mieszkanko

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Dziewczyny! czy cos się u Was zmieni po ślubie w związku z mieszkaniem? kupujecie coś? a może rodzice Wam kupują? albo wynajmiecie? Pewnie co niektórzy juz mieszkają razem :) My na razie szukamy czegoś do wynajęcia, najlepiej zaopiekowalibyśmy się czyimś mieszkaniem (np. jak ktoś wyjeżdża za granicę) tylko za opłaty, bo nas nie stać żeby płacić za mieszkanie 700zł :(( Jakbyscie o czymś słyszały (od znajomych, rodziny itp.) to dajcie mi znać! pozdrowionka!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mieszkanko

ale wynajem tez troche kosztuje i czase mnawet 700 zl a czasem 400 itp.
a odnosnie tematu to bylo juz kilka - musisz popatrzec troche wstecz...
pozdrawima
p.s. faceci rules!!!

a nie lepiej zainwestowac w kredyt mieszkaniowy??? rata spokojnie moze byc mniejsza niz 700 zł, a przynajmniej spłacacie wlasne a nie płacicie komus trzeciemu do kieszeni - te pieniadze tak naprawde przepadaja, owocnych przemysleń, pozdr

quirin napisał(a):

> Dziewczyny! czy cos się u Was zmieni po ślubie w związku z
> mieszkaniem? kupujecie coś? a może rodzice Wam kupują? albo
> wynajmiecie? Pewnie co niektórzy juz mieszkają razem :) My na
> razie szukamy czegoś do wynajęcia, najlepiej zaopiekowalibyśmy
> się czyimś mieszkaniem (np. jak ktoś wyjeżdża za granicę) tylko
> za opłaty, bo nas nie stać żeby płacić za mieszkanie 700zł :((
> Jakbyscie o czymś słyszały (od znajomych, rodziny itp.) to
> dajcie mi znać! pozdrowionka!

Wiemy o tym, ale na razie mój narzeczony ma umowe na czas określony i żaden bank mu kredytu nie da :( Więc na początek chcąc nie chcąc musimy czegoś poszukać (bo u rodziców to nie chcemy). Kilku moich znajomych opiekuje się mieszkaniami, opłacając tylko czynsz i rachunki, a za wynajem nie płacą.. i właśnie czegoś takiego szukamy.. Ale wiemy, że to jak szukanie igły w stogu siana :(

my całe szczęście mamy ten problem z glowy. 2 lata temu kupiliśmy mieszkanie w Sopocie 2 pokoje z kuchnią + ogrodek 43 m ale jak narazie wystarczy, i wlaśnie wlasnego m życzę wszystkim, pozdrawiam

My tez mamy swoje wlasne M w Sopocie. Peggy, może bedziemy sasiadkami ?? ;)) Kredyt mieszkaniowy to najlepsze wyjscie, trzeba tylko dokladnie przeanalizowac oferte bankow, bo czasem mozna sie tez tu nadziac :) Fajnych, wlasnych " gniazdek" zycze wszystkim :))

co do umowy na czas okreslony, to nie jest to przeszkoda w otrzymaniu kredytu...wystarczy dokladnie przejrzec oferte bankow...GE Capital Bank, od stycznia GE Money daje kredyty na lat 30 nawet przt umowach na czas okreslony; zreszta teraz pracodawca caly czas moze dawac umowe na czas okreslony i tylko ja przedluzac.

Do 1 maja 2004 trzecia umowa jest umową na czas nieokreślony...
Ale to i tak nie ma większego znaczenia dla banku bo niektóre interesuje po prostu to ile pracujesz już u danego pracodawcy, albo czy masz umowę jeszcze na np min 6 m-cy, więc nie jest źle.
My niestety będziemy musieli po ślubie coś wynająć i zaczynamy się powoli rozglądać za jakimś lokum, na którym byśmy nie zbankrutowali...

radze jednak pochodzic po bankach i dokladnie sie dowiedziec, czy gdzies nie ma oferty dla mlodych ludzi z umowa na czas okreslony. swego czasu widzialam jakies 'promocje kredytowe' dla nowozencow...
warto poszukac i to sobie dobrze przemyslec...
wlasne mieszkanie faktycznie nie latwo zdobyc, ale BARDZO POCHWALAM decyzje, zeby wyprowadzic sie od rodzicow!!! jak mawia moj znajomy: "lepiej pod mostem niz u tesciow" ;)

powodzenia!!!

moj narzeczony ma wlasne M, zamieszkamy razem juz od 26 czerwca :o)

zgadzam sie z tym ,ze nie jest przeszkoda umowa na czas okreslony,, trzba tylko przegladnac oferty bankow lub moze nawet zkoprzystac z pomocy doradcow finansowych np.Ex.....
a co do takich okazji ,ze ktos wyjechal i ma mieszkanko to jest prawda ,tylko po 1sze- co bedzie jak przyjedzie, a po 2-gie to takie okazje nie zdarzaja sie nagminnie...
pa

My z mężem płacimy właścicielce tylko 200 zł "do ręki". Ogółem opłat (razem z tym 200 zł) mamy zimą 560 zł, a latem o 100 zł mniej. Więc wychodzi nas to całkiem tanio, lecz kiedyś będziemy musieli pomyśleć o swoim, ale nie wiem, czy kupić nowe, czy stare.

Daisypath Ticker

nie wyszedł mi obrazek. Może tym razem

Daisypath Ticker

Salma ja w Kamiennym Potoku a ty gdzie?

A ja płacę razem z czynszem i kablówką 1100 złociszy .Jak dojdą do tego inne opłaty, to co miesiąc noszę sie z zamiarem zakupu sznurka.Jutro mam rozmowę z prezydentem miasta w sprawie miieszkzania.

jak będziesz kupował sznurek, to kup ze 2 metry i dla mnie :P

bede pamiętał.......już itak jestem po terminie,czyli na dniach wybieram się na zakupy.

O kurcze 1100 zł!!! To nie lepiej zastanowić sie nad czyms wlasnym, a nie komus tyle placic?

olu,żaden bank mi nieda kredytu.....

Oj....to szkoda, bo tyle kasy komus musicie placic :(

Witch ,to co kupić sznurek też dla ciebie???????

wiesz co, może na zapas tak ze 2 metry :) dobry sznurek zawsze się przyda.....

Szu sprawdzales w bankach, ze mowisz ze zaden bank Ci tyle kasy nie da?? albo sprawdzales u doradcow finansowych. moze jednak znajdzie sie cos???