miejsca gości

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
zastanawiamy się właśnie nad usadzeniem gości...nie jest to proste niestety- czy osoby towarzyszące świadków muszą siedzieć koło nich? wtedy będą bliżej nas niż np. Babcie..... a słyszałam, że im "ważniejszy" gość tym bliżej Mł. Pary siedzi....czy tak rzeczywiście się uważa ???
jeszcze mi się gotowi goście poobrażać, że za daleko siedzą, albo świadkowie, że ich rozdzieliłam :-((( jak sobie radzicie z tym problemem ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: miejsca gości

moim zdaniem osoby towarzyszace świadków powinny siedziec koło swiadków, tak zawsze był ona tych weselach gdzie sie bawiłam

Ja byłam na dwóch weselach jako osoba towarzysząca świadka i zawsze siedziałam osobno od świadka "z młodym towarzystwem"

My posadzimy osoby towarzyszące świadków wraz z nimi. Byłam na kilku weselach i z tego co widziałam to świadkowie i ich osoby towarzyszące bawiły się lepiej siedząc razem. Takie jest moje zdanie, a jeżeli komuś z rodziny nie będzie odpowiadało to jego problem.

wszystko pięknie, ale w takim razie przy sobie szadzam mojego świadka z osobą towarzyszącą, dalej rodziców, a jeszcze dalej chrzestnych? Jak to rozwiązać?
Tym bardziej, że z mojej strony jest oboje rodziców - i moich i chrzestnych, zaś ze strony Młodego jest tylko mama, a z chrzestnych tylko ojciec. A świadek bez osoby towarzyszącej
I jak to rozwiazać?

Nasi rodzice na szczęście sami zaproponowali żeby obok nas posadzić świadków z osobami towarzyszącymi, dalej rodziców, a chrzestnych i dziadków na przeciwko. Jak to wyjdzie w praktyce, zobaczymy.

Na moim weselu bezpośrednio przy nas po obu stronach siedzieli rodzice, a za nimi dopiero świadkowie i ich osoby towarzyszące. A babcie i rodzice chrzestni usiedli tam, gdzie chcieli.

bez sensu jest rozdzielać świadków i ich osoby towarzyszące, zwłaczcza jak ta osoba nie zna nikogo na weselu

ja widziałam różne rozwiązania, albo świadkowi i ich osoby towarzyszące siedzą od razu obok młodych, a potem dalej rodzina. Jak stół jest w "podkowę" to i tak wszczyscy się nie zmieszczą koło młodych

albo obok młodych rodzina, a świadkowie siedzą z młodymi ludzmi gdzie indziej

pomysl czy Ty bylabys zadowolona gdybys na weselu obcych ludzi nie mogla siedziec ze swoim partnerem? Powiem Ci szczerze ze bylam na weselu gdzie wlasnie tak bylo, swiadek zle sie bawil, jego partnerka tez a co gorsza panna mloda miala wyrzuty sumienia ze tak to zorganizowala ale juz bylo zbyt pozno zeby cos mieniac. W rezultacie atmosfera na weselu momentami byla nie do zniesienia.

Myśmy6 azapytali poprostu żony naszych świadków (było dwóch facetów) i zrobiliśmy tak, żeby były zadowolone. Jedna siedziała ze swoim towarzystwem, druga koło świadka. I wszyscy byli bardzo zadowoleni.