Dezinformacja jako element wojny hybrydowej

Pojawiające się w Polsce fałszywe informacje o powodach wysokiej ceny energii należą do elementów wojny hybrydowej, mającej za cel rozbicie Unii Europejskiej, w czasie, gdy zwartość i spójność tej Unii jest teraz tak potrzebna. Mam nadzieję że uda się odepszeć ten wrogi i szkodzący atak.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

> fałszywe informacje o powodach wysokiej ceny energii

A konkretniej? Jakie informacje wg ciebie są fałszywe?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

To nie jest wojna hybrydowa, raczej realizacja polityki Kremla przez Partię Bolszewicką.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sky, mam jeszcze nadzieję że to nie Oni, ale Ci.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sadyl, doprawdy. Akurat Tobie mam to tłumaczyć ? Znasz się przecież trochę na tym, więc komu jak komu, nie trzeba tłumaczyć kto kogo i za ile robi w .....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Selekcjonuję sobie źródła informacji, zatem mogę nie być zorientowany, jakież to fałszywe informacje są rozpuszczane przez bolszewików z poduszczenia Kremla
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zapodam ci Sadyl link do materiałów, które pomogą Cię naprowadzić na trop https://businessinsider.com.pl/gospodarka/rekordowe-marze-elektrowni-a-ceny-pradu-regulator-juz-bada-sprawe/0gms3jm
Istnieje jeszcze inny trop, którym można podążyć, ale zamiast do Brukseli, zaprowadzi on do Warszawy. To ten z tymi 60% ( nie mylić z trunkiem).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sadyl, PiS również włączył się w walkę z dezinformacyjnym atakiem hakerskim:" Prawdą jest, że ostateczny udział kosztów polityki klimatycznej to ok. 30 proc. w ostatecznym rachunku, ale to i tak bardzo dużo - powiedział o "kampanii żarówkowej" wicepremier Jacek Sasin ".
Ciągle jednak nie wiemy, jakie wrogie Najjaśniejszej Rzeczpospolitej siły, ośmieliły się na ten atak.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najpewniej te, które pojawiły sie na bilbordach i zostały dawno obalone przez ekspertów i samą KE.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Karol Nawrocki pozwany za naruszenie dóbr osobistych wdowy po zamordowanym (3 odpowiedzi)

Nikosiu. Istotny wątek też w kontekście wyborów. Chodzi o głębszy kontekst tej sprawy. Karol...

Jak uczucia po wynikach wyborów? (9 odpowiedzi)

Moim zdaniem obaj kandydaci dalecy od ideału. Tragedią jest to, że wybór jest pomiędzy złem a...

Czy Donald Tusk to faszysta? (71 odpowiedzi)

Witam szanownych forumowiczów, rozważam kto jest kto na scenie politycznej. Zaczynam się...