mamy lipcowo - sierpniowe 3

LIPIEC:

1.Termin: 27.06 LARISA35/Jasień/córka
2.Termin: 29.06 MADLEN69/?/?/
3.Termin: 3.07 MARA_JADE/?/syn/
4.Termin: 5.07 ASIA/?/?/
5.Termin: 7-9.07 BASIA/Piecki Migowo/?/
6.Termin: 8.07 NATALIAPRIWER/Wrzeszcz/?/
7.Termin: 8.07 ZOSTER-ZOSTER/?/?
8.Termin: 13.07 KASQ90/Orunia Górna/syn/
9.Termin:13/17.07 KAROLA/?/córka
10.Termin: 16.07 MIISHKA/Gdańsk Główny/syn
11.Termin: 24.07 KITTI25/?/?/
12.Termin: 28.07 ASIEŃKA16/Zakoniczyn/syn/

SIERPIEŃ:

13.Termin: 4.08 ANIXX/Kowale/?/
14.Termin: 8.08 MAGDA/?/?/
15.Termin: 8.08 PAULA/Rumia/?/
16.Termin: 11.08 KAS/?/?/
17.Termin: 14.08 YGREX/Chylonia/córka/
18.Termin: 17.08 DOMIKAJ/?/?/
19.Termin: 23.08 PYSZOTKA/Orunia Górna/?/
20.Termin: 24.08 PSZCZOOŁA/Chełm/?/
21.Termin: 25.08 DROSERA/?/?/
22.Termin: 26.08 EWELINA88/Banino/?/
23.Termin: 29.08 AŚKA84/?/córka/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

U nas właśnie będzie Teodor. Córka już cały czas mówi, że będzie miała brata Teosia. :)

Ja już mam 71 kg przy 172 cm. Z tymże na razie tyję głównie na brzuchu i w piersiach. Teraz mam piersi tak wielkie jak przy karmieniu ostatnim razem. Już mam miseczkę E/F zależnie od obwodu. Staniki z poprzedniej ciazy za małe.

Ja mam termin na 18.07.2017 i też zamierzam rodzić w Redłowie (ale latem może być różnie z obłożeniem, więc liczę się z tym, że będę musiała udać się do innego szpitala). Rzeczywiście w lipcu jest kilka fajnych dat z siódemkami. Podobno tylko 5% dzieci rodzi się w wyznaczonym terminie (i to pewnie głównie cc). U mnie brzuszek już spory, na plusie 2,5 kg ale przed ciążą miałam nadprogramowe kilogramy. Chciałabym rodzić SN (to moja 1 ciąża), ale zarówno mama jak i siostra miały cc, więc różnie może być.

Fajnie macie:-) ja czuje sie jak słoń w weekend waga wskazala juz 64 kg:-D. Przy 162 cm. Zazdroszczam Wam tej szczupłości:-)

Ja jestem bardzo szczupła i idzie mi tylko w brzuch, a chciałabym w cycki ;-)

Ja też do Redłowa, ale dopiero w sierpniu :). 7 kg... jak Wy to robicie :P ja już mam prawie 10 kg na plusie :D

Jestem z Gdyni- Karwiny :) To moje pierwsze dziecko ! Ja najprawdopodobniej naturalnie będę rodzić. Lecz nigdy nie wiadomo, co mój mały synek wymyśli. Jagoda :)

17.07.17 tez fajny ;-)
Ja się wybieram do Redlowa ale troszkę później bo termin na 30 lipca wiec jeśli dotrwam do końca to pewnie ok 24 będą mnie ciąć. A brzuch tez mam malutki i 7 kg na plusie w 27 tc.
Jagoda a skąd jesteś? To Twoje 1 dziecko?
Musze uaktualnić nasza listę :-)
Kurcze czy my zdarzymy się spotkać i poznać przed porodami? Ciepło zrobi się pewnie jak juz się nam będzie ciężko poruszać :-/

Larisa, masz racje ! Może urodzę 7 lipca 2017 :) termin byłby superowy !

Dziewczyny ! A duże macie brzuchy ? Ja jestem w 30 tygodniu, przytyłam 7 kg od początku ciąży. Brzuch mam mały. Mówią mi, że tak jak bym byłam w 6 miesiącu ciąży. Ja też czasami mam napięty brzuch ! A gdzie rodzicie ? Może, któraś wybiera się do Redłowa ?

Moja aplikacja z której ja korzystam interpretuje tak jak u Domikaj.

Z tego co sie orientuje to liczy sie skończone tygodnie. Ale jak masz wątpliwości to zerknij w karte ciąży.

Mi w aplikacji pokazuje np., ze jutro rozpocznę 26 tc., ale lekarz by pewnie mi powiedział, ze to 25 tc i 6 czy 7 dni :P

Tydzień trwa 30 bo 29 zakonczony

dziewczyny jak liczycie tygodnie? Ja wedlug miesiaczki mam 29 tydzien i 2 dni, to 30 tydzien czy 29? Jutro i pojutrzeje do pracy a potem l4...oby byla pogoda:-) czy ktoras jest moze z okolic Pruszcza?

Asienka tez tak mam. Mam koniec 25 tc. W pierwszej ciazy nie miałam tak. A teraz bardzo często.

No właśnie jakby nie wiadomo jak ciężki się zrobił. Kamienie noszone w brzuchu, ta dolna ściana brzucha najbardziej obolała jakby na niej tylko maluch się opierał i napieral
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jagoda witamy i gratulujemy synka :)
Tak sobie myślę, że Wy lipcowe forumki macie większą szansę na urodzeniemie dziecka z fajną datą np. 07.07.2017 ;)

Asienka16 ja tak mam teraz i tak samo miałam w pierwszej ciąży. Już chyba to kiedyś pisałam - są dni kiedy nie czuję jakbym w ogóle miała brzuch, chodzę sobie lekko i przyjemnie jak sarenka ;) a są takie kiedy po trzech krokach czuję jakby brzuch wypełniały mi kamienie. Brzuch jest twardy, napięty, jakby miał zaraz pęknąć. Moja siostra też tak miała w obu ciążach.

Dziewczyny strasznie mi się ostatnio napina brzuch (27 tc), czy Wy też tak macie? Może to od tego ze mniej siedze/leze a więcej chodzę i stoję. Niby jest miękki ale jak się kawałek przejdę to tak jakby "stawal" .

Czesc dziewczyny. Mam termin na 14 lipca 2017 :) Jeszcze tylko ponad 2 miesiące :) Będę mieć chłopca
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Energylandia (10 odpowiedzi)

Witam. Chciałabym się wybrać z dziećmi do Energylandii,a ponieważ to dość daleko od...

Co na prezent dla babci na 80lat?? (40 odpowiedzi)

dajcie jakies pomysly na 80 ur dla babci, max do 100zl.