mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz6

cześć 5 http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=555614&c=1&k=130#post9750957

Listopad

Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11 synek
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
Nina80 30.12
Kama 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz6

w poniedziałek lecę na glukozę a w środę do lekarza.

Byłam w rumi. Przyjęli ok.40 osób. Jak byłam o 10 to nikogo nie było tylko parę osób rozkładało stoliki, weszłam do h&m i jak wyszłam to już była lista a na niej 27 osób, trochę dziwnie bo kręciło się tam ok. 7 osób. Później było ustawienie się w kolejkę według listy, wywiad, zapisanie na godziny. Byłam jedną z ostatnich jakie przyjęli, jak wyszłam o 16.20 a do 16.30 przyjmowali. Lekarz starał się zrobić wszystko co mógł, ale mała zakryła buzię rączkami i zdjęcia są średnie. Potwierdził na 100% dziewczynkę. Plus był taki że lekarz się nie spieszył a na każdą osobę było przeznaczone 20 min. Fakt jest taki że jakbym była z daleka na pewno bym nie czekała, a że mam tam 15 min to poszłam do domu sprzątnęłam, zrobiłam obiad i wróciłam. Szkoda mi było tych osób z listy rezerwowej, było tam ponad 35 osób i biedne czekały a o 16 tylko 6 osób z rezerwowej się dostało.

Zamówiłam ten nieszczęsny materacyk oooraz mnóstwo innych rzeczy - pościel z ochraniaczami, rożek, kocyk, przewijak, prześcieradełka. Może się pospieszyłam, ale takie rzeczy jak kocyk i pościel chciałam wybrać sama :)

Jun ja mam materac zakupiony z łózkiem także nie mam pojęcia.
Juditt moim zdaniem najlepiej będzie jak zrobisz szybko glukozę i z wynikiem pójdziesz do lekarza. Jak będziesz wiedziała co i jak to będziesz spokojniejsza.

Moja córcia w brzuszku była spokojna, mało ruchliwa a teraz jet istnym perszingiem, ma milion pomysłów na minutę i żadna przeszkoda nie jest dla niej problemem.
A druga córcia mega ruchliwa jest w brzuchu także mam nadzieję, że będzie spokojniejsza:D
czy któraś z Was była w porcie Rumia?
image
image

Jun87 - to może ja pomogę :)

Możesz zamówić materacyk na wymiar z firmy Fiki-Miki, i umówić się z nimi na odbiór w Akpolu, żeby nie płacić dodatkowo za przesyłkę.
Ja za materacyk podobnych wymiarów zapłaciłam ok.40zł.

Podobno tez można zamówić materacyk na wymiar z Danpolu.

Hej :)
fasolek ja też mam Marcela i też ma 3 latka i 2 miesiące ;) no mój Marcelek też żywiołowy,to chce to zobaczyć,to dotknąć a nerwus nie słychanie ;) ale na ogół grzeczne dziecko,co mu sie powie,wytłumaczy to wysłucha i mówi "dobźe juź nie będę"... radosne mam to dziecko :) starszy to do pewnego wieku cichy,wstydliwy i "zamknięty" a teraz od momentu szkoły rozgadany i wiecznie "przemądrzały" ... ciekawa jestem jaki bedzie 3 synek...Teraz w brzuszku potrafi być żywiołowy nawet lekarz powiedział że ruchliwy :) czyli się śmiejemy z mężem że drugi Marcelek nam rośnie...

Jun ja nie kupowalam, wiec nie pomoge. Juditt daj znac jak bylo.

Nikt nie kupował materacyka ostatnio? Nie doradzicie nic? :(
Dostałam wyniki utraty białka i są w normie.

Juditt tak jak mi mowila diabetolog to na czczo powinno byc do 90, a 1-2godz po posilku do 120

przed śniadaniem mam 122 a po 2 godzinach bo oczywiście nie ogarnęłam że godzina minęła 146. więc trochę spokojniej, jadę do rumi zobaczyć co się dzieje

Hej :)

Juditt mam nadzieje ze to pomylka z tym cukrem!

Ja od 2 dni cirpie bo zab mnie boli ale to przez rosnaca 8 wiec musze przeczekac :/
Lena tez przeziebiona,katar,gardlo,lekki kaszel i stan podgoraczkowy wiec nie jest tak zle ... Wczoraj kupilismy Jej takie milusie mieciutkie kapcie i majtki w lidlu to szalona z nimi spala ;)
A druga panienka jak uslyszy Lene to tez sie zaczyna krecic w brzuchu :)Moze razem beda wstawac hehe ;)

Milego dnia

też mi się wydaje ze nie nie powinien aż tak wariować. tale jutro jeszcze zmierzę na czczo i po godzinie jak zjem śniadanie, może się trochę uspokoję, bo w złych porach mierzyłam

Juditt masz wg mnie bardzo wysoki cukier! Nie czekaj tylko rób glukozę. Ja miałam po 2h - 180 i teraz chodzę do diabetologa, ale to musisz dostać skierowanie, więc na pewno jak odbierzesz wynik i bedzie za wysoki zapiszą Cię szybciej do gina.
Norma dla ciężarnych teraz jest ok. 150 po obciążeniu glukoza 75g. Odstaw cukier w każdej postaci, również w owocach i sokach, jasne pieczywo, ziemniaki i wszelkie potrawy mączne. Jedz mało a często.
Jeżeli mierzysz poziom cukru glukometrem to rób to 1 GODZINĘ po posiłku. Powodzenia!

Widze,ze wszystkie mamy mega ruchliwe dzieci. Moj Marcel to spokojny byl tylko w brzuchu, pozniej to juz ciezko go bylo zatrzymac i tak jest do teraz. Wszystko zawsze w tempie, obecnie bardzo brakuje mi tego ruchu jaki mialam z nim codziennie :( ale jeszcze troche..

Jejku dziewczyny Ja nie nadążam czytać waszych wpisów...myślałam że tylko mój 1,5 roczny syn to taki wulkan energii ;-)...jestem z nim w domu od tygodnia i już chcę do pracy bo mam dość, nawet głupi spacer z nim to mega wyzwanie dla mnie a jeszcze brzuch wcale nie taki duży a ja już nie daje rady ;-)...ale od poniedziałku do pracy, mały do żłobka i aby nie chorował to będzie OK...nawet nie mam czasu pomyśleć o sobie:-\

zawsze umawiam się przez rejestrację w swissie. umówiłam się na środę do gin więc w pon czeka mnie glukoza, aż się boję

Juditt im bliżej porodu, tym wizyty częstsze. W pierwszej ciąży ostatnie 2-3 wizyty miałam co już tydzień. Nie masz żadnego kontaktu ze swoim gin? np przez rejestracje? Na twoim miejscu zrobiłabym badanie glukozy już teraz, a gdyby wyniki były bardzo niepokojące to próbowała skontaktować się z lekarzem.

ja od teraz czyli po 30 tyg mam juz chodzic co 2 tyg
nawet jestem zapisana na 1.09 a potem na 15.09

ładnie sie zrobiło ciepełko :)
a na budowie za oknem kopary nawalaja i ciezarówy non stop ehh

Chciałabym kupić materacyk do kołyski i mam zagwozdkę - wymierzyłam dno kołyski i wyszło mi 38x86, materacyk standardowy ma 40x90. Czy do mojej kołyski taki się zmieści? W jakim sklepie kupowałyście materacyk, co możecie polecić?

No to mój musiał się chyba gdzieś nauczyć bo za czwartym razem wyszła mu córcia ;) Oby przy porodzie nie było niespodzianki, ale po tym jak się mała pokazuje nie ma wątpliwości :D

Widzę że godzina 13 to nasza chwila relaksu, u mnie mały też o 13 chodzi spać i trochę spokoju, bo starsi wiedzą że muszą siedzieć cicho to nawet się nie kłócą ;)

Po obiadku idziemy na basen, trzeba ostatnie dni wakacji jakoś wykorzystać.
A pogoda przepiękna żeby tak cały wrzesień był :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

gin mam co 2tyg

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...