mieszkania Mat Bud Rumia,ul. Dąbrowskiego

Możliwość negocjacji-ile mogą zejść z ceny? cena wyjściowa 5500zł/m2 może jest tu ktoś kto kupił tam mieszkanie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: mieszkania Mat Bud Rumia,ul. Dąbrowskiego

Co sadzicie o opłatach za sprzątanie klatek zgodnie z metrażem mieszkania, część mieszkańców uważa że powinno być od mieszkania jak wywóz śmieci co Wy na to?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aneto mam do Ciebie pytanie.
Dostałas juz rachunek za utrzymanie nieruchomości cześci wspólnej za marzec?
Kto zarzadza Twoim budynkiem(firma) i kto jest zarządcą?

bo jest fundusz remontowy wiec u was to samo bedzie za pare lat.

Na pewno to zrobie.
Mi sie wydaje,ze opłaty zima wyjda 500zł a latem 300zł. Ale czy tak bedzie to z czasem sie okarze.
A w starym budownictwie jakby nie spojrzec to jednak troszeczke drozej wychodzi.

ciekaw jestem ile gazu przy takim mieszkaniu zuzyjecie ja mam tez podobny metraz dlatego jestem ciekaw i jak tam z pradem wyjdziecie wcale mało miesiecznie to nie wyjdzie podobnie jak i w starych budownictwach nic taniej z tego co widze.

Atka spawdz umowe pewnie tez macie taki zapis

Odnosze takie samo wrazenie.
Musze spojrzec w umowe ale wydaje mi sie,ze nic o zagospodarowaniu terenu nie ma.
Czynsz:95,34 za 54,1m2 (mieszkanie+piwnica) ale zużycie wody mam 0,000m3. Do tego dojdzie jeszcze gaz i prad.

i jak tam ile cie wyniósł czynsz przy jakim metrazu atka??

ja mam w umowie z mat-budem ale na alei dębowej ze po oddaniu mieszkania maja czas poł roku na infrastrukture wokół domu a jesli nieamcie tak w umowie takiego zapisu to pewnie mat-bud to oleje bo odebraliscie mieszkania tak to wygląda z mojego punktu widzenia

Dostałam pierwszy rachnek za "czynsz"

no trzeba, trzeba...
Jest ładna pogoda a pracownicow brak. Jak dlugo oni maja zamiar konczyc to co zaczeli.
Ja jeszcze nie mieszkam. Niedawno co zaczelismy remont wiec jeszcze troszeczke to potrwa zanim sie wprowadzimy. Jak na razie co slysze to wiercenia :p

oj tak, pogrywają sobie :/
ja nie miałam pojęcia że macie tam skrzynki bo my mamy w klatce, ale my mamy spora klatkę, dwa wyjścia więc może gdyby nie to to też byśmy mieli na dworze jak na wsi :) myślę że nie ma siły, trzeba będzie coś z tym zrobić :) trzeba sobie pomagać, więc wspólnymi siłami jakoś to załatwimy
a Ty już mieszkasz? jak z sąsiadami słychać ich?
bo my właśnie wykańczamy i za jakieś dwa tygodnie się wprowadzamy ale tak mnie to nurtuje

Tak skrzynki mamy na zewnatrz:/
Ja mieszkam w klatce A wiec tak daleko do nich nie mam ale Ci co mieszkaja w B to juz troszeczke dalej ale tu nie chodzi o odleglosc tylko o to,ze nie ciekawie to wyglada!
Jeszcze nigdzie sie nie spotkałam,zeby skrzynki na listy byly na dworzu(przed blokiem).
Bloki nie sa ogrodzone nie jest to teren zamkniety.
Mam nadzieje,ze jako wspolnota mozemy cos z tym zrobic,zeby skrzynki byly na klatce.
A co do infrastruktury to jak na razie to porazka!! Klatki brudne bo pracownicy wnosza bloto (zadko ostatnio widziani), balkony nie pokonczone, zieleni brak, plac zabaw nie zrobiony!!
Z mojego punkut widzenia Mat Bud sobie z nami pogrywa bo juz wszystkie mieszkania oddali wiec im sie nie spieszy.

czyli ogólnie wokól domu infrastruktura jest nie skonczona ciekawe ktio to teraz zrobi ??

ja mam mieszkanie na dąbrowskiego 50 i my mamy skrzynki na klatce, rozumiem że w bloku na janowskiej są skrzynki na zewnątrz?

Artur

plac zabaw wygląda jak plac budowy, ogrodzony, teraz taka ładna pogoda ale ja nie widzę tam żadnego pracownika

No tak ale macie zamknięte osiedle tak ze nikt obcy nie wejdzie i sobie listów nie wezmie?? Sądze ze jako wspólnota macie prawo zmienić miejsce skrzynek pocztowych przeniesc je na klatke to jest najlepsze rozwiazanie. Powiedzcie jak wyglada infrastruktira wokól waszych mieszkań za zewnatrz (chodzi mi o chodniki,place zabaw,trawniki, itd. itp) czy jest to zagospodarowane czy wyglada to jak na placu budowy jeszcze??

Witam wszystkich sasiadow:)
Jeszcze sie nie wypowiadałam w sprawie mieszkań bo czekałam,az robotnicy wszystko skoncza no ale jak zobaczyłam te skrzynki to nie wytrzymałam...:/
Masakra jakas!!
Postawili je na dworzu na poczatku bloku. Wyglada to tragicznie jak na wsi! Mam nadzieje,ze ktos w tej sprawie zadziała i przeniosa je nam na klatke.
A w sprawie mieszkania to jak na razie to nie narzekam:)
Fajny wioczek,swietnie nasłonecznione:)

a gdzie masz skrzynki? my mamy w klatce :)

takie błotko macie??

A jak wam sąsiedzi podobają się te skrzynki na listy szkoda, że nie dali gumiaków w komplecie i że nie postawili ich na przystanku ZKM
Jak gdzieś na wsi

piotrusiek jak zwykle porażka ten klijent ma problem sam ze sobą przynajmniej jest z kogo sie pośmiać. hehehe