mamy lipcowo - sierpniowe 3

LIPIEC:

1.Termin: 27.06 LARISA35/Jasień/córka
2.Termin: 29.06 MADLEN69/?/?/
3.Termin: 3.07 MARA_JADE/?/syn/
4.Termin: 5.07 ASIA/?/?/
5.Termin: 7-9.07 BASIA/Piecki Migowo/?/
6.Termin: 8.07 NATALIAPRIWER/Wrzeszcz/?/
7.Termin: 8.07 ZOSTER-ZOSTER/?/?
8.Termin: 13.07 KASQ90/Orunia Górna/syn/
9.Termin:13/17.07 KAROLA/?/córka
10.Termin: 16.07 MIISHKA/Gdańsk Główny/syn
11.Termin: 24.07 KITTI25/?/?/
12.Termin: 28.07 ASIEŃKA16/Zakoniczyn/syn/

SIERPIEŃ:

13.Termin: 4.08 ANIXX/Kowale/?/
14.Termin: 8.08 MAGDA/?/?/
15.Termin: 8.08 PAULA/Rumia/?/
16.Termin: 11.08 KAS/?/?/
17.Termin: 14.08 YGREX/Chylonia/córka/
18.Termin: 17.08 DOMIKAJ/?/?/
19.Termin: 23.08 PYSZOTKA/Orunia Górna/?/
20.Termin: 24.08 PSZCZOOŁA/Chełm/?/
21.Termin: 25.08 DROSERA/?/?/
22.Termin: 26.08 EWELINA88/Banino/?/
23.Termin: 29.08 AŚKA84/?/córka/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo tam rodziłam corke bo ciążę prowadziłam u dr Ploszynskiego. Teraz prowadzę na nfz i dodatkowo jeżdżę tez do niego. A że byłam zadowolona z każdego pobytu w tym szpitalu to chce rodzic tam i teraz

Asienka16 a czemu Ty aż do Redłowa?

Podobno lato ma być chłodne :-( ja chyba zostanę przy długim body - przecież nie jest dużo cieplejsze od tego na krótki a to pierwsze dni malucha to myślę że całe ciałko powinien mieć zakryte. Zresztą jutro odwiedza mnie położna to zapytam. 3 lata temu rodziłam w marcu.
Przestraszylyscie mnie tymi szybkimi porodami. Ja muszę dojechać ok 40 km do Redlowa i liczę że zdążę łącznie z załatwieniem transportu ;-)
Za pierwszym razem miałam 30 km, a zaczęło się od sączenia wód. Też nie mieliśmy samochodu więc dzwoniłam po siostrę i zdążyliśmy dojechać bo nie miałam skurczy. Potem pod ktg niby były ale ja nie czułam. A cieli mnie i tak po 6 godz dopiero. Teraz też bym chciała tak przyjemnie :-)

Aha jutro zaczynam szkołę rodzenia więc zapytam :)

No jak ja rodziłam to był okropny upał. Ja brałam prysznic, wycierałam się i jak wracałam do pokoju to już byłam mokra ;) nie wiem jak teraz. To chyba najbezpieczniej mieć pajace i do tego body z krótkim albo tylko body z długim i półśpiochy (takich typowych śpiochów nie lubię i nawet nie mam). I prawdą też jest, że taki maluch i tak przeważnie jest w coś zawinięty. Ja wezmę pieluchę bambusową i cienki kocyk. Rożka nie biorę na pewno.

Ja pamiętam ze szkoły rodzenia, że noworodka i niemowlę należy ubierać o jedną warstwę więcej niż siebie, więc wydaje mi się, że jak będzie upał, body z krótkim rękawkiem i ewentualnie okrycie pieluszką powinno wystarczyć. :)

Wkładek poporodowych mam zamiar kupić dwa opakowania tych hartman i później dokupić. Wkładki laktacyjne ogólnie myślę o używaniu wielorazowych, choć pewnie do szpitala będzie lepiej i wygodniej mieć jednorazowe. Pieluch tetrowych mam zamiar zapakować ze 3 a flanelowych 2. W mojej ocenie nie ma co przesadzać a mąż zawsze może dowieść.

Hmm w sumie racja, poprzednio rodziłam na początku marca i śnieg jeszcze był, a teraz może być upał, ale z drugiej strony to noworodek. Najlepiej niech któraś z dziewczyn chodzących do szkoły rodzenia zapyta się na zajęciach. ;)

Dokładnie właśnie o tym myślałam. Przeglądałam i
Ubranka po starszym i sie zastanawiam jaki będzie sierpień. W kwietniu body i pajac...a w lato. Zastanawia, sie, czy same body by nie starczyło .

Oposik, mieszkałam na dwójce 5 lat ale mam tam teściów i bratową :)
To dzielnia mojego męża ;)

Madlen69 dobrze, że Ci przeszło :) z porodem to chyba nigdy nie wiadomo. U mojej kumpeli obydwa porody z przyjazdem karetki bo akcja zaczynała się nagle i wszystko przebiegało w minutach. Ja też miałam regularne skurcze i rozwarcie na 2,5 palca, których w ogóle nie czułam. Nie wiem co by było gdyby tego dnia lekarka nie wyznaczyła mi kontroli w szpitalu...

Nie strasz mnie z tym drugim gorszym porodem ;) ja miałam nadzieję, że zawsze drugi łatwiejszy.
Jeszcze jedno pytanie - wszystkie piszecie - body i pajac. Macie na myśli razem? Bo ja pamiętam, że był taki upał, że synkowi zakładałam samego pajaca. Myślałam, że jak body to do tego śpioszki lub nawet półśpiochy (takie spodenki).

Hej Jagoda !
Ja też Karwiny (jedynka) a Ty które? :) widzę, że mamy nawet ten sam tydzien :) może się spotkamy na porodówce hehehe! :)
Może któraś z dziewczyn też mieszka na karwinach?

Hej,
Ja wkońcu nie pojechałam do szpitala bo wieczorem przeszło ale to chyba dało mi do myślenia że tym razem może być inaczej z porodem...We wczesniejszych ciążach nie miałam tak intensywnych skurczy braxtona i nawet podbrzusze jak na @ na tym etapie mnie nie bolało a teraz co jakiś czas boli krzyz razem z podbrzuszem. Dzisiaj za to obudziłam się z bólem zatoki :/ chyba już się nie nadaję do bycia w ciąży ;) Ja do szpitala nigdy nie brałam kocyka czy rożka więc i teraz nie zabieram. Wezmę 3 komplety ( body+pajacyk albo śpioszki). Na wyjście będzie w domu zestaw czekał a jak urodzę to ubiorą w szpitalne ubranka. Do samego porodu wystąpię w męża szczesliwej koszulce jak i w poprzednich 2 porodach ;) Oczywiście mówimy że jest szczęśliwa bo dzieci nasze się w niej rodziły ;) Jedyne to nad czym się zastanawiam to kiedy jechać do szpitala skoro to 3 porod będzie? Wszedzie piszą że niby powinno być szybciej ale jakoś mój drugi poród był dłuższy i boleśniejszy od pierwszego więc mam mieszane uczucia :/ Nie chciałabym wzywać karetki na sam koniec bo córki by się przestraszyły a z drugiej strony za wczesnie też nie chce jechac bo prawdopodobnie będę sama rodzić ( mąż z dziecmi będzie musiał zostać )

Hejka,
Czasem zaglądałam tu do Was ale nic nie pisałam. Napiszę coś tym razem! Mamy 31 tydzień, córeczkę w drodze, termin 07.07.2017 :) Przytyte 6 kg jak na razie ( przy wzroście 175 i prawidłowej wadze wyjściowej, bmi na poziomie 21). Zakupy jakieś robię, ale jeszcze niewiele mam. Coś mi mignęło, że któraś pytała o jednorazową koszulę. Warto zapytać w szpitalu w którym planujemy rodzić czy akceptują. Tak nam położna w szkole rodzenia doradziła.

A co do pieluch to ja tetrowe porozcinalam i zrobiłam po 2-3 z jednej bo czasem raz corcie wytarlam i juz trzeba było prac prawie czysta. Poza tym małych mogłam zabrać więcej np na spacer czy odwiedziny a mniej miejsca w torbie zajmowaly. Brudna w woreczek i nie smierdziala mlekiem a czyste byly w zapasie.
A ubranka dla młodego to pakieciki na każdy dzień - body, śpiochy, niedrapki, skarpetki i czapeczki. W domu będą czekały następne w razie potrzeby.

Ja w pierwszej ciąży byłam tylko w tym 29 tygodniu z ostrymi skurczami i dobrze że pojechałam bo mnie zostawili i "zmusili" córkę do pozostania w brzuchu. A teraz już 4 raz bo albo bóle ze chodzić nie mogłam albo plamienia albo skurcze ehh. Wole jeździć za często niepotrzebnie niż coś przegapić i potem mieć pretensje do siebie

Nie zazdroszczę. Ja nie miałam takich akcji z IP w pierwszej ciąży, nawet skurczy przepowiadających nie miałam i skończyło się wywoływaniem porodu w 42 tc :p Od którego tygodnia robi się ktg? Poprzednio miałam pierwsze dopiero po terminie.

Mąż kupił mi tabletki i syrop prenalen i jakaś ulga jest. :)

Ja zabieram komplety: body z krótkim rękawem i śpioszki - 3 komplety do torby i 1 do ubrania po porodzie. W domu przygotuję w siateczce kolejne, gdyby trzeba było nam dowieźć. Poza tym niedrapki, czapeczka i kocyk.
W razie czego zawsze tymczasowo można chyba dostać szpitalne, przynajmniej ja w Redłowie dostałam kocyk, po tym jak córka ulała na swój w nocy.

Robili. Skurcze niby od 25 na monitorze ktg a u mnie dochodziły do 21 max. W Wojewódzkim. Bardzo się bałam wiec wolałam sprawdzic. A super trafiłam bo nie było nikogo wiec od razu mnie podłączyli do ktg a potem lekarz przyjal

A co do torby to właśnie nie mam jednej takiej dużej a przecież same pampersy tyle zajmują...
A napiszcie proszę jeszcze jakie i ile macie ubranek dla dziecka do szpitala. Niby moje drugie dziecko a ja za cholerę nie pamiętam - to już chyba ten wiek ;)

Kurczę medlen69 to już trochę długo... może lepiej podjechać? Może zadzwoń na IP i zapytaj czy jest dużo ludzi.

Asienka16 cieszę się, że wsystko ok - teraz pewnie co raz częściej będziemy miały takie akcje. Pamiętam, że w pierwszej ciąży jakiś miesiąc przed porodem jechałam tak na cito taksówką z Gdyni do Gdańska. Mina i wielkie oczy taksówkarza po tym jak zapakował mu się obelix do auta - bezcenna ;) tym bardziej, że kazałam jechać szybko! :) Też się okazało, że fałszywy alarm - pewnie u madlen69 będzie tak samo.
Ja z kolei czuje się ok ale ciągle mam wrażenie, że mała jakaś leniwa i mniej szaleje :(

Jeszcze dzisiaj pojechałam na Matarnię. Za dużo nie kupiłam bo jednak najtaniej w Gemini ale mam przynajmniej płyn do prania bo w promocji w rossmannie i chusteczki mokre. I jeszcze w home&you kupiłam super kosmetyczki! Takie cienkie jakie chciałam. W jedną dużą zapakuje kosmetyki moje i małej. W średnią moje kosmetyki do makijażu (nigdy się bez nich nie ruszam ;) a do najmniejszej leki i dowód.

Inne tematy z forum

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

firanki przez internet??? (17 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?