mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz6

cześć 5 http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=555614&c=1&k=130#post9750957

Listopad

Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11 synek
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
Nina80 30.12
Kama 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz6

Hej :)
Ja zrobiłam listę ubranek w rozmiarze 56 i 62. Rodzina chce trochę nam pokupować, a resztę kupię sama.
Nasz kocur chyba przeczuwa co go czeka, bo ostatnio jest strasznie"przytulaśny", aż za bardzo! Łazi za mną, gada do mnie i domaga się pieszczot (gdzie do tej pory nie znosił głaskania).

Ja też w przyszłym tygodniu wybiorę się na glukozę...ale ja z kolei pamiętam z pierwszej ciąży że to nie jest takie straszne ;-), bardziej mnie przeraża to dwugodzinne siedzenie :-/....jejku dziewczyny ja od 3 nocy nie mogę spać, ciągle się budzę jakaś masakra, nie wiem czy to nerwy związane z pójściem synka do żłobka bo dziś rano jak go zostawiałam to się popłakałam bo on chciał do mnie na rączki a Panie go zabrały :-/...to chyba te ciążowe hormony

Hej ,

Co do glukozy to niestety ale spacerowac nie mozna,mnie maz do domu zabral i na lozku siedzialam ale tez Pani kazala pod same drzwi podjechac;)

Co do wyprawki to ja osatnio wypralam kolorowe ale jakos nie chce mi sie ogarniac lozeczka choc wiem ze powinnismy zrobic to juz teraz zeby starsza corka sie przyzwyczaila ze bedzie miala lokatorke w pokoju ;)

Bylam dzisiab u dentysty i na szczescie jeszcze tylko w czwartek i dopieropo porodzie pozbyc sie 8;)

Milego dnia

Ja właśnie w ramach wyprawki, planuję kupić maszynę w lidlu w czwartek ;) będe w końcu mogła coś uszyć specjalnie dla małej :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja byłam w swissie to mówili żebym lepiej siedziała, bo różnie dziewczyny reagują.
u mnie właśnie niektóre ubranka wiszą na słońcu, bo podobno wtedy schodzi marchewka, a parę grubych pajaców było poplamione. A resztę muszę przebrać poukładać bo na pranie to chyba za szybko.

Nina byłam z koleżanką w Invikcie na glukozie i jej niestety powiedziano, że ma siedzieć - nie chodzić/spacerować.

Co do wyprawki - ja tak jak pisałam chyba wyżej zaczęłam:) I jest to bardzo przyjemne;D

eh ja tez jakoś w najbliższych dniach musze wybrać się na glukozę ;/
pamietam z pierwszej ciązy ze to nic przyemnego ale w sumie wazne to badanie więc trzeba się przemęczyć, powiedzcie mi tylko czy musiąłyscie siedzieć te 2h w przychodni czy można sobie wyjść chociaż chwile się przejść?

Ostatnio bardzo twardnieje mi brzuch, czuje wyraźne skurcze macicy choć lekarz mówi że to normalne...
Kompletujecie już wyprawkę?
Jak angażujecie swoje starsze dzieci w nadejsciu nowego członka rodziny?

Iwonus wyprawa na 14, jak wroce to sie odezwe :)

Hej dziewczyny:)

widzę glukoza obecnie "wymiata" - ja idę w poniedz. i też już mi się to nie podoba. Juditt- lekarz na pewno będzie wiedział co robić - zdaj się na niego. Ja niestety nie pomogę co robić - nie mam żadnych doświadczeń z cukrzycą ciążową (i mam nadzieję że mieć nie będę).

Gagata jaki duży twój człowieczek :))!
Fasolek - jak twoja dzisiejsza wycieczka:)?

Kajtka dobra cisza chociaz do grudnia :D

Ja juz wariuje, tak chce wstac i prowadzic normalny tryb zycia,ze szok, normalnie oszaleje za chwile..

Ja wczoraj też w szkole,a dzisiaj fajna cisza.. :) młodszy maluje :D taka cisza to tylko do grudnia...

Ja dziś byłam na glukozie i chyba strzelę sobie w łeb jak będę miała to powtórzyć, to chyba też nie był mój dzień. Fakt jest taki że jak wróciłam do domu czyli po ok. 3h miałam wynik 156, w środę do lekarza aż się boje.

Gagata, ale duży Twój synek. Na ja idę w czwartek na wizytę i mam nadzieję, że moja mała chociaż 700- 800 gr będzie ważyc...
Również byłam na rozpoczęciu roku szkolnego ale z siostrzeńcem, bo synkowie sis obydwoje mieli na tę samą godzinę. Już zapomniałam jak to jest być w szkole :P
Jutro idę na glukozę, ble.....ale jakoś trzeba będzie dać radę :P
image
image

Jun nie znam sie na wlokniakach, ale pewnie moga sie w ciazy pojawiac, zmiany hormonalne i itp, ale na wizycie podpytaj lekarza co o tym mysli.

Gagata waga piekna :) prawie 2 kg :)

My jutro smigamy do invicty, dla mnie to jak wyprawa za morze :P

Maly u mnie odwrocony glowka juz od lipca, do konca sierpnia sie nie przekrecil, zobaczymy czy teraz bedzie jakas zmiana, ale pewnie nie. Marcel tez szybko zawedrowal glowa ku ziemi i tak zostal, ale co z tego jak potem sie zablokowal i bylo cc.

My dzisiaj najpierw pierwszy dzień szkoly z córka pierwszoklasistka
A potem u gina
Mlody 1940g duży człowiek przesuwa się na prowadzenie i wg wymiarów to termin przesuwa się ma 24/25 października

Główka juz odwrócony tak jak mi się wydawało ze się przekręcil
Wyniki oki blizna po cc tez oki
Waga +10 musze się opanować ;)

Ale cisza!
W oczekiwaniu na zamówione cudeńka wyszywam serwetkę - pomalutku, ale zawsze do przodu i w pozycji siedzącej Tosia jest najbardziej ruchliwa.
Zauważyłam, że na szyi, w okolicach pach i piersi zrobiły mi się takie malutkie narośle, które przy pomocy Google zdiagnozowałam jako włókniaki miękkie. Chyba nie powinnam się teraz nimi martwić?

Witam Wszystkie Mamusie... Ja dziś pierwszy dzień w pracy po miesięcznym urlopie-relaksuje się ciszą i samotnością ;-) a moje dziecko dziś pierwszy dzień w żłobku i tak cały czas myślę co tam u niego... a mała chyba czuje moje poddenerwowanie bo strasznie dziś ruchliwa ;-)

Ja tez na tej akcji zapisalam sie i dojechalam pozniej. Cale szczęście ze kazdy mial swoja godzine i noe trzeba było stac w kolejce.
Samo usg super, kompletne badanie, ponad 10 zdjec, filmik na płytce i fajna poduszeczka w ksztalcie skrzydelek.
Poza usg wg mnie bylo strasznie. Specjalisci w ogole nie profesjonalni swoja postawa odstraszali. Pytalam sie o wiazanie chusta do odeslali mnie do sklepu. Nastawieni na reklame calkowicie.

Jun to zawsze się tak kończy, patrzysz na jedno... potem drugie... dziesiąte :P
Mnie dalej jakieś choróbsko trzyma...
Wczoraj robiłam urodzinowego grilla urobiłam się jak głupia, ale przynajmniej pofarciło z pogodą oby to nie był ostatni ładny weekend wakacji, mógłby taki wrzesień jeszcze być ;)

Inne tematy z forum

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?