mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz10

Rozpakowane:
10.09 (11.11) fasolek synek Tymon
22.10 (06.11) ana_zaba Zaspa 06.11 chłopiec Oliwer 2500 50cm CC
26.10 (14.11) ewelkaet synek Filip 3150g, 52 cm / Redlowo sn
28.10 (8.12) a..nulka synek Bartosz 2300g / Zaspa cc
28.10 (30.10) Rene synk / Kliniczna
13.11 (8/10.11) Gosia9 syn 3750g 57 cm Wejherowo sn
13.11 (14/22.11) Agam205 córka Kinga 3720g 56cm zaspa cc
13.11(15.11) styczniowka82 córka Oliwka 3200g 52 cm Wojewódzki sn

Jeszcze w dwupaku:
Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa
mamma(mia) 27.11 córeczka /Redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna

poprzedni: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=573720&c=1&k=160#post10000141
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz10

Ale fajnie już mają te rozpakowane mamusie...też bym już chciała ale u mnie jeszcze za szybko
Mogę jedynie Wam ponarzekać...synek chory 4 noce z rzędu nie przespane, mały w dzień marudzi bo się źle czuje a mnie już boli wszystko:-/ praktycznie wogóle nie odpoczywam...we wtorek mam wizytę i lekarza i mam nadzieję że nie będzie jakiś problemów bez ten mój maraton

Gagata, to teraz pierwsze dni sam na sam z Mateuszkiem;-)
My chodzimy dzielnie na spacerki;-)

Jun szybciutko z tą choinką ;-) u nas będzie żywą, juz 3 raz;-) i tym razem w 3 spedzimy święta ;-) nie mogę się doczekać;-)

Cześć

My w domku od poniedziałku ;)
Młody ssak niesamowity w szpitalu zanim pojawiło się mleko to do karmilam ale nie butla a cewnik i pierś do buziaka
Zaspe polecam z czystym sumieniem
5 dni na porodowce i 3 położnictwo
Dr Kowalski z-ca ordynatora szybka decyzja brak postepu porodu to cc nie ms sensu męczyć pacjentki
Położne super ciepłe kobiety i pomocne.
Narzekać moge tylko na jedzenie choć tez dało się przeżyć

Pierwsza wizyta położonej w domu za nami
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Choinka w kartonie stoi :) Nie mieliśmy żadnej, bo do tej pory święta to ja u swojej rodziny, a mąż u swojej. W tym roku mamy pierwsze prawdziwe święta - u siebie i do tego we trójkę :)

Już choinka, podziwiam. U mnie przeważnie dzień przed wigilią jak nie w wigilię, zawsze na wszystko mam czas. A zmieniłam już wszędzie zasłony najgorsza robota za mną.
Chyba powoli czas spakować się do szpitala.. Jak ten czas zleciał.

My dziś wybraliśmy się na świąteczne zakupy - najważniejsze, że choinka kupiona :) Jeszcze w piątek prezenty i tylko zostaje oczekiwanie na Tosię.
Nadal czuję się jakaś "mokra", ale to chyba wydzielina i mocz, bo tak pachnie. Staram się nie wkręcać sobie, że to wody :P We wtorek wizyta, zobaczymy co powie lekarz.

Madlenn gratulacje :)

Nina dobrze,ze na razie jest spokoj, oby tak dalej :)

My dzisiaj po wizycie w osrodku wczesnej interwencji, rehabilitantka pokazala jak Tymcia nosic, podnosic, masowac, fajna sprawa. Nastepna wizyta za miesiac.

Mnie dziś odłączyli od kroplowek i narazie jest ok choć pielęgniarki kazał normalnie funkcjonować żeby była szansa mnie po obserwować bo i tak widoki ze jak się wyjdzie to trzeba się ruszyć tak więc narazie u nas ok. Cisza, skurczy nie ma na szczęście. Być może jutro podejmą jakieś decyzję i może w pt do domu 😊
Pozdrawiamy :-)

Madlenn69 gratulacje w końcu się i Ty doczekałaś :) Wszystkiego dobrego dla Laury

Nina80 jesteś pod dobrą opieką więc na pewno będzie ok, na sali pooperacyjnej leżałam z kilkoma dziewczynami, które wcześniej były wcześniej na patologii i miały dobre wrażenia.

Styczniówka82 ja używam narazie Maltan, ale zamówiłam już w aptece Purlean 100 bo w szpitalu polecali.

Mi to się trafił ssak okrutny :) miałam problemy z rozkręceniem laktacji i młody karmiony był w szpitalu butelką. Teraz czuję, że jest już ok, przy lekkim naciśnięciu piersi jest mleko więc moim zdaniem powinno być ok, jednak w nocy nakarmienie go zajęło dziś 3 godziny prawie :) (w między czasie 2x kupka) i 2x po 2 cyce na zmianę. Teraz nie wiem czy on się nie najadł, czy chciał sobie po prostu posiedzieć przy cycku. W dzień wystarcza mu 1 pierś na 2-3 godziny snu.

Pozdrowionka dla rozpakowanych i nierozpakowanych (w szczególności :) )

W nocy tez wpadlam na pomysl zeby uzyc pampersa na piers :)

Gosia trochę częstsze przystawianie, no i nie można odciągać za dużo pomiędzy karmieniami tylko tyle, żeby poczuć ulgę (ciepły prysznic - samo wyleci ;) )
W sumie pół biedy jak nie boli, może delikatnie pójdzie :)
Jeszcze zimne okłady po karmieniu, żeby kanaliki się nie zatkały - kapusta (ale ja dziękuję za rozciapaną paćkę w staniku, za radą koleżanki stosowałam schłodzonego namoczonego wodą pampersa - wygodne, nic się nie ciapie)

Nina to trzymam kciuki, żeby mała grzecznie czekała na grudzień, a Ty leż i wypoczywaj dalej :)

Ja wczoraj po ktg u prywatnego dostałam skierowanie na ip znowu.. spędziłam tam ponad 3h z czego 1,5 pod ktg, na szczęście mała łaskawie się ruszyła i z jej tętnem wszystko ok :)
Ze względu na rozwarcie chcieli mnie zatrzymać już na patologii, ale odmówiłam... bo lekarka powiedziała, że i tak mi od razu nie wywołają, a jednak mam drugie dziecko w domu i skoro z mała jest ok to wolę poczekać, a nuż się uda i samo ruszy :) A jak nie to wywołają za tydzień ;)

Ej jak to jest z tymi zwolnieniami, mam do terminu porodu - jeśli nie urodzę po terminie to macierzyński liczy mi się już od dzisiaj?

Ale śliczna zupełnie nie widać ze to taki świeżak. Wygląda ślicznie takie ładne kolory , duża i te wloski.
U nas bez zmian choć dziś mają próbować odłączyć kroplowke z lekami i juz koniec zastrzyków ze sterydami
dziś zaczyna się 35 tydz według nich a te leki podaje się tylko do końca 34 wiec będziemy się obserwować.
Po odstawieniu postaram sie możliwie jak najwięcej poleżeć żeby tylko juz nic się nie działo... chciałabym grudniowa coreczke ;-)

Mamuski a jak radzicie sobie z nawalem mlecznym? Dzisiaj w nocy 3 koszule musialam zmienic bo tak mi lecialo. Synek ciagnal jedna a z drugiej prawie fomtanna. Jakies rady?

Mi p. Bogusia na klonicznej polecila brac paracetamol przy bolu sutkow. Myslalam ze nie wytrzymem pierwsze 2 tyg jakby zyletki wbijae w sutki

Ale slodka Oliwka:) a włoski są rewelacyjne :)

Ale czupryna! :)

A to moje słoneczko

image
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sorry coś się powtórzyło :-)

Leżałam z dziewczyna w 39 tyg i nic zero skurczy aż wzięli na indukcja wiec to wszystko zależy ... kwestia indywidualna
wczoraj rano ktg piękne zero skurczy po południu dosłownie akcja porodowa wiec nie ma reguly. Moment i może się zacząć
Będzie dobrze a co do wagi to ja jestem w końcówce 34 tyg i mała waży 2500 i nikt ani razu nie mówił ze dużą będzie.
Jestem b drobna ważę 58kg wiec jak urodzenia to nie wiem pierwsza córa miała 2850 g i wolałabym podobnie choć boje się o moje żylaki podczas porodu
Podobno jutro mają mi odłączyć kroplowke bo zaczyna się 35 tydz i wtedy zobaczą czy akcja wróci. ..

Madlenn świetna wiadomośc, wielkie gratulacje dla Was :)
Pierwszej córci nie karmiłam i wierzę gleboko, że teraz będzie zupełnie inaczej, także musze zapamiętać nazwę tej maści.
Byłam dzisiaj na wizycie na NFZ i tylko się zdenerwowalam bo nic mi ciekawego lekarz nie powiedział....

Inne tematy z forum

pomóżcie-pomysł na własny biznes (110 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...