mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: OSIEDLE ALEJA DĘBOWA [RUMIA JANOWO]

do okolicy się przyzwyczaiłam, poza tym co mogę napisać po takim czasie że ściany są masakrycznie cienkie, słyszę sąsiadów dosyć dobrze, więc to jest trochę nie fajne
ost. zaczęliśmy grzać mieszkanie i na razie jest spoko z zużyciem gazu, ale pewnie jak się zrobi zimniej na dworze to będzie więcej grzał, co mnie wkurza w tym piecu to to iż mimo że nie pobiera już gazu np do podgrzania wody lub grzejników to i tak jeszcze jakiś czas buczy
poza tym na razie wszystko jest dobrze :)

-ODNOŚNIE PIECA, może ktoś się orientuje, bo mam taki problem grzejniki nie grzeją cały czas tylko wtedy kiedy piec się załączy i jak wskoczy temp którą ustawiłam na programatorze to się wyłączają więc to mi odpowiada ale co z pomieszczeniami gdzie nie ma programatora? tam grzejniki również są ciepłe tylko kiedy piec grzeje i np. w łazience wcale nie jest za ciepło i martwię się żeby mi tam jakaś wilgoć nie wlazła, może ktoś coś pomoże?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aneta

A tobie jak sie mieszka juz prawie rok w nowym mieszkanku??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

prawda jest taka że ludzie na własną odpowiedzialność odbierali mieszkania bez ciepłej wody pewnie ciekawie im sie mieszka jesli ja będe miał taka sytuację nie odbiore mieszkania ponieważ są to podstawy do zamieszkania.Pozdrawiam

Iskiereczko
przypominam Ci że to Ty byłaś na forum najbardziej pewna wszystkim zapewnieniom MB, a ja Was wtedy ostrzegałam, Jak możesz teraz oceniać innych

To trzeba było przewidzieć, że MB nie dopełni umowy i się na taką ewentualność przygotować, w końcu nie mamy chyba rozumu dziecka! Może podam przykład z innej beczki to zrozumiesz: chcesz kupić samochód, podpisujesz umowę i czekasz na jego odbiór, przy odbiorze okazuje się, że nie zamontowali Ci siedzeń ciekawe czy odbierzesz samochód?? to jest to samo tylko tu chodzi o mieszkanie i większe pieniądze. i takich przykładów można podać tysiące, a są one na porządku dziennym! nie zmienię zdania, dla mnie to jest ludzka głupota.

Iskiereczko, ludzie, którzy mieszkają teraz na Al. Dębowej to raczej nie są mieszkańcy, którzy tak bardzo marzyli o tym, aby tak szybko się wprowadzić. Mieszkają, bo może lepiej tu niż na wynajmowanym, u teściowej czy w garażu. Chyba nie jest im wesoło czytając Twoje wywody. Ty może i masz gdzie teraz mieszkać, więc się ciesz ciepełkiem. Najprościej jest się mądrzyć i to pod ukrytym nickiem.

czytam to forum i przyznam, że śmiać mi się chce. Nie wiem jak można odebrać mieszkanie nie mając liczników, podłączenia do gazu i prądu, nawet nie mówiąc już o nie dokończonej hali garażowej. Odbiory były już dawno a tu nadal nie ma gazu i prądu, dziwi mnie naiwność mieszkańców, którzy podpisali odbiór mieszkania. nie wiem czy nikt nie zdawał sobie sprawy z tego, że MB będzie to przeciągał, przecież to było wiadome bynajmniej dla mnie. Dziwi mnie to bardzo bo osoby kupujące mieszkanie wywiązały się z umowy a MB nie i tak po prostu podpisali odbiór. wydaje mi się, że trzeba dbać o własne "interesy", a tak zostało to zbagatelizowane i MB ma to w d...., na chwilę pozbył się "bagażu", mieszkanka oddane więc po co się spieszyć, bo przecież podpisali. nie wiem gdzie ludzie mieliście głowę ale chyba nie tam gdzie trzeba :/ a co do dogrzewani się - co to w ogóle ma znaczyć, nie po to płaciło się kasę i podpisywało umowę wiążącą obie strony aby w momencie odbioru mieszkania godzić się na ich warunki. jak dla mnie to jest naiwne postępowanie "dorosłych" ludzi :/ żenujące

Arturze, my jeszcze nie mieszkamy w bud 1 bo spokojnie sobie wykańczmy, a w mieszkaniu wcale nie jest zimno mimo tego ze nie ma jeszcze gazu, a poderjzewam ze Ci co juz mieszkaja wieczorami i w nocy dogrzewaja się grzejnikami elektrycznymi, na chwile obecną to w zupełnosci wystarcza. Oczywiscie to nie zmienia faktu, ze czas na podłczenie gazu juz dawno minal, na poczatku mial byc 30.09, później 15.10 i dalej cisza, a na zewnatrz jest coraz chlodniej. Z tego MB mowi budynek nr 1 i 2 dostały juz odbiór techniczny, jakim cudem bez gazu i pradu nie wiem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

CHODZIŁO MI W KOŁO BUDYNKU O DROGE BO JAK BEDZIE SNIEG TO NIE DA RADY ZEBY ZROBILI A JAKOS POD DOM TRZEBA DOJECHAC

My bylismy ostatnio na budowie w zeszly piatek i mowiecie ze budowa stoi a to nie prawda bo w 3 budynku tynkowali panowie sobie elegancko wiec mimo ze nie ma progresu z zewnątrz to w srodku praca wrze:) pozatym na klatce juz kafelko kładli także uwazam ze jest całkiem dobrze ogólnie nie jest źle powiedzieli ze sie wyrobią bo zostały im tylko do wstawienia drzwi wejsciowe od domu do tego tylko wymalowanie i wsio:) zobaczymy jak bedzie z odbiorem ogólnym:)

też nie jestem z tego powodu szczęśliwa że muszę płacić za nie moją winę;/ niewiem czy się nie odwoływać po jakby nie patrzeć 50zł drogą nie chodzi ;/zawsze pare groszy więcej do wykończenia mieszkania. Mam nadzieję, że już nie długo wszyscy zamieszkamy na swojej aleji i będzie dobrze ;] Pozdrawiam

to masz sasiadko nie ciekawie z bankiem. Ja myslałem ze zrobia do końca ulice i zjazdy do hal garażowych a tu lipa tylko do 2 budynków. Ciezki sprzet nie jezdzi juz wokól 3 i 4 budynku i niedługo juz nie bedzie jezdił wokól budynków 5 i 6.

Ogółem może z 6 się teraz spieszą bo transz nie dostali bo zostały wstrzymane, np. u mnie bank im wstrzymał bo okien nie było na czas, więc teraz pewnie będą się streszczać wsumie dobrze bo bank złodziej kazał mi 50zł zapłacić za aneks do umowy i za każdym razem jak mat bud się będzie tak opóźniał ja będę płacić do banku 50zł. Złodzieje

hehe jak mozna w takich zimnych murach mieszkać nie rozumiem tych ludzi

Jeszcze nie ma gazu?? Przecież miał być w połowie października. Co do liczników to słyszałem, że dopiero na koniec października. Skoro nie ma gazu to nie ma ogrzewania a to oznacza, że nie zazdroszczę tym osobom co już się wprowadziły.

jeszcze nie zamontowali

macie już gaz i liczniki do prądu??

żenujaco ida te roboty 6 budynek oceplaja i okna wstawili a 3 i 4 olewaja do pupy z takim hormonogramem

Komin masz dokładnie tak jak na planie. Nie na całej ścianie tylko w rogu.

A czy ktoś ma zdjęcie może z mieszkań odebranych i mógłby pokazać ;] może ktoś kupił mieszkanie 57 metrów i mógły pokazać komin i ścianę w kuchni bo chce widzieć jak to jest zrobione, czy komin będzie wystawał dużo i czy jest rogowy czy po całej ścianie?

Inne tematy z forum

Rumia Centralna (8 odpowiedzi)

Rumia Centralna, zgodnie ze swoją nazwą, powstanie w centralnej części Rumi, blisko Urzędu...

Osiedle Archipelag (9 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...

Rumia bar mleczny - gdzie? (18 odpowiedzi)

Gdzie w Rumii mozna zjeść smaczny,niedrogi domowy obiad. Przeprowadziłem się do Rumii ale z pracy...