mamy lipcowo - sierpniowe 3

LIPIEC:

1.Termin: 27.06 LARISA35/Jasień/córka
2.Termin: 29.06 MADLEN69/?/?/
3.Termin: 3.07 MARA_JADE/?/syn/
4.Termin: 5.07 ASIA/?/?/
5.Termin: 7-9.07 BASIA/Piecki Migowo/?/
6.Termin: 8.07 NATALIAPRIWER/Wrzeszcz/?/
7.Termin: 8.07 ZOSTER-ZOSTER/?/?
8.Termin: 13.07 KASQ90/Orunia Górna/syn/
9.Termin:13/17.07 KAROLA/?/córka
10.Termin: 16.07 MIISHKA/Gdańsk Główny/syn
11.Termin: 24.07 KITTI25/?/?/
12.Termin: 28.07 ASIEŃKA16/Zakoniczyn/syn/

SIERPIEŃ:

13.Termin: 4.08 ANIXX/Kowale/?/
14.Termin: 8.08 MAGDA/?/?/
15.Termin: 8.08 PAULA/Rumia/?/
16.Termin: 11.08 KAS/?/?/
17.Termin: 14.08 YGREX/Chylonia/córka/
18.Termin: 17.08 DOMIKAJ/?/?/
19.Termin: 23.08 PYSZOTKA/Orunia Górna/?/
20.Termin: 24.08 PSZCZOOŁA/Chełm/?/
21.Termin: 25.08 DROSERA/?/?/
22.Termin: 26.08 EWELINA88/Banino/?/
23.Termin: 29.08 AŚKA84/?/córka/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Magda fajna ta lista dzięki. Dużo już takich wpisów w necie bo modne stały się blogi ciążowe - maciezynskie. Jak rodziłam 3 lata temu jeszcze tyle tego nie było ;-) nie wiem jak w Gdańskich szpitalach ale Redlowo ma na stronie fajną listę rzeczy które należy zabrać i tego się będę trzymać :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mogę polecić dr Tomasińską przyjmuje w Evi-medzie na Wzgórzu. Super lekarka bardzo sympatyczna i zaangażowana.

Hej. Czy któraś z was mogłaby mi polecić dobrego ginekologa z Gdyni? Z góry dziękuję.

Cześć dziewczyny, dawno tu nie zaglądałam, ale to dlatego że mimo iż to 6 miesiąc ciąży to nadal jestem zalatana. Dom, praca, trzyletnia córka i do tego czasami złe samopoczucie i jakieś dolegliwości, jak to w ciąży. :)
Nie wiem czy już gdzieś to było, ale w razie czego podaję link do wyprawki na porodówkę. Czyli co zabrać, a co faktycznie okaże się niepotrzebne. Może którejś z Was się przyda http://kuncio.com/jade-rodzic/

No właśnie... Była dwa dni - ja siedzę teraz w Warszawie i tu też zimno. Dzisiaj zmarzłam :(
Ja grypę już w tej ciąży przeszłam... Trzymaj się i dużo pij.

Zdrowiejcie szybko!

Grypa żołądkowa mnie dopadła. :( Córka z przedszkola przytargała, więc uważajcie.

Larisa35 gdzie ta piękna pogoda?!?!
Zalamka :-( wczoraj 3 godziny na placu zabaw a dziś nawet do sklepu nie wychodzimy

Już nie trzeba :) zapisałam się od maja na Chełmie. Całego kursu pewnie nie zdążę przejść ale zawsze trochę wiedzy chapnę ;)

Cześć Dziewczyny :) czy podałybyście mi adres stronki tej szkoły rodzenia na Chełmie? Bardzo by mi pasowało od maja.
Anixxx idź na zwolnienie! Piękna pogoda się zaczyna, pospacerujemy, odpoczniesz, spokojnie prźygotujesz się na przyjście dziecka.

Domikaj mieszkasz na Karwinach?

Ja miałam pracować prawie do końca, ale okazało sie, ze skraca mi sie szyjka a do tego kilka jeszcze innych rzeczy sie nałożyło, ze w sumie nie jestem w stanie wysiedziec przed kompem 8 godz. , wiec pewnie już w kwietniu pojde. A co koncentracji to tez mam takie dni. Wczoraj np. Zapomniałam, ze posoliłam zupę, wiec zrobiłam to dwa razy. W raporcie comiesięcznym tez sie walnęłam z taka pierdoła, ze aż głupio :)

Dziewczyny a jak tam z waszą koncentracją? :) Bo u mnie przyznam szczerze nie najlepiej, cały czas pracuję i zamierzam pracować do końca maja, ale powoli się zastanawiam czy to aby na pewno dobry pomysł. Moja pamięć i szeroko pojęta koordynacja ruchowa mnie zawodzi ;) W tamtym tygodniu przygotowywałam dokumenty, w pewnym momencie jedna koszulka z dokumentami tak niefortunnie mi wypadał (do dzisiaj nie wiem jak :)), że nawet nie zauważyłam gdzie poleciała, musiałam prosić kolegę aby się trochę poschylał i spróbował ją znaleźć, ale bezskutecznie, więc nie obyło się przez przesuwania mebli ;/ Dzisiaj z kolei od rana akcja poszukiwawcza kluczy firmowych, całe szczęście nikogo nie angażowałam i sama po pewnym czasie wpadłam na pomysł gdzie mogłam je schować, okazało się, że schowałam je do saszetki z kluczami od domu, zupełnie się nad tym nie zastanawiając odruchowo to zrobiłam, co nigdy wcześniej nie miało miejsca :) i tak ciągle coś...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

To nawet nie wiedziałam :P

Sprawdza ktg ciśnienie i odpowiada na nurtujące Cię pytania gdy coś się dzieje bo wiadomo ze lekarza masz co 3-4 tygodnie a ona przyjeżdża co tydzień a potem nawet 3 razy w tygodniu. Plus opowiada o porodzie uczy jak liczyć ruchy a potem skurcze. Trochę jak w szkole rodzenia

Powiem szczerze, ze nigdy nie korzystałam z usług położnej dla siebie. Jak coś to tylko do dziecka po porodzie. I nawet nie bardzo kumam na czym polega pomoc położnej w ciazy.

Nie. A tak w ogóle położna moze przychodzić juz od 21 tygodnia, trochę się zagapilam ups musze w poniedziałek wykonać telefon do mojej

Czyli nie jestem tam zobligowana do wybrania tej pani wpisanej na załączniku

Jeśli będziesz chciała żeby ona do Ciebie przyjeżdżał a tak będzie :-) ale czasem warto wybrać położna która pracuje w szpitalu w którym chcesz rodzic

A jak w tej supemamie jest z ta położna? Faktycznie mam coś takiego w załącznikach. Ta pani pote, przyjeżdża w ramach NFZ czy jak to jest?

Ja chodzilam do supermamy i jakas symbolicznato byla kwota 25 zl z mezem 100 zl.

Inne tematy z forum

Dr Małgorzata Błędzka (4 odpowiedzi)

czy może ktos chodzi do pani doktor? chciałabym poznac opinię o niej.

test PAPP-a czy robiłyście? (237 odpowiedzi)

Dziewczyny wczoraj byłam na USG przezierności karczku i badanie wyszło ok, ale dr Doering...

Olej kokosowy (80 odpowiedzi)

Wczoraj jedna z Forumek zaciekawiła mnie tym produktem :) Zaczęłam szukać informacji, czytać i...