miejsce na wesele nad morzem!

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Witam!

Szukam miejsca na wesele nad morzem. Ważne żeby na miejscu były pokoje dla gości, a więc może to być hotelik albo pensjonat. Najlepiej w Gdańsku, może być też Sopot. Z góry bardzo dziękuję za pomoc!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: miejsce na wesele nad morzem!

Witam. We wrześniu byłam na weselu w hotelu "Rzemieślnik" w Jelitkowie. Duża sala do tańczenia, jedzenie dobre no i blisko morza. Para młoda podobno płaciła 150zł. od osoby, ale nie wiem na pewno. Pozdrawiam

Rzemieślnik w Gdańsku według mnie trąci troszkę czasami PRL'u, ale obok, zaraz po przeciwnej stronie, jest ośrodek szkoleniowy BIG Banku Gdańskiego, w którym miałam osobiście wesele. Polecam go , gdyż było naprawdę elegancko, dobre i dużo jedzenia, kulturalna i sprawna obsługa. Cena około 160 zł od osoby zależy od menu. Piękny pokój dla Państwa młodych jest gratis, pozostałe pokoje po około 100 zł. Do tego wszystkiego jeszcze piękny teren i strzeżony.
Do plaży jest z 50 metrów, więc spokojnie rano można pojśc sobie na romantyczny spacer.
Naprawdę polecam . Wszyscy do dziś dnia, ab yło to 1,5 roku, jeszcze wspominają wesele.
Więcej informacji na priv.

Dzięki dziewczyny. Tak się składa że wczoraj pojechałam tam i zajrzałam do obydwu miejsc. Niestety w Bankowym zmienia się właściciel i nie wiadomo jeszcze na jakich warunkach można zorganizować wesele.

W Rzemieślniku też byłam i wrażenia są ok - oglądałam salę weselną- jest piękna, rewelacyjne krzesełka :) no i widok- ogromne okna na las i morze. Ale szczerze mówiąc szukałam czegoś innego. Wyobrażam sobie mały hotelik...a Rzemieślnik jest strasznie rozbudowany, kilka sal a nie chcę żeby podczas mojego wesela odbywało się jakieś innne :) no ale może jestem zbyt wymagająca :)

Dziekuję za pomoc! No i czekam z niecierpliwością na inne propozycje :)

Ja też szukam lokalu na swoje wesele, tylko raczej gdzieś w Sopocie. Mam zamiar zrobić spacer do Jelitkowa i obejść wszystkie hoteliki i pensjonaty wzdłuż morza. Jak coś fajnego znajdę to się podzielę wrażeniami.

Polecam pensjonat Irena w Sopocie- jeśli planujesz wesele do 60 osób. Jedzenie super. Sala eXtra. Budynek nie podobał mi się z zewnątrz , ale środek zrekompensował wszystko- bo przyjeżdza sie i tak jak jest ciemno. Koszt na sierpien 2003 był 130 od osoby.

Po przeczytaniu Twojej wcześniejszej opini na temat "Ireny" poszlam się dowiedzieć o szczegóły. Ale pani z obsługi mnie przeraziła, gdy powiedziała że w sezonie kiedy są goście hotelowi po godzinie 12 musi być ściszona muzyka, bo goście chcą spać.

Mi też tak mówiła. Byłam przerażona. Póżniej okazało się że muzykę trzeba ściszyć o2. A jak przyszło co do czego to wesele trwało do 4.30 i nikt nikogo nie wypraszał a muzyka była do końca.

Czesc.
Twojego mejla czytam dopiero teraz, wiec nie wiem czy nadal szukasz malego hoteliku nad morzem do zorganizowania wesela.
Jest taki malutki hotelik wybudowany calkiem niedawno "LIVA"
tel. 522-02-00. Lezy on nad samym morzem wiec widok jest przepiekny a i sam hotel wyglada super.Niestety nie wiem jak tam z pokojami i cenami, najlepiej sama przedzwon, namiary podalam wyzej.
Powodzenia!

Możesz jeszcze sprawdzić Lido w Brzeźnie - mały, zgrabny hotelik. I do tego przy samiutkim morzu. Pa

Tak jak wcześniej pisałam, zrobiłam obchód po nadmorskich restauacjach, ale dla siebie nic nie znalazłam. W "Parkowej" jest tanio (110 os.) tylko wnetrze mi się nie podobalo, podobnie w hotelu "Sopot" (od 120 os.), w pensjonacie "Zatoka" bardzo średnio, ale mój termin i tak mają już zajęty (od 120 os.). Natomiast strasznie mi się podobało w hotelu "Moris", który też jest w Jelitkowie (Bursztynowa 12) tyle, że nie nad samym morzem, no i jak dla mnie to trochę za drogo (150 os.) :( Jeśli chcesz mały hotelik to jedź go obejrzeć, myślę że Ci się spodoba. Właściciel mówił, że gratis pokój dla pary młodej, a ceny pokoi dla gości weselnych można ponegocjować

Dzięki dziewczyny! Tuż po Świętach wybiorę się do tych miejsc, mały spacerek nad brzegiem morza dobrze mi zrobi :)

Może ktoś jeszcze zna jakieś fajniutkie miejsce na wesele nad morzem? Czekam na propozycje. Naprawdę potrzebuję Waszej pomocy!

pozdr.

Jak rozglądałam się w zeszłym roku za salą, to trafiłam na hotel na Wyspie Sobieszewskiej, dokładniejsze dane dowiesz się na stronie: http://www.bartan.pl/hotel/index.html . Pozdrawiam! Julia

Polecam fotografa do klimatycznych zdjęć nad morzem
studio wolf
www.sluby.webpark.pl
www.pawelkubasiak.prv.pl
to jest prawdziwa fotografia

Inne tematy z forum

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...