mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz6

cześć 5 http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=555614&c=1&k=130#post9750957

Listopad

Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11 synek
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
Nina80 30.12
Kama 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz6

Jun kup sobie w aptece prenalen do ssania dla kobiet w ciazy, poza tym plucz gardlo woda z sola, mleko z czosnkiem i miodem, sok z cebuli

hejka, w końcu mogę doczytać na spokojnie. Rodzina wyjechała więc mam spokój :P
Jun87 na gardło można tantum verde psikać, woda z solą. Dodatkowo możesz brać cerutin, vit c i wapno.
Dzisiaj dowiedziałam się , że kolejna kumpela w ciąży...ale ten rok płodny.
Madlenn dobrze, ze idziesz do swojego lekarza, mam nadzieje, że z maleństwem będzie już dobrze i ze ładnie przyrosło przez ten czas. Ja czekam na takie słowa w przyszły czwartek.

image
image

Powróciliśmy z chrzcin i nawet nie było tak źle. Mnóstwo ludzi i hałasu.
Nikt wprost mi nie powiedział, że jestem baaardzo okrągła, ale dziwili się, że mam taki duży brzuch, a termin taki odległy i chyba nie dowierzali, że w brzuszku jest tylko jedna Tosia ;)
Ale oczywiście nie obeszło się bez komentarzy na temat posiadania kota. Że powinniśmy koniecznie oddać go moim rodzicom, bo przecież zwierzę to istota nie obliczalna i na pewno dziecko będzie drapać...
Duży plus tej wyprawy to pękata siatka ubranek malutkich, niestety chłopięcych, ale chyba nie będzie nam przeszkadzać kolor błękitny.
Jutro jesteśmy umówieni na wizytę, a w środę idziemy na 3D. Nie możemy się już doczekać podglądania Maleństwa!

Mamusie, doradźcie. Co dla mnie na bolące gardło?

Daga jeszcze nie wiem jak z porodem, musze czekac az mi szew zdejma i zobaczymy. Albo Wejherowo albo Swissmed. Marcela rodzilam w swissie i bylo super, mamy ubezpieczenie w pracy meza, gdzie za wizyty prywatne i badania nam zwracaja, wiec wtedy skorzystalismy, teraz tez byloby fajnie, ale zobaczymy co i jak. A Ty gdzie planujesz rodzic?

Anesia wspolczuje, a maly od razu sie rozchorowal czy chociaz troche skorzystaliscie z urokow greckich?

Iwonus dziękuję za przekierowanie na nowy wątek...wogóle nie zauważyłam że już jest nastepny ;-) A ja witam po urlopowo...niestety nie wypoczęci bo zamiast korzystać ze słońca to zwiedzaliśmy Greckich lekarzy bo Nasz mały załapał na wakacjach zapalenie oskarzeli ;-) ale na szczęście jest już dobrze, jeszcze tylko kilka dni inhalacji i mam nadzieję że będzie po wszystkim...tyle się dziewczyny rozpisałyście przez tydzień że ciężko mi wszystko nadrobić ;-)

hej, jestem mamą czerwcową 2012 i tak sobie dzisiaj przypadkiem weszłam na wasz wątek miając nadzieję, że znajdę tutaj moją koleżankę :)

chciałabym wam tylko napisać, że foteliki recaro są faktycznie bardzo bezpieczne ale niestety są stosunkowo małe i jeżeli nam się trafi duże dziecko to około 7-9 miesięca zaczyna się problem bo dziecko nie mieści się w foteliku a jest jeszcze za małe na przesadzenie go do fotela następnego. zdecydowanie więsze więc lepsze dla dużego bobasa są maxi cosi :)

sorrki, że się wtrącam ale dużo moich znajomych miało taki kłopot więc ostrzegam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak leżeć, to tylko w domu :) święty spokój najważniejszy ;) A my Fasolek to z podobną data jesteśmy ( ja 10/11 a TY 11/11). Gdzie zamierzasz rodzić? może się w jednej sali spotkamy hahahahah

Daga, jakie szczescie :) po czyms takim pewnie nie chcialabys tego powtarzac.

Ja nadal leze, ale tym razem juz u siebie w domu, wiec fajna zmiana :) Marcel wrocil do znajomych dzieciakow i jest w siodmym niebie :)

Madlenn już nie muszę robić tej glukozy, bo okazało się, że jest alternatywa dla takich przypadków :) robią badanie krwi na hemoglobinę gliko..cośtam... wyszło OK, więc temat załatwiony.

Dimis umowilam sie na srode do mojej prowadzacej, nie bede nic kombinowac. A tak sprawdzi wszystko od razu a poza tym skoro prowadzi moja ciaze to stwierdzilam zenpowinnam miec do niej zaufanie i do niej zglaszac sie z problemami ;)

Co do fotelika Recaro to ja tez slyszalam od meza ;) ze niby sa dobre ciekawe o co chodzi z tymi facetami ze im sie tak podobaja ;)

DagaJaga To co jeszcze raz bedziesz robic glukoze? Czy juz nie musisz bo chyba do 28 tc powinno sie zrobic?

Część dziewczyny, melduję się w nowym wątku :)
Dimis fota śliczna, reszta też na pewno będzie rewelacyjna. Ja w czwartek byłam na badaniach i młody wazy 1250g. Jak na 29 tydz brzuch mam podobno dosyć mały, ale wszystko OK, wiec to najważniejsze. Miałam tez robioną glukozę, ale niestety nie ogarnęłam tematu. 2 minuty po jej wypiciu, zwymiotowałam ją do zlewu :) ... a wcale nie była taka zła. Wcześniej poruszałyśmy temat górnej granicy glukozy- pytałam lekarza i powiedział, że nawet górna granica normy, to dalej norma :) w takim przypadku należałoby delikatnie zmienić jadłospis, ale powiedział, że nie ma się czym martwić :)

Juditt z testów wynika, że są bezpieczne :) ale pamiętaj, że nawet najbezpieczniejszy fotelik, który Ci do auta nie pasuje, nie spełni swojej funkcji. No i macie isofix?, bo widzę, że na pasy jest jeden do wyboru..
Proponuję podjechać do mamaija we wrzeszczu do p. Olafa (jak zadzwonisz to Ci podadzą kiedy pracuje) i przymierzyć, jeśli nie będzie pasował recaro, to dopasuję Ci taki w którym maluch będzie na pewno bezpieczny :) (no i nauczy montować) a o to chyba Twojej rodzinie chodzi?
I to wcale nie oznacza, że musicie kupić najdroższy, żeby nie było :P
Myśmy dla syna mieli maxi cosi cabriofix jest tańszy niż recaro (równie bezpieczny), w starym aucie leżał idealnie w nowym niestety nie... więc zmienimy na pasujący
Ja jestem straszna jeśli chodzi o foteliki ;)

a co sądzicie o fotelikach recaro?
u mnie męska cześć rodziny się uparła na niego, a ja się zastanawiam czy to moda czy fakt ze jest bezpieczny.

Ja od 3 dni nie mogę spać ból brzucha i ułożyć się nie mogę, byłam przyzwyczajona spać na brzuchu ale już powoli mała daje znać że jej się to nie podoba, a mi ciężko zasnąć na plecach czy boku.

madlenn dziekuję :)
A udało Ci się ginekologa na dziś znaleźć?
No i oby to była uroda...
Ja wczoraj trochę poszałam i dziś się z kanapy zwlec nie mogę, a tyle planów miałam ;)

My też będziemy do mama i ja jechać mierzyć fotelik, ciekawa jestem czy znajdziemy coś co pasuję do auta :)

Hej :)

Dimis pieekna fotka :) Poki jest ladna pogoda to warto robic takie sesje :)

Co do cybexa to nam tez propojowali w Mama i ja ale my mamy ograniczone mozlwosci ze wzgledu na to ze mamy spacerowke xlandera i pasuje tylko nosidelko maxi cosi i cybex wlasnie.

Ja to jakas feelna w tej ciazy jestem bo jak nie zylaczek , brzuszek to wczoraj maz mnie uswiadomil ze moge miecbprzepukline pachwinowa Jakis czas temu zauwazylam ze z lewej strony robi mi sie wypuklosc w pachwinie jak chodze albo dluzej stoje :/ Tylko oprocz bolu krocza i tego zylaczka to mnie ta wypuklosc nie boli wiec mam nadzieje ze to taka moja uroda ;)

Byliśmy obejrzeć foteliki
I chyba wybór padnie na cybexa cena w miarę i najlepsze oceny bezpieczeństwa

Nuda w ta jesienna pogodę :(

Jejku, w końcu może i nam się poszczęści we wtorek, bo my nadal nie znamy płci :/ mam nadzieję, że dr Brzóska na połówkowym już nas uświadomi, bo umieram z ciekawości :-) miłej niedzieli!

Bardzo dawno mnie tu nie było, tak to jest jak się prowadzi firmę typowo sezonową i ma jeszcze w domu szalonego czterolatka ;-)
U nas wszystko wporzadku, powolutku kompletujemy wyprawkę dla naszej córci, zakupiliśmy już wózek, powoli zrobiłam porządki w piwinicy i okazało się że uzbierałam cały karton róznych drobiazgów od ciszków po jeszcze nowe butelki ;-)
Jutro akurat mam usg połówkowe, mam nadzieję że wszystko jest ok, mój mąż troche mnie straszy bo twierdzi że mam za mały brzuch ze to źle.. narazie czuje się b dobrze, rzeczywiście brzusio jest niewielki.
Starsza córeczka już nie może się doczekać, zaczęła się opiekować lalkami i misiami ;-)

image

Dimis zapowiada sie super :)

W pierwszej ciazy tez zrobilismy sobie taka pamiatke i pozniej jak Marcel mial chyba 2 miesiace, wspomina sie extra, zwlaszcza,ze sie zapomina jak to bylo no i jakie dzieciaczki byly malutkie. Teraz raczej sie nam nie uda, ale juz planuje w listopadzie/grudniu taka nasza rodzinna sesje w domu.

A my dzisiaj w koncu wracamy do domu, hurra. Od 10 lipca bylismy u dziadkow, bylo dobrze i Marcel mial fajne wakacje, ale co w domu to w domu :)

iwonus.p jak już będę miała to się pochwalę :)
Juditt jeśli pytasz o miejsce - to łąka w Orłowie, a jeśli o fotografa to u Justyny ;) https://www.facebook.com/pages/Justyna-Labuda-Fotografia/622671874436429?sk=info
Ogólnie jestem zadowolona, bo chciałam jedno zdjęcie, a mam sesje z synkiem i mężem cała, więc nie mogę się doczekać reszty zdjęć :)

Inne tematy z forum

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...