mamusie wrzesień-październik 2011 *30*

Rozpakowane

????? - gwiazdeczka - CÓRKA
25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
08.09 - ligia - CÓRKA
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm - SN
14.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Olwia - 3550g - 54cm - SN
16.09 - Dżina - Zaspa - SYN - Mikołaj - 3420g - 56cm - CC
16.09 - leokadia2101 - Wojewódzki - SYN - 3680g - 56cm - SN
18.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jaś - 3330g - 55 cm -SN
22.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela - 3480g - 59cm - SN
26.09 - izulucha - Londyn - CÓRKA - Nell - 3900g - ok.60cm - CC
27.09 - alicja_82 - Zaspa - CÓRKA - Natalia - 2960g - 52cm - CC
28.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA- Klara- 3240g - 55cm - SN
29.09 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw - 4040g - 58cm - SN
30.09 - Monia Er - Redłowo -SYN - Cyprian - 4000g - 57cm - CC
01.10 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia - 4300g - 58cm - SN
01.10 - ewaaa42 - Zaspa - CÓRKA - Liliana - 3190g - 52cm - SN
02.10 - titina - Wejherowo - CÓRKA - Ida - 3420g - 58cm - SN
05.10 - tysiola - Dom - CÓRKA - Emilia - 3800g - SN
06.10 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA - Lenka - 3920g -58cm- SN
07.10 - misiabela - Zaspa - SYN - Łukasz Kamil - 3300g - 54cm - SN

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
08.09 - aga_6663
17.09 - maniana - CÓRKA
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

03.10 - rybcia6 - SYNEK
04.10 - cheeringup - Kliniczna
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-29-t276435,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie wrzesień-październik 2011 *30*

jest nowy wątek :)

Dzięki Lipuszka :). To chyba wydoję 250ml na wszelki wypadek, żeby nie zabrakło...

to powyzej to odnosnie 1 karmienia

marta29 90-110 ml

Ja bez laptoka obok bym się zanudziła na śmierć, szczególnie w ciągu dnia, jak mały przysypia i chce tylko smoka, a smok wypada co dwie minuty i trzeba mu go wtykać z powrotem. Leżymy sobie w łóżku, ja oglądam, wtykam mu smoka co moment, a on udaje, że zasypia. Najgorzej, że w nocy też tak robi i wtedy nie wytrzymuję i zabieram go do naszego łóżka, a miałam taki piękny plan, że dziecko w nocy śpi w swoim łóżku, a my w swoim... Jak szybko się idzie na łatwiznę...

Dziewczyny, potrzebuję info, ile zjada dziecko na jeden posiłek? W piątek wieczorem wychodzimy i zostawiamy małego z ciocią. Chcę odciągnąć mleko na dwa karmienia i nie mam pojęcia ile go potrzeba. Mały będzie miał miesiąc. Waży 4800 i raczej je sporo, ale ilościowo nie mam jak tego ocenić. Poradźcie coś.

założyłam nowy wątek :)

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=280439&c=1&k=160

dziękuję Patunga, trzymaj mocno:)

My w szpitalu, może jutro wyjdziemy:)
Pokarmu nie mam, za dużo krwi straciłam i polozne od laktacji mówią ze tak się zdarza a pokarm dopiero na 3,4 dobę jest. Pije ta niedobra herbatkę i przystawiam.. :)
Misiabela, niebawem i ja podzielę się doświadczeniami związanymi z.dwójka małych dzieci:)

Lilo, trzymam kciuki za rozpakowanie-jeszcze tylko troszeczkę:)

misiabela u nas to samo,juz nie pierwszy raz, praktycznie mała na cycku kilka godzin z przerwami 15-20minutowymi odkladam ja mysląc że zasnęła a tu po chwili znów do cycka muszę przystawić

jeśli chodzi o budzenie to w szpitalu mówiła położna że możne energicznie pomasować stópkę albo po żeberkach.. na mojego działa masowanie stópki(piętki).
polapola ja też przystawiam jak mały tylko chce i szuka ale inaczej by było gdyby był on sam jeden.. a jest jeszcze Mateusz. I co mam zrobić? siedzieć i oglądać tv? A co z Mateuszem w tym czasie? on nie rozumie tego że dzidzia zajmuje mój cały czas.. dobrze że od następnego tygodnia idzie do przedszkola.

`Misiabela ja chyba będę stawiała sobie obok laptopa i jakiś serial oglądała a mały niech je. Dzisiaj ponad godzinę wisiał ale pewnie z połowę czasu spał. A ja czasem się zamyślę i go nie kontroluje a on cwaniak sobie śpi w najlepsze :)

Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia :)

Mąż właśnie wyszedł do pracy i będzie dopiero o 23ej więc kolejny dzień wyzwań przede mną. Doszłam do tego, że jak mały będzie długo płakał i nic go nie uspokoi to będę dawać cycka, nawet jeżeli przed chwilą jadł. Najgorsze jest to że on oszukuje i zasypia. Któraś z Was pytała o sposoby na to. Mój jest po prostu nieprzytomny i nawet lekkie potrząsanie nie jest w stanie go wybudzić. Położna radziła zaglądać do pieluszki i wtedy się dziecko wybudzi ale ja dziękuję, przy moim to bym musiała kilkanaście razy tak robić. Jeszcze zdarza mu się robić oleiste kupki. Też tak Wasze maluszki mają? Wyczytałam w necie, że to może być problem z trzustką. Ale w szpitalu miał robione usg jamy brzusznej i wszystko było ok. Dzisiaj miała przyjść położna. Zerwałam się z rana, ogarnęłam mieszkanie, ładnie Jasia wszędzie umyłam, uczesałam i ładnie ubrałam. A położna zadzwoniła, że jest przeziębiona i w piątek dopiero przyjdzie. A my mamy taką listę pytań do niej... Mam też problem z werandowaniem małego. Mam za duży kombinezon, chociaż jest w takim rozmiarze jak ciuszki a mały w nim pływa, i chyba go to denerwuje bo zaraz płacze i kicha z werandowania. A za oknem piękna pogoda i co nie spojrzę to jakaś mama przechadza się z wózkiem... wrrr.
Jasiek urodził się długi na 54cm, mamy takich dzieciaczków w jakim rozmiarze macie kombinezony?

hej,

ja też mam w piątek wizytę w ośrodku zdrowia w Żukowie ale po południu :)
Czarna również robię USG w budynku solidarności.. dzwoniłam tam dwa dni zanim ktoś odebrał.
Mój mały rośnie jak na drożdżach.. wczoraj ważył 3850.
Ale nadal wisi na cycku.. dziś od 9 do 12... co go odkładam bo niby śpi to płacz i szukanie jedzenia.. o co kaman??? jestem totalnie zielona bo Mateusza nie karmiłam.. jadł ładnie i spał a teraz ciągle na mnie. Strasznie mnie to irytuje. Bo nic nie mogę zrobić w domu, przy sobie a tym bardziej przy Mateuszu.. CZY TO MINIE????
Znowu mam dołek..

U nas tez coraz mniej kupek, ale przeważnie są 2-3 w ciagu dnia

Dzina tak kupki beda coraz rzadziej bo ukl. pokarmowy dojrzewa. Przynajmiej u nas tak bylo.

Pytanie do Dziewczyn co karmią wyłącznie piersią .Czy Wasze Maluchy też teraz robią kupki raz dziennie? Bo jak do tej pory to sadził w każdą pieluchę czyli jakieś 10 razy dziennie, ale odkąd skończył miesiąc robi raz dziennie. Problem ma z bączkami więc podaję trzy razy dziennie Sab Simplex. Ale i tak jest mega kochany i już taaaaaaki duży ,żę jak sobie pomyśle że jeszcze niedawno siedział sobie u mnie w brzuchu i radośnie kopał mnie po wnętrznościach to aż się wierzyć nie chce :)

image

No i skończył się spokój... dziecko chyba głodne :)) A potem na spacerek się wybieramy :) Ok znikam... do wieczorka :))

Jestem z żukowa i mam szczepienie na 8 u dr Dębka, a Ty na którą masz?

a co do wagi to moja dzisiaj wazylam i ma 4800 czyli tyle co maluszek czarnej84 :)
No ale nic dziwnego, ze moja przybiera tak na adze jak cala noc byl w kolko cycus, lulanko i tak w kolko... znowu jej sie chyba zwieksza zapotrzebowanie... bo mimo, ze ciagle wcinala to jej dalam butle mleka NAN pro HA i wypila jeszcze 80ml!!!!!! po 30 minutach znowu szukala piersi...ehhh Teraz w koncu zasnela...

Witam!

Dzisiaj Jula konczy 2 miesiace z tej okazji zrobilam malej filmik, jak slicznie trzyma grzechotke i nia macha. Lubi tez ja sobie do buzki pakowac :D
No a noc standardowo nieprzespana :D Juz nawet na to nie licze :D

Inne tematy z forum

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...

nietrzymanie moczu po ciąży (28 odpowiedzi)

Słuchajcie czy któraś z Was miała po porodzie problem z nietrzymaniem moczu?

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...