mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz10

Rozpakowane:
10.09 (11.11) fasolek synek Tymon
22.10 (06.11) ana_zaba Zaspa 06.11 chłopiec Oliwer 2500 50cm CC
26.10 (14.11) ewelkaet synek Filip 3150g, 52 cm / Redlowo sn
28.10 (8.12) a..nulka synek Bartosz 2300g / Zaspa cc
28.10 (30.10) Rene synk / Kliniczna
13.11 (8/10.11) Gosia9 syn 3750g 57 cm Wejherowo sn
13.11 (14/22.11) Agam205 córka Kinga 3720g 56cm zaspa cc
13.11(15.11) styczniowka82 córka Oliwka 3200g 52 cm Wojewódzki sn

Jeszcze w dwupaku:
Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa
mamma(mia) 27.11 córeczka /Redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna

poprzedni: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=573720&c=1&k=160#post10000141
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz10

Jej dziewczyny jak wyście wytrzymały ten ostatni miesiąc? mi jest cholernie ciężko spać się nie da, co chwila głowa boli, a kręgosłup to już nie mówię.
U mnie mała też daje popalić, czasem zastanawiam się czy się wyciąga czy to skurcz a boli jak cholera jakby chciało mi skórę rozerwać. A moim pokojem dziennym stała się łazienka, jak jeszcze miesiąc to ma potrwać to chyba sobie tam tv wstawię. Jeszcze mam jakieś upławy albo nie kontrolowane nietrzymanie moczu, jestem załamana.

Nina80 ja też planuje urodzić w tych dniach chodź czuje że mało mam w tej kwestii do powiedzenia :P

Podziwiam wszystkie dziewczyny które mają dzieci w domu, ja chyba nie dałabym rady jeszcze takim kilku letnim dzieckiem teraz się zajmować! Jesteście wielkie.

To sobie pomarudziłam i tak muszę jeszcze z miesiąc wytrzymać.
Trzymajcie się ciepło!

A mi się coś ubzdurało, że od 24 ;)
Chocolate ja się miałam oszczędzać, nie miałam jak i co? I tak przenosiłam :P ale Tobie życzę, żeby się ruszyło wtedy kiedy będziesz chciała ;)

Nina.....super,ze tak rodzinnie minal Ci dzień:) masz teraz wiecej energii i radosci po takim spotkaniu. No i dobrze, ze akcja sie ustabilizowała, bo Twojej córeczce jeszcze kilka dni przyda sie spędzić w brzuszku.
Dimis...strzelec jest Od niedzieli, wiec dwa dni:D. Rozwarcie na 3 palce, to juz takie spore, wiec lada dzień:)
ja od niedzieli...wdrażam schody:) moze cos sie ruszy:)

A tu jest jak w saunie...
ciesze sie ze jeszxze nie ma skurczy i sie uspokoilo
dali mi tez antybiotyk bo posiew wyszedl dodatni i to moglabyc przyczyna... ale tez lekarz pytal o to jak duzo pracowalam w ciazy a rzeczywiscie sporo, nie oszczędzałam sie... i twraz jestem to winna mojej corci ze musze poleżeć. .. czuje ze jeszcze przetrzymam te 2-3 tyg...
oby tak do 10-15 grudnia bylabym b szczesliwa ;-)
a co będzie to zobaczymy. Mala dostała w ostatnim momencie te sterydyna ppłuca wiec tez jestem spokojniejsza...

No niestety ;)
Ucichłam bo już mnie męczy to czekanie :P
Po wizycie rozwarcie na 3 palce, czop odchodzi dalej na całego, ktg ok... skurczy brak... czasem mi się brzuch napnie szał ciał ;)
Liczę, że się w końcu ruszy... Chyba, że się zmówiła z babcią, która bardzo chce żeby to był strzelec... to sobie poczekam jeszcze ;)

Nina to dobrze, że skurczy brak, każdy dzień dla malucha ważny :)
Też się boję co to będzie w tym szpitalu... jak byłam w zeszłym roku na patologii też grzali na maksa... a ja mam w mieszkaniu 20 stopni standardowo i więcej to dla mnie będzie masakra ;)

Czesc dziewczyny
u nas w sumie bez zmian, rozwarcie 1.5 palca i szyjka calkowicie zgladzona
skurczy nie mam aczkolwiek brzusio twardnieje ale to chyba od ruchow malej bo czasami ribi dyskoteke w brzuchu podczas ktg :-)))
Dzis odwiedzila mnie coreczka i mąż na dluzej wiec dzien szybko zlecial i oholnie mam o wiele lepszy humor.
Prawdopodobnie maja mnie obserwowac do poniedziałku wiec juz malo zostalo :-)
Bardzo cieplo jest w szpitalu kaloryfery na fula koszmar jakis
jak widze i sltsze gdzies z daleka ten placz tych maluchów yo jyz tak pragnę przytulic swoje...

Wlasnie chwile temu, tez o Dimis pomyslalam:)
no i czekam na info co u Niny.
moja panna chybaposzla spac, bo nie figluje tylko co jakiś czas sie przeciaga:)
oo..i takaja chyba wczoraj miala cc, jak dobrze pamietam to mowila o czwartku:) a już niedlugo my grudniowe będziemy na porodówkach:D

Dimis ucichła, może coś się dzieje?

Wiola ciesze sie ze juz wracasz do sil ;), , ja chyba jutro wyjde z mala na balkon ;), zobaczymy jaka pogoda bedzie.
dzis bylam szwy sciagac po cc, nawet nie bolalo ;), ponoc ladnie sie goi ;)'

dziekuje za mile slowa odn Kingi, Wasze maleństwa na pewno tez sa i beda sliczniutkie ;)

Dziewczyny a też miałyście tak że jak wasze dzieciaczki się ruszały to bolał Was brzuch jak przy miesiączce...przy pierwszej ciąży tego nie miałam i się zastanawiam czy normalne czy rzeczywiście już sobie torbę spakować:-P

Ja zaczelam werandowac po ukończeniu tygodnia, a po dwóch wyszlismy już na spacer i teraz cały czas spacerki;-) takie ok 40-50 min, jak jest zimniej to krócej ;-)

Hej co slychac? Aga śliczna corka.Ja ju doszlam do siebie urodzilam w 1,5 godziny wczesniej bylam na patologi z Aga; ) mialam krwotok przetaczali mi krwe bylo ciężko ale na szczescie juz jest ok.Mamy co urodzily kiedy werandujecie dzieci?

Agam Kinga slodziutka :)

Nina wlasnie jak tam?

Ja dzisiaj odwiedzilam fryzjera, maly zostal z tata i bratem,troche relaksu sie przydalo :)

Chocolate pod koniec ciazy juz malo ktoremu dziecku jest wygodnie,ale same dokladnie wiedza kiedy maja wyjsc, oby do niedzieli :)

Tez tak sobie pomyslalam, ze nagle na forum ucichlo.
mi mala caly czas dokazuje, ale to nie są chyba skurcze, brzuch sie napina, ale bol nie jest taki doskwierający, bardziej martwie sie, czy malej jest tam wygodnie, czy cos jej nie dolega. A mój mężuś w weekend pracuje, dzis będzie dopiero po 20. Ehh..mam nadzieje, ze córcia do niedzieli posiedzi w brzuszku.

Nina...odezwij sie co u Ciebie?

Cóż taka cisza? Dzieciaczki nie chcą wychodzić;-) zuzka, poczekaj na opinie lekarza, ale z tego co wiem takie rzeczy się wchłaniają przy karmieniu, wiec nie martw sie na zas;-)

Ja dziś rano wyczułam pod prawą pachą guzek !!!! niewielki ale czuję go bardzo dokładnie, trochę boli.
wyszukałam w necie, że w ciąży może to być 'dodatkowy gruczoł mleczny' i nie jest on groźny, ale ja jestem przerażona, a wizytę mam dopiero za tydzień...

Miała coś takiego któraś z Was?

Dziewczyny, jeżeli boli was w krzyżu i do tego macie skurcze dość regularne tzn, że się zaczyna :) Przynajmniej ja tak miałam.
Kręgosłup bolał mnie też kilka tygodni przed porodem, mąż na szczęście masował i pamiętajcie, żeby mieć wyprostowaną sylwetkę :)

ufff....ale noc ciężka. Mała to chyba na baterie jest, tak mi w brzuchu figlowała, że musiałam chodzić chyba z godzinkę, aby ja uspokoić, a a na dodatek co chwilę ból w pachwinach, ehh. Ojjj...coś czuję, że mała będzie lubiła noszenie i bujanie. Chyba kupię jej jakoś kołyskę na baterie, bo chyba łóżeczko będzie stało puste:D.
No i cały czas myślałam o tym, że według ginki ewidentnie widać, że wszystko się przygotowuje do porodu:).

mi tez kręgosłup dokucza masakrycznie:(

5 minut stoję i ból nie do wytrzymania:(

Dziewczyny, umieram na bol kregoslupa...najbardziej w odcinku piersiowym. Jak mozna sobie pomoc? Nic takiego dzis nie robilam...wiec w sumie nie wiem czemu:-(

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (122 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...