Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-17

Skoro taka cisza przez weekend zapadła ;) to zakładam nowy wątek ;) (i żeby łatwiej w telefonie mi się odpalał)

wczoraj była zupka kalafiorowa z ziemniaczkami i maleńkim makaronem - gwiazdeczkami :]

później gościliśmy na urodzinach :] była grillowana karkówka, kurczak, szaszłyki :] duszone udka z kurczaka :] sałatka :] paszteciki francuskie z bigosem :] sałata z pomidorami, rodzynkami, oliwkami i fetą :] tort truskawkowy i czekoladowy :]

wracając zajechaliśmy na działkę i z Gabrysiem nazrywaliśmy fasolki mamuta(wysokiej) na dzisiejszy obiad :] będą ziemniaczki, gulasz wieprzowy z warzywami i fasolka polana bułeczką :]

dzisiaj ugotuje smak na zupę soczewicową :] (na mięsku)
jutro na działce będzie ciąg dalszy gotowania zupy :]

na środę planowany grill :]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-17

u nas jutro dorsze smazone, ziemniaczki i surówka z kapusty kiszonej

jutro reszta krupniku i klopsy ziemniaczane z serem

a mi właśnie dogotowuje się pieczarkowa :)

Ale super praca, ja to bym chciala byc enologiem.. tylko pewnie moja watroba by byla mniej zadowolona;)

Dzis (chyba) jajko sadzone, fasolka, ziemniaki. Chociaz mam rowniez ochote na curry - krewetki czekaja w lodowce i chlebek naan w spizarni.

Jutro wychodze z kumpelami - pizza i wino/piwo.

dziisaj robie pierś z kurczaka schabowe a do tego ryz z jakimś sosem bo ziemniaki juz mi bokiem wychodzą i mam także smaka na krupnik którego juz wieki nie robiłam!!!!

wczoraj i dziś zupka z soczewicy :]

wczoraj na kolację była pyszna gotowana kukurydza :] piersi nie zrobiłam, zostały na dzisiaj :] będą w cieście naleśnikowym :] do tego domowe frytolce (zamówione przez Syna i Męża) i surówka z pekinki ;]

mój Mąż właśnie pojechał na "szkolenie" ;) tzn. degustację alkoholi :] hehehe :D takich drogich, prawdziwych win ;) bo zmienił pracę ;) to się "szkolić" musi ;P

także jak teraz będziecie potrzebowały porady odnośnie wina - to piszcie ;) albo jak będziecie chciały kupić dobre wino na prezent ;)

ja dziś pichcę kurczaka w potrawce na słodko, do tego buraczki i ziemniaki :))

u mnie awaria plyty indukcyjnej a raczej ja zniszczylam i jedynie bedziemy jeesc co mamy w lodowce i ewentualnie na miescie do konca tyg przynajmniiej.

Mam dziisaj wielką ochote na kuraka więc zrobie pałki z kurczaka upieczone w woreczku z ziemniaczkami i jakąś surówke

Maz znowu pozno w pracy - dla samej jendej nie chce mi sie pichcic wymyslnego obiadu, wiec byl tylko omlet z pieczarkami i pomidorami koktailowymi z oregano - ale za to z jaj... kaczych! Z kromka razowca.

Jutro filety z dorsza w panierce, ziemniaki i fasolka.Yv

zmiana planów :] dzisiaj był pieczony kurczak z Auchana i świeżutkie kajzerki ;)

jutro będzie zupka z soczewicy :] kupiłam też piersi z kurczaka i coś z tego zrobię :] może w cieście naleśnikowym?

dziś każdy sięgnąl sobie sam po cos z lodówki ;)

a jutro

wątróbka drobiowa z duszoną cebulką, ziemniaczki z koperkiem i buraczki ;)

dzisiaj i jutro będzie zupka z soczewicy :)))

z okazji tego że córcia ma dzisiaj 3cie urodzinki robimy małe przyjęcie dla dzieci więc bedzie torcik ciasto a dla głodnych robie rosołek lub pomidorówke!!!

U nas wczoraj po obfitym lunchu skonczylo sie jedynie na bagietce czosnkowej pelnoziarnistej i salatce greckiej na obiad.

Dzis maz dlugo w pracy, ja po treningu zrobie makaron pelnoziarnisty z sosem ze swierzych pomidorow cukinii i pieczarek, do tego stek z tunczyka i mala lampka wina na dobry sen;)
Jutro fasolka, ziemniaki, jajka sadzone i pieczarki z patelni. A po obiedzie wyjdziemy na kawe i jakies lody na powietrzu bo lato w pelni i trzeba korzystac;)

u nas rosołek na przeziebienie malego mam nadz ze zje a potem wkoncu zrobie gulasz z kasza gryczana tylko jeszcze dokladnie nie wiem kiedy:))

ja znowu nie cierpie tych z wlosiej kapusty jakos ta kapusta mi nie lezy pod zadnym wzgledem nie wiem czemu.

ale zjadlabym golabeczka.
moja tesciowa robi takie pieczone a ja i moja mama takie duszone w garnku plus sosik pomidorowy. lubie jak golabki w nim wrecz plywaja:)

u nas domowa pizza.
ostatnio mam mięsowstręt. poszukuję pomysłów na dania bezmięsne, które można urozmaicić ewentualnie mięsem (dla Małża). leczo jadłam w zeszłym tygodniu.

zapomniałam napisać co u nas ;)

dokańczamy żurek :]

a później kotlety mielone zostaną pokrojone w paski :] to tego tortille, sałata lodowa, pomidory i ogórek :] + majonez ;)

zupa ogórkowa i schabowy z ziemniakami :)

Asiunia - tylko u nas przychodzą takie chwilowe przemyślenia, że trzeba kupić nowy szybkowar ;P i na tym się kończy :] może gdybyśmy częściej wyciągały ten gar z szafki to szybciej byśmy dokonały wymiany na nowy ;P
wieeem - jakby był nowy to pewnie byśmy się w nim zakochały i wszystko chciały gotować ;) żeby oszczędzać czas :]

koza - tak :] kapusta włoska to taka pomarszczona :] jest delikatniejsza, nie jest twardawa jak biała :] i ma troszkę inny smak :] dla nas lepszy :] rozpływa się w ustach ;)

image

image

gołąbki wyglądają tak http://kotlet.tv/golabki

Inne tematy z forum

Najtańsze sushi w Gdańsku (27 odpowiedzi)

Gdzie?