnie już borę 6 tabletek dziennie;).
Jestem umówiona na połówkowe do dr. Katarzyny Lenckowskej na 26-go września,jest to specjalista ze szpitala na Zaspie, polecona przez moją Panią Doktor prowadzącą ciążę.Przemiła osoba, koleżanki już u niej były i są bardzo zadowolone. Opowiada co robi,tłumaczy i poświęca tyle czasu, ile trzeba, nie spieszy się.

Witam . U mnie też było nisko osadzone łożysko i o dziwo podniosło się. Nie można dźwigać, ją dużo też leżałam. Na początku wylezalam ( pozbylam ) się krwiaka, który zagrażał ciazy, później to łożysko... Zawsze coś. trzymam kciuki aby wszystko ok.

A teraz właśnie jestem w laboratorium. Wypilam już ta mieszankę. Dziewczyny nie jest źle . To chyba mity. Nie wycisnelam cytryny. Wypilam wszystko na raz. Pani rozpuścila mi to coś w zimnej wodzie. Teraz czekam 2 godziny na kolejne pobranie ;) mam nadzieję że do tego czasu nie fikne ;)

Re: mamusie styczniowe i lutowe 2014 (2

ja miałam połówkowe w Evi med w Gdyni u doktora Piotra Zabul polecam, najlepszy ginekolog od usg prenatalnego i połówkowego jakiego znam... Same pozytywy;)

Dziewczyny trzymajcie się, będzie dobrze i wszystkie urodzimy zdrowe bobasy :)
Caroca ja idę na połówkowe na początku października do dr Tomczyk-Małyjasiak. Opinie ma dobre, ale sama sie dopiero przekonam.

Caroca ja tak jak pisalam Augustyniaka moge z czystym sercem polecic, usg genetyczne robilam u Zabula ale mimo ze jest sympatyczniejszy to uwazam ze Augustyniak lepiej zna sie na rzeczy.

Oj wiem Aniu, ze u Ciebie rowniez ciagle cos.... Sledze na biezaco rowniez Twoja sytuacje i wcale Tobie nie zazdroszcze, szczegolnie tego krwotoku....
Na te chwile i ja na krwotoki bez wyraznej przyczyny musze sie przygotowac.
Ale nic to, juz 21 tydzien, wiec ciut blizej jak dalej.
DAMY RADE!!!

Ponawiam jeszcvze pytanie, moze bylyscie ju na polowkowym i mozecie kogos naprawde polecic?

Caroca tak to juz jest, u mnie pierwsza ciaza wzorowa, druga ciagle cos i zakonczona tragicznie, a teraz tez ciagle cos nowego znajduja ale staram sie byc spokojna. Uwazam na siebie, oszczedzam sie, musze byc dobrej mysli, oby donosic. Jesli chodzi o tarczyce to w ciazy moze tak byc, duzo rzeczy sie zmienia, czesto po ciazy wszystko samo sie normuje.

a jakiego jeszcze lekarza polecicie do polowkowego usg, ja chcialabym skonsultowac z kims innym to co mowi moj lekarz.

wczoraj bylam na wizycie, okazalo sie, ze TSH mam za wysoki, zostalam wyslana do endokrynologa, no i tableteczki Euthyrox. Jestem mocno zaskoczona, bo z tarczyca bylo zawsze wszystko OK.

Na dodatek dowiedzialam sie w usg, ze mam bardzo nisko lozysko, grozi lozyskiem przodujacym, co jest bardzo niebezpieczne w ciazy i w czasie porodu. Moga wystapic krwotoki itd.... No i oczywiscie zero dzwigania, zero seksu ;-) i innych ciezkich czynnosci.

Powiem Wam dziewczyny, ze sie zalamuje powoli, poprzednie dwie ciaze ksiazkowe, czysta przyjemnosc, a w tej ciagle cos nie tak...

Ania dziękuje za opinie;)

Magda ja polecam Augustyniaka, bylam u niego na polowkowym i jeszcze normalnym usg w ciazy. Nie jest typem gaduly, specyficzny, ale bardzo dokladnie robi usg i widac ze sie na tym super zna i wie co robi a dla mnie to najwazniejsze:) Jak powiesz ze chcesz zeby Ci mowil co mierzy, widzi to Ci bedzie mowil.

Wilczyca, ja tylko znam niepochlebne opinie co do pasa, że pieniądze wyrzucone w błoto, ze nie działa, że szkoda zachodu, że nie jest wygodny.Wiem, że w Mama i Ja są do wypożyczenia różne sprzęty dla mam jak np: poduszka do zapinania pasa w aucie poniżej brzucha. Może i taki pas? Musiałabyś zapytać:)

a i musz umowic sie na usg połówkowe,mozecie kogos polecic
moj ginkolog poleca dr.Augustyniaka ale sa tak rozne o nim opinie ze troche mam obawy.

Witam Was dziewczynki;)
ja dzisiaj po wizycie u lekarza,wszystko wskazuje na to ze bedzie dziewczynka.
Na wadze plus 1 kg,zdziwilam sie ze tak malo bo brzuch mam duzy,nawet położna powiedziala "ale ma pani duzy brzuszek";)
Zawsze jadlam sporo slodyczy a w tej ciazy jakos mnie nie ciagnie,wiec moze dlatego niski przyrost wagi.
Co do zakupów,to wiekszosc mam po pierwszej corce,tylko wozek kupilismy niedawno i pewnie dokupie troszke ubran bo wtedy rodzialam w maju wiec inne ciuszki byly potrzebne.

Dziewczyny, słyszałyście może coś o pasie ciążowym podtrzymującym brzuch i odciążającym kręgosłup? Podobno świetnie odciąża kręgosłup i do tego brzuch po porodzie szybciej wraca do normy. Może , któraś używała , albo zna kogoś kto używał i może polecić jakiś model?

Inne tematy z forum

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...