mamusie wrzesień-październik 2011 *30*

Rozpakowane

????? - gwiazdeczka - CÓRKA
25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
08.09 - ligia - CÓRKA
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm - SN
14.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Olwia - 3550g - 54cm - SN
16.09 - Dżina - Zaspa - SYN - Mikołaj - 3420g - 56cm - CC
16.09 - leokadia2101 - Wojewódzki - SYN - 3680g - 56cm - SN
18.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jaś - 3330g - 55 cm -SN
22.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela - 3480g - 59cm - SN
26.09 - izulucha - Londyn - CÓRKA - Nell - 3900g - ok.60cm - CC
27.09 - alicja_82 - Zaspa - CÓRKA - Natalia - 2960g - 52cm - CC
28.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA- Klara- 3240g - 55cm - SN
29.09 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw - 4040g - 58cm - SN
30.09 - Monia Er - Redłowo -SYN - Cyprian - 4000g - 57cm - CC
01.10 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia - 4300g - 58cm - SN
01.10 - ewaaa42 - Zaspa - CÓRKA - Liliana - 3190g - 52cm - SN
02.10 - titina - Wejherowo - CÓRKA - Ida - 3420g - 58cm - SN
05.10 - tysiola - Dom - CÓRKA - Emilia - 3800g - SN
06.10 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA - Lenka - 3920g -58cm- SN
07.10 - misiabela - Zaspa - SYN - Łukasz Kamil - 3300g - 54cm - SN

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
08.09 - aga_6663
17.09 - maniana - CÓRKA
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

03.10 - rybcia6 - SYNEK
04.10 - cheeringup - Kliniczna
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-29-t276435,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie wrzesień-październik 2011 *30*

witajcie,

Patunga gratuluje córeczki. :) u mnie też poszło szybko ale "bólowo" było strasznie.. :/

niusia mnie cały czas brodawki bolą.. wogóle jak mały zaczyna ssać.. potem przechodzi. Moja prawa pierś jest nadal nie do użycia(jedynie przez osłonkę). I tak trochę boli ale nie wyobrażam sobie bez osłonki.. chyba nie dałabym rady nakarmić. Mały niechętnie przez nią cysia więc ciągle ściągam..
nie wiem czy to możliwe żeby kryzys laktacyjny był szybciej.. bo pisałyście że w 3 tygodniu.. a u mnie właśnie od wczoraj mały ciągle by jadł.. wczoraj wieczorem karmienie trwało 2 godziny i i tak był głodny. W nocy 3 godziny i nadal nie najedzony.. dobrze że mamy MM w pogotowiu..

Ogólnie jest dobrze. Mały coraz bardziej kontaktowy :) jak ma gości to śpi. ;)
W piątek idziemy do lekarza na wizytę a 8 listopada na USG wszystkiego. Z obojczykiem na moje oko jest już dobrze.
Mateusz od 2 listopada wraca do przedszkola.. bo z dwójką w domu to jest makabra. Mam nadzieję że nie będzie za często chorować.

Jak tak zerkałam co pisałyście w temacie chrztu to my chyba poczekamy do nowego roku. Jak będzie ładna zima :)

A jak tam wasze samopoczucie? mi hormony szaleją.. najbardziej denerwuje się tym karmieniem.. czy mam wystarczająco dużo pokarmu, czy mały nie jest głodny, czy mi go nie zabraknie...i tak ciągle. Natalia to chyba ty pisałaś że z nerwów masz bóle pleców, tak?? Mnie boli mostek i łopatki, szyja i ramiona.. ciągle chodzę spięta.
Chyba zbyt emocjonalnie do wszystkiego podchodzę i martwię się że czegoś nie zrobię albo że zrobię źle..
jakoś nie jestem z siebie zadowolona... no może ze spadku wagi..
ale namarudziłam.. ale mam wrażenie że jestem ciągle w rozsypce.. ehhh..

no te konczyny w szczebelkach to masakra jakas
ja ogolnie mam ochraniacz na cale lozeczko wiec nie musze go przekladac tylko ze mamy materac pod skosem i jedna jego polowa jest tuz nad ochraniaczem i nozke wystawil dzis w nocy ;/

Mamosandry nic mi nie mow na temat nozek i raczek w szczebelkach, moja tak sie wierci ze tez jej sie to zdarza. Zmieniamy jej pozycje w lozeczku zeby spala i na lewym i na prawym boczku ( Preferuje prawy ) i zdarza sie, ze nie przeloze ochraniacza to wlasnie mam takie akcje pozniej... ehhh

ila85 przyjmuje gratulacje ode mnie i Julci :D

Nusia85 na poczatku jest zawsze malo pokarmu, spokojnie jeszcze Cie zaleje :D Ja w 5 dobie dostalam nawalu, wiec wszystko przed Toba :D

ila gratulacje!!!
wiwecie co ale ze mnie wyrodna matka normalnie, zapomnialam wlaczyc nianie wieczorem u siebie w sypialni i o 2.30 obudzil mnie straszny ryk doslownbie mojego dziecka zwykle slysze jak juz zaczyna sie budzic i wtedy pomalu ide robic mu mleczko a dzisiaj wnocy z racji wylaczonej nianiu uslyszalam dopiero jak zaczal sie drzec wchodze do pokoju a tam synek z nozka miedzy szczebelkami zjechal na dol lozeczka i placze na caly glos ze glodny. Tak szybko jak dzisiaj w nocy nigdy jeszcze nie mialam go przebrane i przygotowane mleko hehe :)

Ila85 ja również serdecznie gratuluję:)

Bardzo dziekuje dziewczyny za wszystkie rady, bede wcielac w zycie i walczyc o laktacje - bo oprocz problemu brodawek, troche brakuje mi pokarmu, ale dla maluszka warto sie pomeczyc. :)

Ila85 - serdeczne gratulacje:) ja rowniez jestem zadowolona z Klinicznej, choc mam kilka uwag, ale o tym kiedy indziej.

hej dziewczyny
nie pisałam z wami zbyt często, ale chciałam sie pochwalic że 13.10 przyszła na świat moja córeczka Ninka waga 3160, 53 cm w szpitalu na klinicznej.
miałam wywoływany poród od 8 rano, dopiero po południu skurcze się nasiliły, dostałam znieczulenie, które spowolniło akcję ( trzymało zaledwie 1,5h), i ok 20 lekarze zdecydowali,że będzie cc.
chciałam napisać ze jestem bardzo zadowolona z pobytu w szpitalu i polecam naprawdę. przed porodem leżałam na patologi i personel był super, to samo na porodówce i na noworodkach. W sumie w szpitalu spędziłam 5 dni i raczej nie mogłam trafic na dobra ekipę, uważam że większość ludzi tam pracujaca jest naprawdę super. pozdrawiam

marta pieniste kupy mogą świadczyć o nietolerancji laktozy na przykład. Ale skoro Twoje maleństwo jest spokojne, nic mu nie dolega to chyba nie ma sie czym martwic :) w pierwszych miesiącach życia duzo dzieci ma nietolerancje bo nie wytwarzają jakiegos tam enzymu ale potem wszystko sie normuje :) dlatego wlasnie polozne nie pozwalają jesc duzo nabiału w pierwszych miesiącach

niusia na bolące brodawki najlepiej bepanthen i wietrzenie, wietrzenie i jeszcze raz wietrzenie :) ja przy pierwszym dziecku miałam strasznie popękane brodawki... duzo wietrzyłam cycki i jak juz ktos pisał tez mozna smarowac swoim mleczkiem :) powiem Ci ze oprócz tych wszystkich kuracji zaczełąm ściągac mleczko i podawac z butli zeby zaleczyć brodawki. Początek zazwyczaj tak nieprzyjemnie wygląda :( ale potem juz jest sama przyjemność :)

nusia85 wycisnij troche mleka i posmaruj sutek, rob tak kilka razy dziennie. Pomoze tez Bepanthen.

nusia jak fajnie, że od wczoraj już w domku jesteście z synkiem, najgorsze tylko te obolałe brodawki:(

Patunga, gratulacje:):)

My od wczoraj jestesmy w domu, bylam przeszczesliwa, jak wychodzilismy. :)

mam ogromny problem z karmieniem, brodawki są obolałe, mało powiedziane, bolą mnie okrutnie, są popękane, na końcach mają takie maleńkie pecherzyki wypelnione siara lub krwia, z bolu nie jestem w stanie karmic. używam różne maści, kupiłam też osłonki, nic nie pomaga. czy ktoś z was miał podobny problem? strasznie żal mi mojego dzieciaczka, chciałabym karmić piersią, ale z bólu nie moge wytrzymać;(

Patunga ogromniaste gratulacje! Niedlugo wszystkie forumowe Mamuski beda rozpakowane :)

Patunga gratulacje !!!

Dziękuję dziewczyny:)
Dopiero do mnie dociera, ze mam już nasza królewnę przy sobie:) jest cudna! Opieka w Wojewódzkim super-na Ip, na porodówce, na patologii, byłam tam 2 godz, na poporodowej i na położnictwie:) poród bolesny ale po partych które trwały 25 minut, było ok:) jaka ulga:) o 9 byliśmy na ip, potem porodówka, potem zastrzyk na przyspieszenie rozwarcia i poszło.. Mam 3 szwy, lyzeczkowali mnie bo całe łożysko nie odeszło. Ale nie bolało, tylko nieprzyjemne uczucie;)

Cieszę się ze mam już to za sobą:) mała ładnie ssie,śpi i ogólnie jest najpiękniejsza córcia pod słońcem;)

Patunga gratulacje!

~ Patunga, gratulacje :)
Twoja córa wagowo tak samo jak mój Gucio, tylko krótsza o 2 cm :). Niech zdrowo rośnie :)

~ A co jeśli są pieniste? Dodam, że nie zauważyłam u małego żadnych innych rzeczy, nie ma wysypek, nigdy nie ulewał, przybiera na wadze.
Jem masło i ser żółty, czasem jogurt. Wszystko w raczej małych ilościach.

aaaa i oprócz tej wysypki i suchej skóry MArtyna byla strasznie niespokojna i sie darła non stop... ewidentnie bolał ja brzuszek. Jak odstawilam nabial to jak reka odjął

Natalia jesli o skaze chodzi to nie mozna jesc niczego co ma mleko w składzie... a ciezko jest cos znalezc co nie ma mleka... nawet margaryna troche ma :( generalnie jest tak ze jak dziecko ma podejrzenie alergii na nabiał to wtedy zabraniają jesc tez innych alergenów czyli: jajek (o bialko chodzi), miodu, orzechów, cytrusów, czekolady, ogórek, pomidor i juz nie wiem co tam jeszcze...
ale Zosia moze ma tylko uczulenie zwykle, moze cos zjadlas nie teges. i przy skazie (a wlasciwie to ogolnie przy alergii) wlasnie robia sie takie suche placki na skórze. Martyna miala mega suche poliki, musialam natłuszczac. Wiesz ja na swoj koszt robilam malej badanie ogolne kału zeby zobaczyc czy nie ma nietolerancji laktozy bo robila strasznie wodniste kupki. Przy NL tez nabiału nie mozna jesc wlasnie. U nas juz sie wszystko normuje ;) podjadam jogurty, nie pije tylko czystego mleka i jest ok :)

jak Zosia robi łądne, normalne kupki, czyt. nie zielone, nie pieniste i bez śluzu, pasmek krwi to jest ok :)

Inne tematy z forum

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...