czy ktoś wie jakie obrączki matowe czy błyszczące, no i jak sprawuje się łączenie białego i żółtego złota. Słyszałam że nie jet to dobre połaczenie :/ ????
00
Re: mat czy błysk????
beata81
(20 lat temu)
ci co mają matowe obrączki mówią, że mat sie po niedługim czasie ściera, i są błyszczące, i nieefektownie to wygląda
00
Rija
(20 lat temu)
To prawda, ze mat sie sciera, ale nie w szybkim tepie. Poza tym jak zejdzie, zostanie orginalnie polerowane zloto zolte lub biale!(w zaleznoscie jaki kolor).Poza tym mat mozna nalozyc ponownie.I nie jest to wygorowany koszt. Pozdrawiam ;-) Decyzja nalezy do Was jake wezmiecie i jakie Wam sie podobaja.
00
~pola28
(20 lat temu)
dwa dni temu zamawialismy obraczki i rowniez o to pytalam bo bardzo mi sie podobaja laczone z matem ale pani nam odradzila wlasnie ze wzgledu na to ze sie sciera
00
Pomarańczka
(20 lat temu)
No u mnie jest tak samo...
jak byliśmy u jubilera ... to Pani w salonie sama nam odradzałam mat,
odradzała też obrączki z rowkami, podobno zbiara się tam brud i ciężko się czyści takie obrączki....
ale nie wiem , nie wiem...
ja mam gładkie :):)
00
~A&S
(20 lat temu)
dzięki wielkie za Wasze opinie ;- ). Słyszałam, że jeśli kupować obrączki to jeszcze tylko do końca kwietnia, bo od maja ma wzrosnąć strasznie cena złota :(
00
beata81
(20 lat temu)
ooo, dobrze wiedzieć :)
00
kanka
(20 lat temu)
A ja mam błyszczące z dodatkiem matowego i łączone kolory złota i się nie martwie. Bo wszystko da się jakoś zrobić a nawet jak nie to jest symbol i zawsze będą ze mną choćby gorzej wygladały ;-). A wybrałam takie jakie mi sie podobały a nie takie żeby były praktyczne. Wiele razy musiałam wybierać między ładniejszym a praktyczniejszym a w tym przypadku postanowiłam że to będą te jedyne i nie ważne czy za kilka lat będą całe błyszczące ( a nawet takie będą chyba jeszcze ładniejsze ;-) ) . Ale to tylko moje zdanie . Pozdrawiam
00
Dori
(20 lat temu)
My tez wybraliśmy mat a brzegi cieniutkie błyszczą (białe złoto) i naprawdę aż tak szybko to się nie zcierają. Ja w ogóle nie zauwazyłam żeby były mniej matowe już po długim noszeniu:( Zresztą, słyszałam że zmatowić można ponownie