mamusie wrzesień-październik 2011 *29*

to teraz ja rozpocznę nowy wątek.

Rozpakowane

????? - gwiazdeczka - CÓRKA
25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
08.09 - ligia - CÓRKA
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm - SN
14.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Olwia - 3550g - 54cm - SN
16.09 - Dżina - Zaspa - SYN - Mikołaj - 3420g - 56cm - CC
16.09 - leokadia2101 - Wojewódzki - SYN - 3680g - 56cm - SN
18.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jaś - 3330g - 55 cm -SN
22.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela - 3480g - 59cm - SN
26.09 - izulucha - Londyn - CÓRKA - Nell - 3900g - ok.60cm - CC
27.09 - alicja_82 - Zaspa - CÓRKA - Natalia - 2960g - 52cm - CC
28.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA- Klara- 3240g - 55cm - SN
29.09 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw - 4040g - 58cm - SN
30.09 - Monia Er - Redłowo -SYN - Cyprian - 4000g - 57cm - CC
01.10 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia - 4300g - 58cm - SN
01.10 - ewaaa42 - Zaspa - CÓRKA - Liliana - 3190g - 52cm - SN
02.10 - titina - Wejherowo - CÓRKA - Ida - 3420g - 58cm - SN
05.10 - tysiola - Dom - CÓRKA - Emilia - 3800g - SN
06.10 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA - Lenka - 3920g -58cm- SN
07.10 - misiabela - Zaspa - SYN - Łukasz Kamil - 3300g - 54cm - SN

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
08.09 - aga_6663
17.09 - maniana - CÓRKA
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

03.10 - rybcia6 - SYNEK
04.10 - cheeringup - Kliniczna
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-wrzesien-pazdziernik-2011-28-t274504,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie wrzesień-październik 2011 *29*

Dżina twój synek to wzorowy chłopak:) mamie wszystko pozwala jeść :) no i punktualny jest .

Ja też miałam dziś plany ale jak dotąd ktoś zadzwoni, to coś w tv leci i nic mi się nie chce. Jakoś się zabrać nie mogę żeby zejść do sklepu i kupić coś do picia...

lenistwo mnie dopadło:)
a dziś w meni leczo i placki ziemniaczane wiec zaraz muszę się zabrać za gotowanie:)

Ewciuś
Ja wpierdz...m jak dziki rex :) jem wszystko ,łącznie ze słodyczami ( choć przydałoby się ograniczyć bo waga zaczyna podskakiwać ) Małemu odpukać nic nie jest .Wczoraj nawet objadłam się pizzą i mnie bolał żołądek a Małego nie :) Takie mam Dziecko ze stali!
Co do wybudzania do karmienia bo moje Dziecię ma zegarek w pupce i budzi się co 3 h na jedzonko. W nocy śpi coraz dłużej bo papu o 20, 24, 4 i 7 :)
Moja rada NIE WYBUDZAĆ W NOCY bo jak się przyzwyczają to będą się wybudzać do 4 roku życia !!!! Znam taki przypadek!!! Dziecko sami wie kiedy jest głodne .Mój się budzi odrazu z rykiem jakby go ze skóry obdzierali :)

image

My po wczorajszej wizycie u pediatry wylądowaliśmy w Akademii Medycznej na kardiologii bo trzeba było zrobić echo serca. Mała nas tak wystraszyła, bo nagle zsiniała przy rozbieraniu :( Ale okazało się, że wszystko jest ok i serduszko zdrowe. Poza tym przytyła przez 2 tygodnie pół kilo, waży już 3730 g.
A mam takie pytanko: czy karmiące mamy wszystko jecie? Bo ja jakoś nie mogę się przełamać jeśli chodzi o słodkości... :((

lilo, dobrze masz ;) ja ciacho muszę sobie dopiero upiec;)

myślę, że mamusie z początku październikowej listy już nie są w dwupaku, a pewnie takie zajęte maluszkami:)
ja mam dzisiaj dzień lenistwa, sporo poleżałam, nawet do sklepu mi się nie chce iśc, teraz piję kawkę i jem ciacho:)

~ Natalia, ja Gucia nie wybudzam. No chyba, że cycki już mam tak pełne, że aż bolą (mniej więcej po ok 4h od poprzedniego karmienia). On sam wie najlepiej, kiedy jest głodny, ja się mogę domyślać. A efekty przekarmienia już widziałam i więcej nie chcę.

Dzień dobry :)
Lilo twoje oznaki są bardzo dobre:) znaczy sprzyjające nadchodzącemu porodowi:)

Ja dzisiaj wyspana totalnie :) wstałam o 10.15jestem po śniadanku i dzisiaj pierwszy dzień sprzątania:) chociaż z takimi konkretnymi robotami mam zamiar zmierzyć się w weekend -po terminie.

Wczoraj byliśmy u znajomych zobaczyć ich synka- mały mam 53 cm. Wieczorem jeszcze przejrzałam moje ubranka i w sumie mam tylko 3 pajace takie małe a reszta to 62 wiec mały będzie śmiesznie wyglądał:)

ciekawe co u eveline, polipoli ? i reszty mamuś w początku listy październikowej:)

lilo, znam ten ból (spojenia) :( masakra, szczególnie przy obracaniu na boki.

witam dziewczynki, podczytuje was czasami z ciekawoscia ktora to nastepna rozpakowana :) ale mam tez pytanie do was, moze glownie do brzoskwinki, kiedy najlepiej zwiedzac porodowke na zaspie i klinicznej? czy wczesniej tam dzwonilas i sie umawialas? jesli tak, to poprosze o nr tel. z gory dzieki:) u nas w watku niektore tez juz odliczaja do godziny zero hehe:)
gratuluje wszystkim juz pomyslnie rozpakowanym i powodzenia zycze tym jeszcze przed...trzymajcie sie!

image

image
image

Ja bym nie wybudzała, jak dziecko jest głodne to się zbudzi samo. Pediatra i położne mówiły, że nie wybudzać. Mój mały w nocy śpi przeważnie od 19-20 do 2-3 jest to sporo godzin, ale widocznie tyle snu potrzebuje i nie jest glodny, a uwielbia jeść:)

witam się!
byliśmy z Zosią u pediatry, wszystko w porządku, niestety ważenia nie było. We wtorek idziemy się zważyć. Na ulewanie poradziłaalu, uniesione łóżeczko, pionizowanie i kładzenie na brzuszku po jedzeniu, oraz przynajmniej na pierwsze pół godziny kładzenie spać na prawym boczku. Jeśli przez tydzień nie będzie poprawy, to mamy jej włączyć jakiś tam syropek na ulewanie.
Do tego kazała mi budzić małą co 3h w dzień i co 5h w nocy na karmienie, bo niby ma masę duża i musi dużo jeść. A ja się zastanawiam, czy dziecko jak jest głodne to się nie budzi? Przecież gdyby była głodna to by się domagała cycka no nie? Jak uważacie? Jak robicie ze swoimi dzieciaczkami?
W szpitalu kazali mi ją budzić co 1,5h co skutkowało tym, że była przejedzona, jak zaczełam ją karmić typowo "na żądanie" to była spokojniejsza a na wadze ładnie przybierała.

Ciekawe jak tam malinowa mandarynka na wywołaniu :)

witam się z rana, dzisiejsza noc była do bani, wstawałam często, przewracałam się z boku na bok, a spojenie łonowe tak bolało:(, zauważyłam, że mój brzuch zmienił kształt, miałam piłkę od koszykówki, teraz mam piłkę od rugby:)

widzisz lilo tak sie zaoferowalam z towarzystwem a zaraz potem maz mnie gonil od komputera :)

Witam nocną porą :)

Mandarynka trzymam kciuki za Ciebie.

Ja dziś po Ktg, mały wzorowy ale skurczów brak...
Spotkałam się na chwilkę z moją gin i mam czekać do 19.10 do wizyty. Jak się nie ruszy to 20 mam mieć wywoływany poród, jak nie pójdzie to zostaje w szpitalu na patologi. Oczywiście w weekend mam umyć okna wszystkim sąsiadom w klatce:)

Dziś odebraliśmy zestaw do pobierania krwi pępowinowej dla małego , oby nigdy nie był nam potrzebny...
Jakoś tak chodziło to za mną od miesiąca i w końcu się zdecydowaliśmy.

spokojnej nocy

mamosandry i krystianka no właśnie co ja bym bez Was zrobiła:)

Witam wieczorowo:)
Natalia, ale Zosia ma czuprynkę, śliczna dziewczynka:).
Misiabela, Twój synek też mały przystojniak :)
Ja niestety nie pochwale się moim czortem, bo nie umiem zdjęcia wstawić:D.
Mandarynko,trzymam kciuki żeby szybko i sprawnie wszystko poszło,będzie dobrze:)
My walczymy z kolkami niestety, wczoraj była u nas położna i stwierdziła ,że to kolki:(.Ale mamy Delicol i jest już lepiej:)

Hey dziewczyny, ja wprawdzie sie nie udzielam ale codziennie was czytam ;) Jestem jeszcze w dwupaku ;)

Byłam dzisiaj zwiedzać trakt porodowy na Klinicznej by mieć porównanie do Zaspy bo cały czas zastanawiam się gdzie rodzić. A więc nie ma idealnego miejsca stwierdziłam ;) Zreszta kiedyś kobiety na sianie rodziły dzieci zdrowe więc gdziekolwiek nie urodzę bedzie dobrze.

Gratuluje wszystkim rozpakowanym. No mnie za 2 tygodnie a może i szybciej też to czeka ;)W weekend zaczynam studia więc wolałabym aby córcia jeszcze poczekała ;)

Swoją drogą mam pytanie do rozpakowanych już mamuś. A konkretnie o szczepionki. Powiedzcie mi bo chcę zaszczepić Nadię na pneumokoki i rotawirusy i wiem że to są szczepionki dodatkowo płatne, ale jak to jest z tymi nieodpłatnymi ( obowiązkowymi) czy jest jakakolwiek równica poza ilością wkłuć od tych płatnych ? Mam nadzieję, że pediatra mi odpowie na dręczące pytania ale skoro tu już tyle doświadczonych mamuś to wolę zapytać Was!!

Natalia Twoja dzidzia bardzooo duza ;) ale tylko się cieszyć ze taka zdrową pod serduszkiem nosiłas ;)
Wszystkim mamusiom gratuluję ich pociech!
No a Tysiola jesteś niesamowita z tym porodem w domku :)

Malinowa Mandarynko trzymam kciuki!!!! Jakby co to porodówka na Klinicznej 2 godzinki temu miała 3 sale wolne ;) Rano niestety ani jednej nie było bo dzwoniłam ;)

hehe no jak ja nie musze mu ubranka zmieniac to tez jest ok :)

Ja najpierw przewijam, pozniej karmie. U mnie mala na przewijaku oglada Swiat, wiec jak nie musze zmieniac ubranka to jest ok.

marta ja najpierw przebieram potem karmie ale ja niestety innej kolejnosci zastosowac nie moge bo maly tyle sika ze czasem ma body mokre bo tak pelnego pampersa ma ze przecieka zreszta ja wole najpierw przebrac bo czase od razu po karmieniu zasnie i jak bym wtedy miala go przebierac to by sie rozbudzil i spac nie chcial juz kilka razy tak mialam bo w trakcie karmienia narobil w pieluche i zasna potem no i jak przebralam to pobudka i opczy jak 5 zlotych :)
lilo no i masz jeszcze forum :)

Inne tematy z forum

poszukiwany dobry ortopeda (23 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

psi fryzjer - moze macie kogos sprawdzonego? (12 odpowiedzi)

j/w najchetniej w okolicach Żabianka, Zaspa, Przymorze, Brzeźno

Drewniany plac zabaw dla dzieci? (45 odpowiedzi)

Dziewczyny chciałabym zrobić Nikosiowi plac zabaw w ogrodzie.Drewniany,wiadomo jakis domek ze...