mieszkania Mat Bud Rumia,ul. Dąbrowskiego

Możliwość negocjacji-ile mogą zejść z ceny? cena wyjściowa 5500zł/m2 może jest tu ktoś kto kupił tam mieszkanie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: mieszkania Mat Bud Rumia,ul. Dąbrowskiego

Marcin przy zakupie mieszkania z rynku pierwotnego nie płaci się dodatkowo podatku od wzbogacenia ponieważ on jest już wliczony w cenę- jakoś tak :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

pół roku

Aneta a możesz napisać czy po odbiorze mieszkania długo się czeka na akt notarialny?pytam bo wiadomo, że jak już będziesz wpisana notarialnie to zmniejsza się marża banku, więc czym szybciej tym lepiej. Kto się orientuje albo już to przerabiał. Kupując mieszkanie z rynku pierwotnego płacimy podatek od wzbogacenia?pozdrawiam

neta i jak odpowiesz mi czemu taka decyzja?? Jakie macie całkowite koszta zwiazane z mieszkaniem??

Artur zadzwoń do UPC i zapytaj dlaczego nie kładą kabli w tej części Rumi. Widocznie im się to nie opłaca. Informację o Chopinie otrzymałem od elektryka jak ustalałem okablowanie a potem potwierdził mi ją znajomy, którego firma będzie zakładać internet (mają podpisaną umowę z Mat Bud'em)

czemu nie UPC??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Iza dostawcą kablówki będzie Chopin z Wejherowa, natomiast internetu Lan Net z Rumi.

Witam Was, jestem przyszłą mieszkanką Al. Dębowej. Mam pytanie do mieszkańców Dąbrowskiego - jakiego macie dostawce tv i kiedy się o tym dowiedzieliście. I czy był przetarg czy jak to wyglądało.
Pozdrawiam

Aneta
Powiedz mi szczerze co cie zmobilizowało do tego zeby chciec sprzedac niedawno kupione mieszkanie czy cos cie zaskoczyło czy jak?? Rozumiem ze wiedzieliscie jakie mieszkanie kupowaliscie i jakie beda opłaty czy sobie z Tego nie zdawaliscie sprawy??

Mam pytanie do użytkowników wanien. Doradźcie jaką kupić wannę (mam na myśli wannę narożną) wiem, że ma ona być akrylowa, ale na co warto zwrócić uwagę przy zakupie?Dzięki z góry za poradę.

teraz jest więcej warte niż jak kupowaliśmy a trochę rozglądaliśmy się po innych osiedlach i ceny nie są złe, no ale to tak rzucony pomysł w emocjach, pomyślimy jeszcze

Aneta

naprawde chcesz sprzedac mieszkanie?? wiec ile miesiecznie cie wychodza teraz opłaty za mieszkanie ze tak sie przestraszyłas?? sprzedawac teraz po remoncie to jest bezsesnsu uwazam ale to twoja sparwa.

u mnie schodzi ok 4m3 na dobę, a właśnie tylko grzejemy, bo na razie nie mieszkamy więc wody nie podgrzewamy

Z tym gazem to faktycznie nie kolorowo jest...
ciezko mi sie wypowiedziec ile go bedzie schodzic zima kiedy beda mrozy no i do tego wode trzeba ogrzec...

powiem szczerze że spodziewałam się mniejszych opłat i to o połowę, trochę mnie zawiódł gaz, sądziłam że będzie mniej go schodzić :/
nie ukrywam że zaczynam myśleć o sprzedaży mieszkania

Dzieki Aneto za odpowiedz:)
A co bedzie wchodzic w opłaty (500zł zima) to wyzej napisałam.
Utrzymanie nieruchomości czesci wspolnej ok100zł, woda zimna, prad, gaz.
Mam nadzieje,ze zmieszcze sie w granicy 500zł-550zł no ale to juz z czasem sie okarze:)

500 zl.zimą!!! a możesz napisać co niby w te pięć stówek ma wchodzić???

jak dla mnie to może być i od osoby, bo my na 60 mieszkamy w 2

Tak to może od osoby .Bo jest też tak że na 60m mieszkają 3 osoby a na 40, 6 osób:)

tak dostałam mam ok. 110zł a zarządcą jest jak dobrze pamiętam "Meritum"
mam metraż podobny do Ciebie
a co do sprzątaczki, to nawet nie zwróciłam uwagi że to od metrażu :) fakt jest taki że np w 82m2 mieszka więcej osób a np w jakiejś kawalerce jedna albo dwie i dlaczego mają płacić tyle samo co np 5 osób, więc chyba jest sprawiedliwie że od metrażu