maski, ludzie są głupi! dziś będąc w sklepie w masce..

jakiś starszy facet mówił o mnie, że nie powinno się nosić masek,bo nawet w telewizji tak mówią i jak noszę maskę to zarażam jeszcze bardziej wszystkich do okoła. dyskutować z nim nie zamierzałem, ale no szkoda mi tych ludzi, tak po ludzku.. jak można mieć tak wypaczone myślenie, ja jestem młodym człowiekiem, uwagę zwrócił mi facet ok 60 lat, który jest 100 razy bardziej narażony na utratę zdrowia..

Jak to jest do z tymi ludźmi , ogarną się ?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 8

Prosze nie przejmowac sie innymi i dalej nosic maske. Na mnie tez dziwnie patrza raczej z takim spojrzeniem ze skoro nosze to wlasnie mam powod - czyli moge zarazic, a inni bez masek sa dla nich bezpieczni. To absurdalne podejscie ale to juz ich problem. Ja nosze maseczke i nie zamierzam robic inaczej. Trzymam kciuki i duzo zdrowia.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5

Niestety miałem to samo. Jeden i**ota powiedział, że się boi obok mnie przechodzić bo jak mam maskę to jestem chory. Niestety niektórzy ogarną się dopiero na OIOMie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

głupota to jest to że tutaj piszesz w ten sposób.
Nosić możesz nikt ci nie broni.
Jak jesteś zarażony to jesteśmy ci wdzięczni że potencjalnie chronisz innych.
W innym przypadku to jest bezcelowe działanie (jak tabletka od bólu głowy) :)

No chyba że ktoś na ciebie kichnie to już i tak koniec bo nie masz max ochrony.
Gdyż po ci ci sama maska skoro nie masz przyłbicy ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11

Dobra zbyszek madry jestes, ale idz juz gdzie indziej..
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czy ktoś twierdzi, że maseczka ochroni przed wirusem w 100%? Oczywiście, że nie. Wystarczy, że uniemożliwi bezpośredni kontakt brudnych rąk z ustami. W jakim celu propagujemy dokładne mycie rąk? Żeby bezwiednie nie dotykać ust i oczu brudnymi rękoma. Zanim w domu dokładnie umyjemy ręce po powrocie np. ze sklepu, mamy maseczkę, która uchroni usta przed dotykiem naszych własnych rąk. To już jest bardzo duża korzyść z noszenia maseczki. O poprawie komfortu psychicznego w wielu sytuacjach nie wspomnę
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

moze mial na mysli Twoj wygląd :P lepiej w masce czy bez stan przed lustrem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: maski, ludzie są głupi! dziś będąc w sklepie w masce..

Bo mówił prawdę po części. Maseczka po 30 minutach nadaje się do wyrzucenia, bo po tym czasie jest niczym gąbka i wchłaniania wszystko z powietrza od wilgoci.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Re: maski, ludzie są głupi! dziś będąc w sklepie w masce..

Maseczki są do wyjscia poza dom w razie potrzeby, dlatego warto je używać. Chyba nikt nie zamierza lansować się w nich godzinami? :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ludzie się nie ogarną. Nie wiem co by się musiało stać. W wielkim poważaniu mają wszystkie zakazy. W końcu to ich nie dotyczy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

przeprowadzka !!?? (36 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...