mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Witam sąsiadów!

Ina czyli z tego wychodzi że bzdury ludzie tu pisza odnosnie orurowania tak mieszkania skoro Ty nie masz tak i są rury niewidocznie poza piecem. Sądze że dużo sie nie bedzie nasze budownictwo rózniło od Twojego ta sama technologia.Więc wysłałem maila do justyny odnośnie tych rur ciekawe co mi odpisze. Czekam na fotki z mieszkanka kiedy sie wybierasz??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a rury do grzejników??

hehe niestety błąd, nie mam tego pieca w łazience :) a na przedpokoju, gdzie będzie szafa wnękowa :)
a rur nie ma nigdzie indziej niż tu (te co widać na fotce)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

piotrusiek masz racje jest to niezły zonk
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prajs i Gosia orientujecie sie czy my bedziemy decydowac gdzie beda szły te rury gazowe po całym mieszkaniu?? czy mat - bud narzuca nam wg siebie?? Jak byłem u justyny nic nigdy nie wspominała o rurach w całym mieszkaniu od kotła sadziłem ze tylko w łazience bedzie widać tak jak u Iny na focie a reszta bedzie ukryta. Napisze do mat - buda maila w tej sprawie ciekawe co mi odpiszą w umowie nic niemiałem na ten temat ze bedzie to tak szpetne.

w całym mieszkaniu Ina nie zabudujesz tylko łazience

ja tez mam ten ból ze musze zwalniac sie z pracy te biuro jest dla osób bezrobotnych a nie pracujacych a trzeba jeszcze dojechac po pracy żenada.

Dziwne, ze nie ma CO na budynek, tylko każdy ma kocioł, Zonk :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

mnie nie przeszkadzają, gdyż zabuduję je szafą :) i nikt nie będzie ich oglądał

Ok Ina, to czekamy na foty. Ale powiedz, bardzo Ci te rury przeszkadzają? Bo ja w obecnym mieszkaniu też mam piec gazowy i też rury i zasłoniłam je dechą drewnianą i nic nie widać:)

Fajnie, że już odbierasz mieszkanie, naprawdę zazdroszczę. Mam nadzieję, że wszystko będzie grało!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

co do rury to na pewno nie idzie ona do samej góry, ani do samego dołu :)
będę w niedzielę w mieszkaniu to pstryknę jakieś fotki które to pokażą

odbiór 21-22 stycznia, my będziemy się umawiać pod koniec roku, bo nie wiemy kiedy będzie nam pasowało:)

Ina, wszystko fajnie, rury pod piecem można szafką zasłonić, ale ta złota rura idzie ..... i idzie, i idzie, i idzie.....
A właśnie Ina, już coś wiesz o odebraniu mieszkania? Już jesteś umówiona na podpisanie?

podaje link bo chyba fota nie wyszła :)
http://yfrog.com/0kobraz003gzej

kupiłam mieszkanie na dąbrowskiego (też od mat-bud) i co do rur, spokojnie rury idą tylko w miejscu gdzie jest piec i kawałek pod nim, dosłownie 20cm
jak mi się uda to wklejam fotki tego jak to wygląda u mnie
(być może są mieszkania gdzie rur jest więcej)
image

Ja sprytnie osłoniłem rurę od dołu :) Dlatego lepiej jak rura biegnie
pod sufitem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No to tak, jeśli chodzi o rury to poczytałam o nich i niestety - jest rozporządzenia w Dzienniku Ustaw 75 z 2002 roku § 165. 2. i jest napisane, że "Przewody instalacji gazowych w piwnicach i suterenach należy prowadzić na powierzchni ścian lub pod stropem, natomiast na pozostałych kondygnacjach nadziemnych dopuszcza się prowadzenie ich także w bruzdach osłoniętych nieuszczelnionymi ekranami lub wypełnionych - po uprzednim wykonaniu próby szczelności instalacji - łatwo usuwalną masą tynkarską, niepowodującą korozji przewodów. Wypełnianie bruzd, w których są prowadzone przewody z rur miedzianych, jest zabronione. "
Czyli trzeba się natrudzić, żeby jakiś karton-gips na magnes wyrzeźbić:((((

Jak cos wiecej sie dowiecie to piszcie... Mnie to drażnią godziny otwarcia ich biura, ze tylko do 15.30 i musze sie specjalnie z pracy zwalniać. Dlatego jak ktos coś więcej będzie wiedział w tej sprawie to proszę bardzo o jakiekolwiek info :)

ja tez jestem w szoku

A z tymi rurami to nie rozumiem. Czyli z łazienki od pieca poprzez korytarz do drzwi wyjściowych będą szły rury???? Jak kupowaliśmy mieszkanie Justyna mi mówiła że żadnych rur od pieca przez mieszkanie przebiegających nie będzie.... Dziwne :(

Prajs, będziemy mieszkać od strony Dębogórskiej, bo od strony łąki to tylko ponad 70 m2 mieszkania były a to dla nas juz za dużo :)