mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz6

cześć 5 http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=555614&c=1&k=130#post9750957

Listopad

Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11 synek
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
Nina80 30.12
Kama 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz6

To masz super wynik glukozy!! Gratuluje :) A ketony w moczu to chyba znaczy, że organizm jest głodny, ale najlepiej zapytaj się lekarza.

ja też po glukozie, wypicie to był pikuś w porównaniu z pobieraniem:( tu była rzeź :( ale udało się:) na koniec pobrane z palca, wiec mam nadzieję, że bedzie miarodajne :)
póki co czekam na wyniki i mogę zjeść cukierka:) bo jeszcze nie mam potwierdzenia na piśmie:P

Hej dziewczyny:)

ja po badaniach - morfologia ok, w moczu wyszły ketony (ale niewiele więc nie sieję paniki) no i mam za sobą glukozę:)
Wypicie glukozy (z cytryną) do przeżycia, gorsze to siedzenie i czekanie.

Wynik mam w normie, ale nie jest jakiś bardzo niski (I - 84; po dwóch h - 128).

Jeśli chodzi o Doeringa to rano zadzwoniłam a na 15 jechałam, usg robiłam zwykłe, wszystko dokładnie sprawdza, mówi co robi, co widzi, taki konkretny gość :) Nie jest moim lekarzem prowadzącym, byłam u niego w 18 tyg, a teraz drugi. Więcej już nie idę bo nie ma potrzeby, ja mam lekarza prowadzącego na Oruni w przychodni świętokrzyskiej, bardzo sympatyczna pani doktor.

Co do gimnastyki to mi bardziej pasuje ta 18 bo wtedy mąż nie musi kombinować z pracą.

Czesc dziewczyny, z gory przepraszam ze wtrącam się w Wasz wątek ;) jestem mamą listopadową z ubiegłego roku i zwracam się do was z zapytaniem, moze któraś z Was spodziewajacych się chłopcow chce kupić na przyszłe wakacje dla swoich pociech świetny komplet ubranek z H&M ? rozmiary 68-74 ( wszystko dobre na 74 czyli 6-9 miesiecy a nawet dłuzej). Mam komplet: 4 bluzki, 3 pary spodenek i czapka z daszkiem. Komplet okazyjnie tylko 50 zł ( warosc ponad 300 zł) . Jakby któras byla zainteresowana prosze o info na maila: kasia16266@o2.pl a przesle zdjecia :) pozdrawiam

Dziewczyny czy wasi lekarze kazawli wam liczyć ruchy dziecka iles tam razy dziennie przez ileś minut?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej :)

Fakt szkoda ze Ciebie nie bylo zwlaszcza ze mialam sie Ciebie wypyta o usg u doeringa ;) Duzo wczesniej sie umawiasz na wizyte?On jest Twoim prowadzacym? Faktycznie robi ekspresowe badanie?Bo ja szukam kogos na to usg i teraz tak mi doering wpadl do glowy;)

Chocolate A Ty mi narobilas ochote na te ciasteczka z zurawina ;)
Teraz mi sie przypomnialo ze w przyszlym tygodniu na gimnastyke juz nowa grupa przychodzi wiec mozemy na 17 przyjsc? Jak Wam Chocolate i Styczniowka bardziej pasuje? Na 18 dalej czy na 17?

a liczyłam na to,że się poznamy :). My z Madlenn dzielnie ćwiczyłyśmy:D

No i niestety nie dotarłam na gimnastykę :( Mąż się nie wyrobił i nie wrócił na czas aby zostać z dziećmi, ale jestem zła :(

Dziewczyny, bardzo się cieszę, że z waszymi maluszkami wszystko dobrze:D to najważniejsze! Chyba tylko z mojej małej taka kruszynka...
Ja mam wanienkę na stelażu, taką już z wbudowanym leżaczkiem z jednej strony, a z drugiej do siedzenia., z podpórkami, także spokojnie daje radę kąpać sama. Fakt jest duża i ciężka ale teraz będę mogła stawiać ją w łazience.

Hej:)

Ale fajnie ze dzieciaczki maja juz solidne wagi :)
Ja dzisiaj rano bylam z Lena na zajeciach dla dzieciakow i wrocilam wielka glowa od tych wrzaskow ;) Byly dwie grupy dlatego tak " wesolo" ;)
Styczniowka ja tez sie wybieram no chyba ze moj maz cos wymysli ;)

My również po wizycie, byliśmy dzisiaj u Doeringa. Mała pięknie rośnie waży 1741g, wszystko jest w porządku, nie chciała pokazać buźki a lekarz chciał nam zrobić zdjęcie w 3d gratis i nie wyszło, za to nóżki miała rozstawione jak poprzednio ;) Poprosiłam o nagranie na dvd tak na pamiątkę i żeby pokazać dzieciom w domu.
Termin wychodzi o tydzień szybciej na 9.11

Za godzinkę na gimnastykę a potem odpoczynek :)

Ja tez po wizycie, wszystko ok. Szew jest na swoim miejscu, maly glowa wciska sie w szyjke, wiec jeszcze pozwolenia na siedzenie nie dostalam. Zaczne wstawac po 12.10, wiec teraz niech mi szybko zleci, abym nie zwariowala.

Mialam do kapieli taki plastikowy lezaczek i sprawdzil sie super, teraz tez musze od kolezanki pozyczyc. Wanienka przydala nam sie na dosc krotki czas, potem przeszlismy na kapiele w wannie.

ja mam leżaczek do kąpieli po córce ale ani razu go nie użyłam:P Na początku małą kąpała mi mama a potem jakoś odbywało się bez:) ale teraz pewnie mi się przyda, bo mamy już pod ręką nie będę miała:(

mój piłkarz tez kopie:) choć bywa i tak, że pół dnia się nie "odzywa" i wtedy się zamartwiam:( ja się już piątku doczekać nie mogę, kiedy GO zobaczę:)

po wczzorajszym 4d - zdjecia malej wyszly fajowo, plytka bedzie fajna pamiatka
przeplywy malej ok, pepowina i lozysko tez, pomiary wszystkie ok, wczoraj wazyla 1289g
musimy isc do kardiologa z nia, bo lek wczoraj powiedziala ze ma ciut pogrubiona scane serca i musimy to sprawdzic, poki co mam sie nie zamartwiac, bo to sie moze zmienic, juz sie zapisalam do kardiologa na 25.09

Hej dziewczyny, dawno nie pisałam, ale podczytuję na bieżąco :)
W temacie wanienek, to ostatnio widziałam super "leżaczek" - nie wiem jak to inaczej nazwać - który wsadza się do dużej wanny i na nim kładzie/opiera dzidzię. Moim zdaniem, to całkiem praktyczne, bo maluchom i tak raczej robi się szybki prysznic a nie moczy się je przez kilkadziesiąt minut. Leżaczek był w TK maxie, ale pewnie gdzie indziej też będzie. Nie kupiłam, bo cena była jakaś kosmiczna, ale na pewno poszukam w innych sklepach.

Jak Wasze maluchy? kopią? bo mój szaleje.. każdy organ w jego zasięgu mam obkopany. No i po wizycie ( z 2 tyg temu) ważył 1900 a termin przesunął się podobno na koniec października.

miłego dzionka :)

Kama, szkoda że się nie zgadałyśmy:( ja jutro planuje glukozę, posiedziałybyśmy razem :)
fajnie, jakby moje drugie dziecko było większe od poprzedniego, Zosia miała niecałe 2 kg i z tego powodu dłużej byliśmy w szpitalu:(
ja co chwila coś kupuję:) ale nie mam nic dla chłopca, same dziewuszki w ostatnim czasie w rodzinie...
w piątek mam wizytę i to będzie również w dzień naszej rocznicy ślubu:P wiec jakaś forumowa przypadłość:P nasza będzie 5:)

Hej, dawno nie pisałam ale czasu niestety brak a teraz siedzę po glukozie do 11 na tyłku wiec będę go miec aż nadto ;)

U mnie ciazowo ok, tylko jesc nie mogę jakos; juz po kawalku chleba pęka żołądek i mi niedobrze. Chyba mam flaki za blisko żołądka.
Ubranek jeszcze nie szykuję, za wcześnie. A tak to w sumie to tylko pieluchy musze kupic przed porodem...

Kajtka nie martw się na zapas, nawet jak będzie miał te 4 kg to i tak dasz rade ;) Bo jak nie my, to kto...? :D
U mnie akurat każde dziecko bylo te kilkaset gram cięższe a czwarte wychodzi od poczatku albo starsze albo większe. Obstawiam to pierwsze i liczę na poród w terminie a nie tak jak ze starszymi córkami, nieźle mnie wziely na przeczekanie.

Ja kąpałam małego w sypialni i rzeczywiście zrobiliśmy błąd kupując za dużą wanienkę była strasznie nie wygodna...trzeba było kupić mniejszą która służyła nam aż do momentu przejścia do dużej wanny. Teraz ze względu na brak miejsca kupimy wanienkę na stelażu i będziemy kąpać małą w łazience. A u Nas cała rodzina przeziębiona;-)...ale dziś sukces bo synek z chęcią poszedł do żłobka :-) aż mi lżej na sercu ;-)

Jun, to zależy gdzie będziecie kąpać. Ja pierwszą córkę kąpałam w pokoju gdzie mała spała i u nas sprawdziła się wanienka na stelażu. Był wygodny dostęp do wanienki z obu stron (zwykle kąpaliśmy razem z mężem), wanienka była na dobrej wysokości, nie trzeba był się schylać. Po kąpieli córkę ubierałam na przewijaku więc już nigdzie nie musiałam jej przenosić. A wanienkę ze stelażem mąż wynosił więc nie zajmowała nam miejsca. Teraz też tak zamierzam kąpać. Jeśli będziesz wynosić wanienkę z łazienki to zwróć uwagę na jej wielkość. Im większa tym więcej wody trzeba nalać i ciężej jest ją nosić. My mieliśmy zdecydowanie za dużą - sama nie byłam w stanie jej nosić, była ciężka i nieporęczna. Teraz kupię mniejszą.

Inne tematy z forum

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...