mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz10

Rozpakowane:
10.09 (11.11) fasolek synek Tymon
22.10 (06.11) ana_zaba Zaspa 06.11 chłopiec Oliwer 2500 50cm CC
26.10 (14.11) ewelkaet synek Filip 3150g, 52 cm / Redlowo sn
28.10 (8.12) a..nulka synek Bartosz 2300g / Zaspa cc
28.10 (30.10) Rene synk / Kliniczna
13.11 (8/10.11) Gosia9 syn 3750g 57 cm Wejherowo sn
13.11 (14/22.11) Agam205 córka Kinga 3720g 56cm zaspa cc
13.11(15.11) styczniowka82 córka Oliwka 3200g 52 cm Wojewódzki sn

Jeszcze w dwupaku:
Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa
mamma(mia) 27.11 córeczka /Redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna

poprzedni: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=573720&c=1&k=160#post10000141
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz10

A my idziemy dzis do domku :-)))))))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dimis podobno to się często zdarza, że skurcze ustają po tym jak dojedzie się do szpitala ale po niedługim czasie wracają. Może jak tak będą dłużej co 5 minut to podjedź i już zostań.

Dimis weź nospę. Jak przejdzie to ok, ale jak nie przejdzie to już się zaczęło :) Powodzenia

A ja nie wiem o co kaman..
skurcze mi się zaczęły w końcu ;) miałam już co 5 min, więc mąż mnie chciał za ip zawieźć... podjechaliśmy pod szpital cisza... więc do domu,a w domu znowu co 5 min, zdecydowało by się to dziecko co chce, bo kurde nie mogę męża co chwile z pracy wzywać :/

Z tym brzuchem to nie ma reguły...Ja w pierwszej ciąży byłam dzień przed porodem na wizycie u gina i też się o to pytałam bo wszyscy mi mówili że jeszcze będę chodzić bo brzuch mam wysoko i co na drugi dzień urodziłam także nie ma co na to patrzeć

A Ja mam albo żebra okopane albo mała ma tam nóżki bo nie wiem jak siedzieć bo mnie wszystko boli...ale wczoraj byłam w Mama i Ja i zrobiłam już sobie zakupy do porodu także powoli i Ja się pakuję;-)

Hej :)
U mnie też brzuch nadal wysoko. Ostatnio bardzo się zaokrąglił i "wypiął" do przodu. Gorąco to mi jest cały czas, wystarczy przejść się do sklepu na 15mina wracam mokra. Dziś nam mieli robić zabudowę balkonu i ciekawe czy przyjdą i w ogóle zdarzą zrobić przed porodem...
Wieje paskudnie, wyją nam drzwi balkonowe i nie mogłam zasnąć :(

A jak to jest z tym obniżaniem się brzucha?
Czy to jest regułą, że brzuch musi się obniżyć na 2-3 tygodnie przed porodem?

Mój jest jeszcze wysoko, znaczy tak jak był tak siedzi ;) nie czuję i nie widzę różnicy. Oddycha mi się jak zawsze - czyli często łapię zadyszkę.
Ale za to mam takie uderzenia gorąca co jakiś czas i jakoś tak bardziej się pocę - bez żadnego wysiłku, po prostu leżąc na łóżku!
A mała czuję że jest już nisko, bo strasznie mi naciska na pęcherz i to czuć że zeszła jakoś niżej niż była. A odwiedzanie kibelka w nocy - obowiązkowo 4-5 razy...

Hej Dziewczyny, jak u was?
Nina jak się macie? Mam nadzieje, ze ok i ze wyjdziecie do domku. Trzymam kciuki.
Czy u was też tak wieje? Aż całe okna chodzą....
W tym tygodniu musze spakować torbę i kupić wszystko niezbędne rzeczy dla siebie i malutkiej bo jeszcze jestem w proszku.
A pachwiny i kręgosłup nadana się tylko do wymiany....

Hej:))

Nina kciuki zaciśnięte:) Gratuluje też nowym mamusiom:)!

U nas bez większych zmian - ciśnie na dół młody, jego ruchy są już dość bolesne (ale dziękuje niebiosom, że są bo sobie ostatnio wkręcam jakieś chore filmy, że na ostatnim zakręcie może się coś stać;/) i oczekuje - wg gin w nadchodzącym tygodniu powinnam urodzić a jak będzie - zobaczymy;)
O paznokciach słyszałam dlatego ja nie maluje. A torba w 95% przygotowana;p

Nina dasz rade :)
Ja jak pierwszy raz rodzilam w Wojewodzkim to mialam dlugie paznokcie i pielegniarka "zyczyla mi powodzenia" przy pielegnacji noworodka...ale to bylo ponad 7 lat temu,inaczej na to patrzeli.

Dimis już od dzisiaj strzelec :) trzymam kciuki :)

Droga Kamiko,
czytaj ze zrozumieniem - napisałam wyraźnie, że któreś paznokcie dobrze jest zostawić niepomalowane. Lekarzowi wystarczy nawet jedna ręka - się tak nie stresuj ;)

Nina, trzymam kciuki!

Ja dzis ewidentnie nam kryzys 7 dnia. ..
powiem Wam ze mam juz dosc, ta atmosfera te placzace po kątach dziewczyny...
leki musze dostawać dożylnie a welfron tak mnie bolal... okazalo sue że przebił zyle. Koszmar a musze to distawac 3 razy na dobę i kazda ok 1.5 godz zanim zleci... jakby tego było mało jest po tym tak nie dobrze. Tak jak nie wiem co to ciazowe mdlosci tak to jest naprawde slabe uczucie...
takze dzis jakiś niefajny dzien ale tak licze ze jutro do domku. ... TRZYMAJCIE ZA MNIE KCIUKI ZEBYM JUTRO MOGLA WYJŚĆ

Ja miałam pełne pajace, kocyk i łapki-niedrapki. Ogólnie jest ciepło w pokojach - kaloryfery na 3 były. Proponuje wziąć tez czapeczkę, gdy będziecie wietrzyć :)
Inne mamy cieplej ubierały swoje dzieciaczki, wszystko zależy od Ciebie :)

A jak w Wejherowie ubrane leżały maluszki? właśnie pakuje torbę a nie chce nabrać masy niepotrzebnych rzeczy.

Ja w Wejherowie miałam obrączkę i pierścionek na rękach, ale nie puchłam przez całą ciążę. Co do malowania paznokci to wiem, że są przeciwni, więc u rąk nie miałam.

Jesteście niepoważne z malowaniem paznokci. Jak dzieje sie coś złego to lekarz pierwsze co to widzi po paznokciach ze sinieja/ciemnieja, więc bardzo mądrze robicie zamalowujac mu je. Gratuluję rozumu!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

Hejka...no ostatni miesiac bardzo ciezki.Mnie zaczelo ciagnac w pachwinach,spac nie moge,a rano trzeba wstawac z Mlodym do szkoly.....
Gratulacje Nowym Mama :)
Co do obraczki to ja mialam zdjete przy dwoch porodach bo kilka dni wczesniej puchly mi palce.Ale maz po porodzie mi dowiozl :)

Oczywiście, ze nie musisz zdejmować obrączki. A paznokcie lepiej zostawić gdzies niepomalowane; albo u rak albo u nóg. Ja mam zawsze na syrkach zrobione do porodu ;)

Dziewczyny, mam pytanie...czy trzeba sciagac bizuterie na porodowke? Szczegolnie mam na mysli obraczke. I czy mozna miec pomalowane paznokcie?

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (108 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...