mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz6

cześć 5 http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=555614&c=1&k=130#post9750957

Listopad

Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11 synek
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
Nina80 30.12
Kama 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz6

Mamusie, doradźcie :)
Jaka wanienka? Na stelażu, na wannę, do wanny czy na komodę??

Ja czekam na wizytę do soboty, doczekać się nie mogę.
Powoli zabrałam się za segregowanie ubranek, pościeli i wszystkich rzeczy, kilka pralek już jest do wyprania i wyprasowania, a warto byłoby to zrobić puki jest ładna pogoda.
Mi zostało już praktycznie 2 miesiące, brzuch mam już bardzo duży, końców niestety najgorsza

Kajtka to chyba nie jest zasada że kolejne dziecko jest większe. U mnie 3700 urodzony tydzien po terminie, drugi 3220 urodzony w dniu terminu, trzeci 3660 urodzony 6 dni po terminie :)
Póki co lekarka mówi że mała duża ale tak samo mi mówili z tym drugim i termin porodu był przesunięty o dwa tygodnie szybciej, ja tam trzymałam się terminu z okresu i tak się urodził, z dwoma pozostałymi prawie idealnie było aż do końca czasami różnica 1-2 dni, a teraz tak samo jak przy drugim już termin o tydzień szybciej ;)

Listopad

Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11 synek
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12
Kama 31.12

Dopisalam sie do listy :)

Madlenn ja chodzę do żółtowskiego. Na połówkowym byłam u Doeringa, ale wtedy było wszystko ok. Żółtowski może super sprzętu, ale ma doplera dlatego może mi badać te przepływy. I pracuje w Redłowie na czym mi zależy bo tam będę rodzić.
Moi rodzice w sobotę zabrali Lili na spacer, także miałam trochę relaksu.
image
image

Ja już po wizycie. Mały waży 1,9 kg więc idealna średnia na ten tydzień :) Szyjka długa i zamknięta, następna wizyta za 2 tyg.
Przeszłam przez pół centrum Gdyni i w żadnej piekarni i sklepie nie mieli chleba dla diabetyków... :/ ale zdążyłam do domu przed deszczem :)

Hej Kobitki :)

Oleczka gdzie robisz USG ? Bo ja teraz musze sie do jakiegoś zapisac bo moja doktorka na urlopie jest a nie wiem do kogo?
Ale mi się dzisiaj nic nie chce.... Byłam godzine na spacerze z Lena i już mnie krzyż boli masakra jakaś :/

Witam nową Mamusie
Mam pytanie do mam które oczekują 3 dziecka i wiecej ;)
czy to prawa że kolejne dziecko przy porodzie jest wiesze od poprzedniego?Mój pierwszy syn miał 3kg,drugi prawie 3,5kg a nie wiem teraz czego sie spodziewać przy trzecim synku ;) ...
Jestem drobną osóbką wiec przeraża mnie fakt że miałabym urodzić 4kg dziecko...No lekarz ostatnio stwierdził że synek jest troche wiekszy na dany tydzień ciąży...

Witaj Alfikowa!!

Dopisz sie do listy :)

Dziewczyny najlepszego z okazji rocznic, duzo milosci!! My 26 bedziemy obchodzic 5 rocznice, matko jak ten czas zlecial...

Mi jakos weekend minal, maz byl w sobote na weselu jako przedstawiciel naszej rodziny, w tym czasie moi rodzice byli u nas. Moja mama nam poogarniala, ogarnela zabawki u Marcela w pokoju, troche pochowalysmy, zrobilysmy juz miejsce na te malutkie ubranka, wiec czas jakos zlecial i za duzo o tym weselu nie myslalam. W niedziele moi rodzice zabrali Marcelka i pojechali z nim na poprawiny, wiec mialam dzien samotnosci, ale bylo calkiem spoko :)

Alfikowa ja rodzilam w swissie, bylo na prawde super :)

dziekuję ;)

i Tobie Oleczkaaa najlepszego ;)

Hej dziewczyny::)

Agam i Oleczka - najlepszego z okazji rocznic:)!
Mnie 17.09 czeka trzecia rocznica;))

Ja mam wizytę w czwartek, a póki co jutro badania - mocz, morfologia i glukoza.

A dziś sprzątnie, które idzie mi coraz wolniej i oporiej;p

Witamy nowa Mamusie! Duża ta Twoja Kropka! Moja parę dni mniejsza a ważyła tylko 800 gr.
Ewkaa bada się przepływy około 30 32 tyg, sprawdza się narządy... Ogólnie wszystko. Lekarz mi mówił ze pomiędzy 28 a 32 tyg jest największy skok rozwojowy malenstwa. Na ja mam już badane przepływy od 22 tyg bo w pierwszej ciąży miałam w nich nieprawidłowości i teraz tez juz się pojawiły.
Agam najlepszego z okazji rocznicy. A mam w środę 3 rocznicę.
Miłego dnia.

witam nowa mamę ;)

a ja dzis ruszam pod wieczor na usg 4d ;), bedzie miala badane seduszko tez, i plytka bedzie, juz sie nie moge doczekac ;)

i dzis druga rocznica slubu, wiec dwa wazne wydarzenia w jeden dzien ;)

Kobitki, mam pytanie. Czy po prenatalnym i polowkowym beda jeszcze jakies usg obowiazkowe? Slyszalam cos o przeplywach w 30-32 tyg. Zapomnialam zapytac moja lekarke ostatnio.

Witamy nową Mamusię! :)
Ja dzisiaj juz w 32 tc i idę do lekarza. A jutro do poradni na Zaspie w związku z cukrzycą :/
Odnośnie do przygotowań to mam trochę ubranek, lóżeczko (bez materaca) i trochę zabawek. Teraz moim priorytetem będzie wózek i elektroniczna niania.

Witaj Alfikowa!
Ja też miałam problem z drętwiejącymi dłońmi i palcami. Pomógł brany regularnie Aspargin.
Pozdrawiam :)

Witam Was!
Ostatnio Was podczytuje i postanowilam do Was dolaczyc.
Termin mam na 8 grudnia ale z ostatniego usg wyszedl 26 listopad.
Maluch jest duzy,wazy 1200 gr w 27 tc. Oczekujemy Synka :) 8 lat na Niego czekamy. Do tej pory czasem wydaje mi sie ze to nie dzieje sie naprawde,ze wreszcie sie udalo.Na razie oprocz kaftanika i spioszkow nie mamy nic.
Czuje sie dobrze tylko od 19 tc dretwieje,mrowi a w nocy rwie prawa dlon a najbardziej 3 i 4 palec.czasem promieniuje do lokcia.przechodzi jak zrobie kilka krokow tak wiec od kilku tygod spie z przerwami.budze sie co kikadziesiat minut i albo ide do toalety albo krotki spacerek po pokoju i znowu do lozeczka ;) juz sie przyzwyczailam ale myslalam ze do porodu pospie normalnie :) ale co tam, Maluszek najwazniejszy:)
Zastanawiamy sie nad porodem w swissmedzie. W pazdzierniku zaczniemy dopiero zajecia w szkole rodzenia.
Pozdrawiam :)

Hej :)

Co do kołderki to my mieliśmy ale też później zaczęliśmy używać ale to też raczej ze względu na to że Lena jest z marca więc szybko ciepło się zrobiło a te pierwsze miesiące to w beciku spała i teraz dla drugiej też mamy kupiony rożek :)

Fajną mamy pogodę dzisiaj :) Ja dzisiaj mam wolne od gotowania bo idziemy na 18 urodziny córki szwagierki więc się najem zapewne pyszności ;) Tylko najgorsze ze nie wiem co mam ubrać :/
Lena już sobie drzemkę ucieła ale to dobrze bo ostatnio jakieś dziwne fazy to moje dziecko ma ;)
Miłego dnia Wam życzę

Ja juz pozniej nie wnikalam w te fosforany, ale pewnie to nic groznego skoro pani doktor ju nie drazyla tematu.

Fasolek ja colę piję bardzo sporadycznie i to w ilości 1 szklanki dla zaspokojenia ochoty ;-)...ostatnio piłam chyba z miesiąc temu więc to napewno nie od coli...ale uspokoiłaś mnie że to nic groźnego bo już chciałam się do lekarza z tymi wynikami wybrać a tak poczekam te 2 tygodnie na wizytę

Inne tematy z forum

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...