mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz10

Rozpakowane:
10.09 (11.11) fasolek synek Tymon
22.10 (06.11) ana_zaba Zaspa 06.11 chłopiec Oliwer 2500 50cm CC
26.10 (14.11) ewelkaet synek Filip 3150g, 52 cm / Redlowo sn
28.10 (8.12) a..nulka synek Bartosz 2300g / Zaspa cc
28.10 (30.10) Rene synk / Kliniczna
13.11 (8/10.11) Gosia9 syn 3750g 57 cm Wejherowo sn
13.11 (14/22.11) Agam205 córka Kinga 3720g 56cm zaspa cc
13.11(15.11) styczniowka82 córka Oliwka 3200g 52 cm Wojewódzki sn

Jeszcze w dwupaku:
Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa
mamma(mia) 27.11 córeczka /Redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna

poprzedni: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=573720&c=1&k=160#post10000141
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz10

Ale fajnie już mają te rozpakowane mamusie...też bym już chciała ale u mnie jeszcze za szybko
Mogę jedynie Wam ponarzekać...synek chory 4 noce z rzędu nie przespane, mały w dzień marudzi bo się źle czuje a mnie już boli wszystko:-/ praktycznie wogóle nie odpoczywam...we wtorek mam wizytę i lekarza i mam nadzieję że nie będzie jakiś problemów bez ten mój maraton

Gagata, to teraz pierwsze dni sam na sam z Mateuszkiem;-)
My chodzimy dzielnie na spacerki;-)

Jun szybciutko z tą choinką ;-) u nas będzie żywą, juz 3 raz;-) i tym razem w 3 spedzimy święta ;-) nie mogę się doczekać;-)

Cześć

My w domku od poniedziałku ;)
Młody ssak niesamowity w szpitalu zanim pojawiło się mleko to do karmilam ale nie butla a cewnik i pierś do buziaka
Zaspe polecam z czystym sumieniem
5 dni na porodowce i 3 położnictwo
Dr Kowalski z-ca ordynatora szybka decyzja brak postepu porodu to cc nie ms sensu męczyć pacjentki
Położne super ciepłe kobiety i pomocne.
Narzekać moge tylko na jedzenie choć tez dało się przeżyć

Pierwsza wizyta położonej w domu za nami
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Choinka w kartonie stoi :) Nie mieliśmy żadnej, bo do tej pory święta to ja u swojej rodziny, a mąż u swojej. W tym roku mamy pierwsze prawdziwe święta - u siebie i do tego we trójkę :)

Już choinka, podziwiam. U mnie przeważnie dzień przed wigilią jak nie w wigilię, zawsze na wszystko mam czas. A zmieniłam już wszędzie zasłony najgorsza robota za mną.
Chyba powoli czas spakować się do szpitala.. Jak ten czas zleciał.

My dziś wybraliśmy się na świąteczne zakupy - najważniejsze, że choinka kupiona :) Jeszcze w piątek prezenty i tylko zostaje oczekiwanie na Tosię.
Nadal czuję się jakaś "mokra", ale to chyba wydzielina i mocz, bo tak pachnie. Staram się nie wkręcać sobie, że to wody :P We wtorek wizyta, zobaczymy co powie lekarz.

Madlenn gratulacje :)

Nina dobrze,ze na razie jest spokoj, oby tak dalej :)

My dzisiaj po wizycie w osrodku wczesnej interwencji, rehabilitantka pokazala jak Tymcia nosic, podnosic, masowac, fajna sprawa. Nastepna wizyta za miesiac.

Mnie dziś odłączyli od kroplowek i narazie jest ok choć pielęgniarki kazał normalnie funkcjonować żeby była szansa mnie po obserwować bo i tak widoki ze jak się wyjdzie to trzeba się ruszyć tak więc narazie u nas ok. Cisza, skurczy nie ma na szczęście. Być może jutro podejmą jakieś decyzję i może w pt do domu 😊
Pozdrawiamy :-)

Madlenn69 gratulacje w końcu się i Ty doczekałaś :) Wszystkiego dobrego dla Laury

Nina80 jesteś pod dobrą opieką więc na pewno będzie ok, na sali pooperacyjnej leżałam z kilkoma dziewczynami, które wcześniej były wcześniej na patologii i miały dobre wrażenia.

Styczniówka82 ja używam narazie Maltan, ale zamówiłam już w aptece Purlean 100 bo w szpitalu polecali.

Mi to się trafił ssak okrutny :) miałam problemy z rozkręceniem laktacji i młody karmiony był w szpitalu butelką. Teraz czuję, że jest już ok, przy lekkim naciśnięciu piersi jest mleko więc moim zdaniem powinno być ok, jednak w nocy nakarmienie go zajęło dziś 3 godziny prawie :) (w między czasie 2x kupka) i 2x po 2 cyce na zmianę. Teraz nie wiem czy on się nie najadł, czy chciał sobie po prostu posiedzieć przy cycku. W dzień wystarcza mu 1 pierś na 2-3 godziny snu.

Pozdrowionka dla rozpakowanych i nierozpakowanych (w szczególności :) )

W nocy tez wpadlam na pomysl zeby uzyc pampersa na piers :)

Gosia trochę częstsze przystawianie, no i nie można odciągać za dużo pomiędzy karmieniami tylko tyle, żeby poczuć ulgę (ciepły prysznic - samo wyleci ;) )
W sumie pół biedy jak nie boli, może delikatnie pójdzie :)
Jeszcze zimne okłady po karmieniu, żeby kanaliki się nie zatkały - kapusta (ale ja dziękuję za rozciapaną paćkę w staniku, za radą koleżanki stosowałam schłodzonego namoczonego wodą pampersa - wygodne, nic się nie ciapie)

Nina to trzymam kciuki, żeby mała grzecznie czekała na grudzień, a Ty leż i wypoczywaj dalej :)

Ja wczoraj po ktg u prywatnego dostałam skierowanie na ip znowu.. spędziłam tam ponad 3h z czego 1,5 pod ktg, na szczęście mała łaskawie się ruszyła i z jej tętnem wszystko ok :)
Ze względu na rozwarcie chcieli mnie zatrzymać już na patologii, ale odmówiłam... bo lekarka powiedziała, że i tak mi od razu nie wywołają, a jednak mam drugie dziecko w domu i skoro z mała jest ok to wolę poczekać, a nuż się uda i samo ruszy :) A jak nie to wywołają za tydzień ;)

Ej jak to jest z tymi zwolnieniami, mam do terminu porodu - jeśli nie urodzę po terminie to macierzyński liczy mi się już od dzisiaj?

Ale śliczna zupełnie nie widać ze to taki świeżak. Wygląda ślicznie takie ładne kolory , duża i te wloski.
U nas bez zmian choć dziś mają próbować odłączyć kroplowke z lekami i juz koniec zastrzyków ze sterydami
dziś zaczyna się 35 tydz według nich a te leki podaje się tylko do końca 34 wiec będziemy się obserwować.
Po odstawieniu postaram sie możliwie jak najwięcej poleżeć żeby tylko juz nic się nie działo... chciałabym grudniowa coreczke ;-)

Mamuski a jak radzicie sobie z nawalem mlecznym? Dzisiaj w nocy 3 koszule musialam zmienic bo tak mi lecialo. Synek ciagnal jedna a z drugiej prawie fomtanna. Jakies rady?

Mi p. Bogusia na klonicznej polecila brac paracetamol przy bolu sutkow. Myslalam ze nie wytrzymem pierwsze 2 tyg jakby zyletki wbijae w sutki

Ale slodka Oliwka:) a włoski są rewelacyjne :)

Ale czupryna! :)

A to moje słoneczko

image
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sorry coś się powtórzyło :-)

Leżałam z dziewczyna w 39 tyg i nic zero skurczy aż wzięli na indukcja wiec to wszystko zależy ... kwestia indywidualna
wczoraj rano ktg piękne zero skurczy po południu dosłownie akcja porodowa wiec nie ma reguly. Moment i może się zacząć
Będzie dobrze a co do wagi to ja jestem w końcówce 34 tyg i mała waży 2500 i nikt ani razu nie mówił ze dużą będzie.
Jestem b drobna ważę 58kg wiec jak urodzenia to nie wiem pierwsza córa miała 2850 g i wolałabym podobnie choć boje się o moje żylaki podczas porodu
Podobno jutro mają mi odłączyć kroplowke bo zaczyna się 35 tydz i wtedy zobaczą czy akcja wróci. ..

Madlenn świetna wiadomośc, wielkie gratulacje dla Was :)
Pierwszej córci nie karmiłam i wierzę gleboko, że teraz będzie zupełnie inaczej, także musze zapamiętać nazwę tej maści.
Byłam dzisiaj na wizycie na NFZ i tylko się zdenerwowalam bo nic mi ciekawego lekarz nie powiedział....

Inne tematy z forum

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...