mamy lipcowo - sierpniowe 3

LIPIEC:

1.Termin: 27.06 LARISA35/Jasień/córka
2.Termin: 29.06 MADLEN69/?/?/
3.Termin: 3.07 MARA_JADE/?/syn/
4.Termin: 5.07 ASIA/?/?/
5.Termin: 7-9.07 BASIA/Piecki Migowo/?/
6.Termin: 8.07 NATALIAPRIWER/Wrzeszcz/?/
7.Termin: 8.07 ZOSTER-ZOSTER/?/?
8.Termin: 13.07 KASQ90/Orunia Górna/syn/
9.Termin:13/17.07 KAROLA/?/córka
10.Termin: 16.07 MIISHKA/Gdańsk Główny/syn
11.Termin: 24.07 KITTI25/?/?/
12.Termin: 28.07 ASIEŃKA16/Zakoniczyn/syn/

SIERPIEŃ:

13.Termin: 4.08 ANIXX/Kowale/?/
14.Termin: 8.08 MAGDA/?/?/
15.Termin: 8.08 PAULA/Rumia/?/
16.Termin: 11.08 KAS/?/?/
17.Termin: 14.08 YGREX/Chylonia/córka/
18.Termin: 17.08 DOMIKAJ/?/?/
19.Termin: 23.08 PYSZOTKA/Orunia Górna/?/
20.Termin: 24.08 PSZCZOOŁA/Chełm/?/
21.Termin: 25.08 DROSERA/?/?/
22.Termin: 26.08 EWELINA88/Banino/?/
23.Termin: 29.08 AŚKA84/?/córka/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak masz możliwość to zamów przez neta. Ja myślałam, że ceny są zbliżone, a tu niespodzianka, bo np. różnica na witaminach dla kobiet w ciąży wynosiła prawie 10 zł, co przy kilku produktach może dać sporą kwotę. Co do SR, to opinie są różne. Może faktycznie pewnych rzeczy lepiej nie wiedzieć i się nie stresować na zapas (jak to się mówi - wyjdzie w praniu).
Byłyście już może na USG 28-32 tc? Ja robiłam wczoraj (30tc + 1 d) i wyszło, że "szkrab" jest o ponad 2 tygodnie większy. Do tej pory różnica wynosiła kilka dni, a wczoraj taka rozbieżność. Chyba będę musiała się nastawić na duże dziecko (po tatusiu).

Larisa niestety różnią się, niektóre całkiem znacznie. Jak kupowałam mleko przez neta to 55 a w sklepie stacjonarnym 79. Teraz na witaminach dla mnie jest ok 10 xl różnicy. Wiec jeśli większe zakupy to polecam jednak neta

Aha i położna mówiła, że absolutnie nie brać becika, że to bez sensu i najlepsze są kocyki typu minky.

Cześć dziewczyny :)
Z tymi ciuchami to za dużo się nie dowiedziałam, rzeczywiście w lato może być tak, że sam pajac wystarczy, bez body pod spodem. Mówi, że raczej jest duszno w szpitalach. Więc ja wezmę pajace, body z długim rękawem + spodenki ze stópkami i body z krótkim na wszelki wypadek. Ale pewnie jeszcze zmienię zdanie jak już będzie bliżej bo wtedy i o pogodzie będzie można powiedzieć więcej.
Koszula jednorazowa do porodu może być, ważne by luźna bo po urodzeniu wkładają dziecko mamie pod koszulę :)

A co do samej SR to powiem Wam, że mam mieszane uczucia ;) Samo prowadzenie super i baaardzo dużo informacji ale... połowy tych rzeczy ja przy pierwszym porodzie w ogóle nie byłam świadoma. I teraz słuchając tych "przyjemności" to zastanawiam się czy lepiej by nie było pozostać w tej niewiedzy ;) I chyba nie tylko ja mam takie odczucia bo jedna młoda mama robiła się raz blada raz czerwona, wahlowała się i potem nawet została pogadać z tą położną. intuicja mi podpowiada, że to nie było złe samopoczucie tylko cykor w najprostszej postaci ;) A jak Wy postrzegacie SR, bo wiem, że część z Was chodzi?

Wiecie może czy ceny w aptece stacjonarnej gemini różnią się od tych w sklepie internetowym? Mam kilka rzeczy do kupienia a będę dzisiaj obok apteki i nie wiem czy nie opłaca się bardziej zamawiać.

Mnie dr tez mówił ze czasem odsyłają do Wejherowa.
A z położna wczoraj rozmawiałam o tym ubieraniu. Mówiła ze w upal lepiej na długi rękaw i spodnie zamiast śpiochów żeby warstw dużo nie było. A jak ubiera się dziecko na krótki to potem np trzeba przykryć kocykiem jak śpi żeby nie zmarzło a to juz kolejna warstwa która przyspiesza np odparzenie pupy w upal
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej,
Ja w pierwszej ciąży jak zglosilam się na kliniczna ale oczywiście miejsc nie było to lekarka chciała karetka wysłać mnie do wojewódzkiego bo zaczęłam krwawic po badaniu. Larisa czego dowiedzialas się na SR o tym ubiorze? Mamy podobny termin więc jestem ciekawa ;)A patrzac na pogode jakoś ciężko mi uwierzyć że będzie upał jak będę rodzić ;)

Pytalam sie dzisiaj mojej dr o to odsyłanie. Powiedziała, ze teraz po remoncie w Redlowie rzeczywiście zdarza sie, ze brakuje miejsc i zwykle wtedy proponują Wejherowa, gdzie raczej nie ma problemów.

Tak. To chyba zawsze tak jest. Jak ja rodziłam to było tak samo. Co chwila były wątki dot. przepełnienia sal. Ale jeśli dobrze pamiętam z tych wszystkich forumek, które były w moim wątku, żadnej to się nie przytrafiło. W ogóle znam tylko jeden taki przypadek - mojej kumpeli, którą odesłali pomimo jakiś anomalii na USG i przestraszyła się na tyle, że skorzystała z usług prywatnego szpitala (wtedy jeszcze był)

Jakby Cię po odejściu zielonych wód odesłali to przepraszam, ale tylko pozew by im się należał.

Mnie w1 ciazy tez straszono odesłaniem do innego szpitala na forach itp. Patologia w Redlowie była wtedy w remoncie i położniczy był wspólny z patologia (6 na jednej sali)... przyjechałam z mężem w 22 czy 23 w sobotę Do Redłowa. Zielone wody mi odeszły. Nikt nas nie odesłał.

Aha oposik moja już też nie pracuje w żadnym szpitalu i trochę mi szkoda. Bo przy pierwszym była przy całym moim porodzie. Latała tylko między pacjentkami i wpadała zapytać jak mi idzie. A jak zaczęło się parcie to już mnie nie odstąpiła na krok, to była dla mnie ogromna ulga mieć ją przy sobie :(

No właśnie - skoro to lekarz ocenia fazę porodu to wie czy ryzykuje zdrowie dziecka i matki odsyłając ją do innego szpitala. Wątpię, żeby podjął takie ryzyko, że kobieta może urodzić w drodze do innego szpitala. Rozumiem, że to jest najbardziej istotne, żeby wszystko dobrze się skończyło, drugorzędną sprawą jest jaki to szpital :) A co do wstawiennictwa to jakkolwiek jest to nie w porządku a ja szczególnie tego nie lubię to nie ma się co oszukiwać, że na IP patrzą kto ciążę prowadzi i jeśli nie ma jakiejś ekstremalnej sytuacji to raczej nie odeślą pacjentki swojego lekarza. Wydawało mi się, że to dość powszechna wiedza ;) Mało tego. Moja siora leżała po porodzie z krwiakiem. Lekarz przyszedł na obchód wieczorem, zajrzał w kartę ciąży po czym wprost powiedział "widzę, że jest pani pacjentką pani x, pani dr będzie jutro z rana więc sama zdecyduje co zrobić" ...

A ja po pierwszych zajęciach na SR, było fajńie tylko trochę głupio się czuję przy tych wszystkich kobietach, które są koło 20 tyg ciąży :( ale trudno, ważne, że już pierwsze zajęcia rozwiały sporo wyprawkowych wątpliwości, którymi Was ostatnio zawalałam ;)

Mara_jade ja pamiętam jedną babkę, która wydawała takie dźwięki jakby to nie był poród a udana randka i to taka, gdzie wiadomo, że zakończy się śniadaniem :):):):) Aż sobie pomyślałam, że ten poród to całkiem przyjemna sprawa he he ;)

Ja właśnie dlatego chodzę do ordynatora. Dostane od niego skierowanie do szpitala wiec na pewno mnie przyjmą i jeśli dr nie będzie na urlopie to będzie mi robił cesarke jak za 1 razem. Tylko ze u mnie jest trochę inaczej bo mam planowana cesarke z papierami od neurologa. A jak w 1 ciąży poszłam na pierwszą wizytę do jakiegoś nieznanego mi dr z przychodni to mnie wysmial ze ani ja ani neurolog o cesarce decydowac nie będzie tylko lekarz który mnie przyjmie do porodu. Dlatego prowadziłam ciążę u lekarza z polecenia.

Odpowiednia faza porodu- to oceni lekarz akurat :) a wiemy że pierwszy okres porodu trwa najdłużej, różnie może być, lepiej być przygotowanym na odesłanie do domu/ innego szpitala, tak samo trzeba być przygotowanym (choćby psychicznie) na ewentualną cesarkę (jeśli któraś nie dopuszcza tej myśli, bo sądzi, że na 100% urodzi naturalnie).
A czemu lekarz miałby się wstawiać i czemu miałby go ktoś hmmm "posłuchać"? :) I w jaki sposób miałby to zrobić-telefonicznie? Ja chodzę prywatnie i mój lekarz nie pracuje w 3miejskich szpitalach...

Oj tam krzyki, jak nam (czekającym na wywołanie) kazali spacerować przy trakcie to słyszałyśmy jak jedna pani się darła "wyciągnijcie TO ze mnie" ;) miałyśmy niezły ubaw.
Larisa mnie lekarka powiedziała, że mam spore szanse znowu przenosić, więc nie wiem czy nie będę się zgłaszać na patologię. Mam nadzieję, że nie. Poprzednio miałam super szczęście, bo akurat dziewczyna z patologii zaczęła rodzić i dostałam jej miejsce, a potem wszystkie z IP odsyłali.

Ja w sumie jak teraz myślę też czekałam chyba z półtorej godziny przed salami porodowymi, aż się jakaś zwolni. Dobrze, że tak jak pisałam nie czułam w ogóle skurczy, które podobno już były regularne. Doświadczenie polegające na słuchaniu krzyków rodzących mam wiedząc, że zaraz przyjdzie kolej na Ciebie - bezcenne ;)
No ale jak widać pomimo braku miejsc nie odesłali tylko kazali czekać.

Spokojnie jak już będziesz w odpowiedniej fazie porodu to nikt Cię nie odeśle. Będzie dobrze :)
A Wasi lekarze się za Wami "nie wstawią"?

Oposik nie załamuj mnie. :( Nie chcę żeby mnie odesłali.

W mojej grupie w szkole rodzenia jest ok 12-14 pań. Wszystkie chyba z Gdyni i termin mamy +/- 1 tydzien różnicy i wszystkie pakują się do redłowa :D Coś czarno widzę koniec czerwca/początek lipca...

Ale spoko, po drodze masz jeszcze trzy inne szpitale ;) pozatym takie porody jednak należą do rzadkości. Mi się dzisiaj śnił poród. Średnio fajnie :(

Inne tematy z forum

Zadania do gry dla dzieci (17 odpowiedzi)

Szukam pomysłów na zadania do gry dla dzieci w wieku przedszkolnym. Np. udawaj kota, zrób...

Chore zatoki? (23 odpowiedzi)

Cześć i czołem! Od kilku tygodni mam problemy z przewlekłym katarem i nie mam pojęcia jak sobie...

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?