mamy które nie karmiły piersią z własnego wyboru- są tutaj takie????

jestem w drugiej ciąży i nie chcę słyszeć o karmieniu piersią. Był moment, że mówiłam, że może spróbuję ale jak sobie przypomnę traumę jaką przeszłam za pierwszym razem to odechciewa mi się prób.
Moje pierwsze dziecko nie choruje mimo że nie było karmione piersią.
Są tu mamy które z wyboru nie karmią/karmiły piersią?? jak radzicie sobie z presją otoczenia???
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 10

Re: mamy które nie karmiły piersią z własnego wyboru- są tutaj takie????

od 11 lat szczęśliwa żona? Jeśli nie wychodziłaś za mąż w liceum (a to ostatnio dość rzadkie zjawisko) to 30 musiałaś już jakiś czas temu przekroczyć.
Oznacza to że z roku na rok masz coraz mniejsze szanse na zostanie matką.

I jesteśmy wszystkie tym faktem załamane :P
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

no seteczka, tylko prawda taka, że twoje głosy nie są ani neutralne ani wyważone :P Och jaki zonk.

Ja rozumiem pożartować, każdy chyba ma na tyle dystans do siebie że umie się też pośmiać z samego siebie, ale ty już przegiełaś i na siłę próbujesz nas tu poobrażać. Nie wychodzi ci niestety, bo nikt się zdaniem takiej osoby jak ty przejmować nie zamierza. Znów zonk.

Czekolada, jasne, każdy ma prawo wypowiedzieć się na każdy temat, ale punkt widzenia zmienia się od punktu siedzenia, ty powinnaś o tym wiedzieć.
Ja sobie też wiele rzeczy myślałam zanim zostałam matką, życie (stety/niestety) zweryfikowało wiele moich poglądów.
Także proponuje nie teoretyzować, a wypowiadać się tylko na podstawie własnych doświadczeń, bo wszyscy na tym lepiej wyjdą (a szczególnie wypowiadający się).

Seteczce proponuję zachować sobie ten wątek w ulubionych (albo lepiej zrobić print screeny, bo jak tak dalej pójdzie to wątek zostanie zablokowany) i poczytać sobie swoje wypowiedzi za 5 lat, jak już po pewnych doświadczeniach będzie.
I mam nadzieję Seteczka, że twoje myślenie się jednak zmieni, przy takim egoistycznym podejściu do życia lepiej dzieci po prostu nie mieć, dziecko to nie zabawka. Życie z matką, która nie widzi nic poza czubek własnego nosa na pewno nie jest ani fajne ani przyjemne.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

tak was smiesze a ciagle czytacie...

(...)
pewnie zalamie was fakt ze od 11 lat jestem mega szczesliwa zona, mam dobra robote a dzieci planuje jak dojde do pulapu zawodowego ktory mnie interesuje. Czyli za jakis rok, dwa :)

cycem karmic nie zamierzam, rodzic naturalnie tez nie.
teraz mozecie nazwac mnie szatanem :)

mimo wszystko smutne jest jak (...) sa niektore mamusie, tylko dzieci zal... same(...) wyrosniete na kulcie matki polki.

jednakze wiare w ludzi przywraca te kilka glosow neutralnych i wywazonych. Pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

ale jesteście wstrętne! połowa to kozak w necie,d*pa w świecie to jedna sprawa,druga to ze emenemens nie ma dzieci nie znaczy ze jest mniej doścwiadczona niż wy,kazdy ma prawo wypowiadać sie nt karmiacych,widoku karmiącej itd, i nie trzeba byc matką by mieć zdanie nt karmienia,co druga z Was krzyczy na inne,nieustanie ruszajac temat o kulturze osobistej tak naprawdę nie majac o niej pojęcia,obrażacie się jedna z drugą nawzajem,a reszta przyklaskuje.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

i tak ją denerwujemy a mimo wszystko siedzi na tym forum :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

A ja myślę że seteczka - to takie wrednawe babsko którego nikt kijem ruszyć nie chce i musi poobrażać inne kobiety żeby sobie ulżyć :)))
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Seteczka - dawaj dalej, pośmiejemy się z Ciebie skoro to lubisz...
Żeby kogoś coś zabolało to chyba po pierwsze musiałoby być prawdziwe, po drugie powiedziane w odpowiedni sposób. Za to sposób Twoich wypowiedzi mówi tylko o Tobie...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zaglądasz na forum gdzie w 95% są matki i wywalasz swój jad. I kto tu jest dziwny? :D Na pewno są gdzieś fora dostosowane do twoich poglądów. Czemu tam się nie udzielasz? No chyba, że chcesz sobie ulżyć. Wierz mi, twoimi komentarzami nikt tu nie poczuł się dotknięty. Na próżno sączysz jad :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

i widac ze kwoczkom oczy mlekiem zalalo

oczywiscie nei wiem nic o karmieniu, ale wiem jak nieprzyjemna jest laktacja bo ja mialam

czy babka ktora nie ma dziecka ma zakaz posiadania wlasnego zdania o tym jak ZACHOWUJA sie kobiety karmiace?
lol a to dobre, dlugo nad tym myslalyscie??

Dwa tekst wypinajacy emenemce ze nie jest matka i stad jej zdanie, jest troche przykry o kochajace i jak to obezwladnione miloscia mamuski.

jestescie zwyklymi domowymi barachlami, ktore nie wiedziec czemu ubzduraly sobie ze ktos wam czegos zazdrosci,
a mysl ze ktos moze miec was w d*pie i wcale wam nie zazdroscic jest najgorsza mysla jaka moze was spotkac.

Otoz jak patrze na was to modle sie gorliwie zeby mi po urodzeniu dziecka tak nie odpalilo :) tym bardziej ze umnie w rodzinie mamuski sa normalne chwala Bogu.

a teraz krowki boskie, mozecie jojczyc dalej :) jak to wam zazdroscimy neiprzespanych nocy, cycka do pasa, meza ktrory juz pewnie patrzec na was nie moze i sluchac tym bardziej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

emenems podobnie jak Ty nie jest jeszcze matką - tym się różnicie od całej reszty
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja karmię piersią przyznaję też z własnej wygody, łatwiej mi dziecko uspokoić, ululać czy przetrwać noc. Może gdyby nie to już bym nie karmiła, ale nie musze wstawać w nocy i robić mleka, itd. Karmić piersią jest zwyczajnie wygodnie, nie kupuje co chwile mleka, nie wyparzam smoczków i butelek... Nie dorabiam do karmienia naturalnego dodatkowych znaczeń. Córka jak się zawstydzi kogoś, czegoś sie boi to zawsze woła cyci ale wtedy tylko się przytulamy a pierś daję jej w możliwie najbardziej dyskretnym czasie i miejscu. Czyli jednak pierś daje jej poczucie bezpieczeństwa itd ale nie wierzę, że takiej relacji nie da się zbudować jakoś inaczej. Także, mimo że sama karmię tak długo nie skrytykowałabym mam butelkowych bo chociaż wiem, że moje jest zdrowsze to podziwiam je chociaż właśnie za te miliony czynności przy robieniu mm. To też wyrażenie miłości :)
Decyzja każdej kobiety jak karmi ale fajnie by było jakby każda mimo wszystko spróbowała chociaż te pierwsze tygodnie bo to jednak zdrowe dla malucha.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

brawo kaficzka !!! trafny komentarz wypowiedzi seteczki !!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Seteczka - Ty nie widzisz że z Ciebie się tu śmieją??? naprawdę jesteś śmieszna. Troszkę żałosna. Ja już pomijam istotę założonego wątku, mówię tu o Twoich wypowiedziach... sama żółć! Trochę Ci współczuję. Ale w sumie tylko trochę. Chyba szczęście się do Ciebie w życiu jeszcze nie uśmiechnęło.
Zasatanawiam się skąd się biorą tacy prymitywni ludzie? Mówić że karmienie piersią jest obrzydliwe i porównywać do dłubania w nosie czy wyciągania gaci z tyłka? Rozumiem że pierś to nos a dziecko to gil? Nie lubię ogólnie tego robić, ale muszę powiedzieć że czuję się zniesmaczona takimi ludźmi jak Ty. Tak naprawdę mało wiesz o życiu, o tym co ważne, co istotne, wartościowe...
biedna jesteś...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Uwielbiam gdy nt. karmienia piersią bądź nie, wypowiadają się kobiety, które nie mają dzieci :D
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

seteczka- ależ z ciebie komediantka!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

widze ze tu wielu babkom oczy cycem zarosly juz definitywnie,

jedno pytanie, skoro sie nie afiszowalyscie i wszystko bylo w estetycznej normie, to czemu boli was krytyka kobiet ktore przesadzaja?

poczuwacie sie? hehe

mnie na szczescie moze az tak ciala nie obrzydzaja ostatecznie, ale smarki, katar, jakies sluzy, piersi z pokarmem - to jest obrzydliwe, fakt ze ludzkie no ale nie chcialabym zeby jakas babka karmila w restauracji jak ja siedze przy stoliku naprzeciwko.

CZesc z tych pospinanych panienek widze nie rozroznia tego o czym pisze, nic nie mam naprzeciw mamom ktore siada sobie, nakarmia dyskretnie i luz, mam duzo naprzeciw mamuskom ktore sie z tym obnosza publicznie, a wierzcie mi takich jest sporo.

Sam fakt ze reagujecie tak spinkowo i emocjonalnie na krytyke ktora notabene nie dotyczy was (o ile prawda ze nie robicie tego chamsko) swiadczy o tym ze jestescie na tym punkcje niezle ptrzewrazliwione.

I jak mniemam gdyby ktos zazartowal z waszego dzieciaka np textem z Dr Housa, ze jest PASOZYTEM to zamiast smiac sie pewnie puscilybyscie znajomego z dymem.

DLaczego wy nie bierzecie przykladu z emenems, to jest jedna z niewielu naprawde racjonalnych isensowych babek tu, i nie tylko.

Cala reszta cycomaniaczek jak kwoki na grzedzie.
Pozostawiam was w tymze watku, mozecie saobie teraz rozwinac cala ferie narzekan i przeklinan, dochodzenia jhakie to mam kompleksy a jakich nie mam - i tak wam to nie pomoze :P
buziaczki
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

A i jeszcze jedno,ktoras pisala(ta znienawidzona na tym forum tu :) ),ktora porównala piersi krmiacych do rozdeptanej meduzy :)-przeciez kazda kobieta karmiaca ma piersi nabrzmiale od pokarmu :).ale trzeba dodac,ze skojarzenia ma dobre-jak na osobe po studiach dosyc "oryginalne" niczym z podworka :).Mnie osobiscie kobiety karmiace nie przeszkadzaja,czasem dziecko nie jest glodne ,tyle ze chce piers ,przytulenia tyle.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Maua_mama - okres można kontrolować (piguły) lub wyeliminować, podobnie jak kp (karmienie mm)

poza tym Dziewczyny, dyskusja jest jałowa, wątek powstał jako miejsce wsparcia dla mam butelkowych, więc nie rozumiem tych wszystkich ataków na nie!

każda mama podejmuje sama decyzje, JAK będzie karmić; komfort zarówno dziecka jak i matki są tu priorytetowe i RÓWNORZĘDNE

więcej empatii i sympatii do drugiej osoby życzę :))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak z grubsza przeczytalam posty...Jestem mama prawie 6miesiecznej coreczki.Karmilam ja piersia moze z 4tygodnie...Jakos nie szlo mi to,przerazalo...W wojewodzkim dokarmialam ja mlekiem,tez wolalam na zadanie moje,,a gdy juz w 3 dobie mala tracila wage sami dawali by tylko przytyla bysmy mogly wyjsc.W domu mialam nacisk mego faceta,gadanie...mimo tego dokarmialam mm az w koncu zaprzestalam piersia.wykanczal mnie psychicznie przez to ze nie karmie piersia..Mała zdrowa,nie jest pucowata od mm bo mozna przekarmic,nie chorowala przez zime.Fakt faktem,mleko drogie..ale co tam :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

dobre, uśmiałam się po pachy :D co ma okres do karmienia!??? błagam.
ps. te miliony lat juz nastąpiły i to już można ores kontrolować i na dłuższy czas wyeliminować :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...