Alkohol

jak często się u Was pije? piątek świątek i niedziela? każdy weekend to zakrapiana impreza? na każde odwiedziny wujka, sąsiadów czy znajomych trzeba zrobić flaszkę? jak u Was a jak u Waszych rodziców?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Alkohol

Pije się bez przerwy a w święta takie jak Wigilia czy Wielkanoc to kilka razy dziennie. Ciągle i zawsze, trzeba pić i nie przestawać. Kto nie pije ten donosi!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

nawet na chrzciny czy na rocznicę śmierci. flaszka jedna, flaszka druga i co - z tatusiem się nie napijesz?

W mojej rodzinie w żadne święta nie było mowy o alkoholu. a co do weekendów to różnie bywa. wiadomo, że % poprawiają humor ale kobietki uważajcie bo wieczorne % odkładają się w sadełku :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja piję raz, dwa w miesiącu, mam 30 lat, ale za studenta przez kilka lat to praktycznie codzinnie

Piję jeśli mam na to ochotę i dobre towarzystwo przy sobie. Lecz często to się nie zdarza.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A u mnie rożnie. Jak sie nam chce. Ale Wigilia, Chrzciny, I Komunia, kolejne urodziny dziecka - nie mam mowy

zgadzam się, zreszta uważam że żadne uroczystości dziecinne nie powinny byc zakrapiane - bo świętuje się dziecka dzień a skoro ono nie pije to powinno się to uszanowac. (mówię tu o małoletnim dziecku, a nie o nastolatkach)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie w domu pije się tylko na jakieś ważne okazje dla nas np. urodziny, imieniny itp. Oczywiście wszystko w granicach.

Na święta jest u nas zakaz picia alkoholu :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

zmierzam do tego czy alkohol w PL to faktycznie problem.
nie tylko kierowców na podwójnym gazie.
nie tylko szefuńciów na ławkach.

ale gdzie jest granica - czy flaszka co tydzień z rodziną lub znajomymi z okazją lub bez - tylko w takie dni, gdy następnego nie idzie się do pracy to przesada Waszym zdaniem?

matko flaszka na tydzień ?? przesada, jakby nie mozna przy herbacie posiedziec
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

W piątek i sobotę wypijamy wieczorem z mężem po dwa drinki (i już flaszka idzie) lub piwo. W tygodniu pracy nie pijemy bo jeździmy. Nie wydaje mi się, że to dużo.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak pracowalam w restauracji w gdańsku to wypełnialismy co jakiś czas anonimową ankiete na temat picia i jak było ze raz w tygodniu to jest problem z alkoholem i ze to jest duzo, ja też tak uważam, alkohol jest dodatkiem milego spedzania czasu raz na jakis czas a nie wyznacznikiem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

> jakby nie mozna przy herbacie posiedziec
a można? jak się język nie rozwiązuje to do wieczora jest nudno...

jak często macie gości/wychodzicie? co tydzień?

matko , czy tak ciężko zrozumiec że nie każdy potrzebuje alkoholu by miło spędzic czas ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

U mnie pije się okazjonalnie dobry alkohol

> czy tak ciężko zrozumiec że nie każdy potrzebuje alkoholu

doświadczenia w domu mam takie, że nie mogę sobie tego wyobrazić.

to smutne masz doświadczenia - ja wręcz odwrotne

Piwko albo 2, jakieś winko w tygodniu(do obiadu, filmu lub tak po prostu) w weekend czasem na ostro a czasami na trzeźwo. W święta niestety pojawiają się % na stole...Nie nie uważam że mam problem :)

A ja sobie piwko codziennie chlapne po robocie. Baaardzo lubię...

Inne tematy z forum

Stres powoli mnie wykańcza... (3 odpowiedzi)

Jak radzicie sobie z codziennym stresem? W pracy/ w domu,nadmiar obowiązków, których nie da rady...

Ulubione perfumy (7 odpowiedzi)

Cześc. Jakie są Wasze ulubione zapachy na co dzień? Jesli chodzi o mnie to uwielbiam Dior pure...

Naturalne sposoby powiekszenia biustu (58 odpowiedzi)

Dziewczyny czy są jakieś naturalne sposoby powiększenia biustu? Inne niż operacja czy...