Domowe torty i ciasta

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Witam serdecznie.Oferuję domowe wypieki - ciasta, torty na różne drobne okazje. Do tej pory piekłam tylko dla rodziny, ale po chrzcinach wnusia, gdzie jego tort zrobił furorę, pomyślałam, że może zabiorę się za to jako dodatkowy zarobek/hobby.Tworzę torty pokryte masą cukrową, z dowolnym motywem, wzorem, napisem i takie prostsze, lżejsze, śmietanowe. Ponad to zainspirowana cukiernią Sowa piekę kostki porzeczkowe, ciasta bezowe, kostkę luwr itd. Na życzenie oczywiście również serniki, szarlotki, ciasta z owocami, chałupki i co tam dusza zapragnie :) Wszystkie moje ciasta są z naturalnych składników, najczęściej śmietana 36% i serek mascarpone, w miarę możliwości świeże owoce (nie mrożone). Dekoracje wykonuję recznie. Polecam gorąco :)

Posiadam zdjęcia moich wypieków, więc jak ktoś będzie zainteresowany chętnie podeślę :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Domowe torty i ciasta

poproszę zdjęcia sylvek76@o2.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

poproszę zdjęcia asienkaj@wp.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rownież po poproszę o zdjęcia: wikus90tlen.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja również poproszę zdjęcia jak i ofertę cenową tort na chrzciny i jaka cena za ciasto monisia061@o2.pl

prosze o zdjecia ziabka23@wp.pl

wow, dziękuję za odzew. Piszę w imieniu mamy, zapraszam na jej strone na fb Torty i ciasta mojej mamy - proszę wpisać w wyszukiwarkę na fb. W sobotę pojawią się kolejne zdjęcia ciast :)
Stronę prowadzę ja bo mama nie ogarnia fb i pracuje zawodowo,a ja jestem na macierzyńskim,więc postanowiłam jej pomóc. Na stronie znajdziecie zdjęcia i przykładowe ceny ciast. Strona istnieje od poniedziałku więc na bieżąco będę uzupełniać.

image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ok. 3kg tort na chrzciny pokryty masą cukrową z ozdobami,typu buciki, bobasek, kwiatuszki itp to koszt ok.130zł. Cena uzależniona jest od stopnia skomplikowania i przede wszystkim od wybranych smaków. Ustalana jest indywidualnie po rozmowie :) Jeśli chodzi o ciasta (blacha ok.32x23)

np.szarlotka 35zł
sernik 45zł
porzeczkowe (inspirowane kostką porzeczkową Sowy) 60zł
bezowe daquas - 50-55zł
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

zapraszam - w weekend powstały nowe wypieki, a kolejne szykują sie już na piątek :)

https://www.facebook.com/Torty-i-ciasta-mojej-mamy-1120452748001507/

a skąd ewentualny odbiór?

z rumi

hop :)

hop :)

hop hop. wolne terminy na pazdziernik :)

nie wiem jak w środku , ale z zewnątrz to nie wygląda apetycznie , ani ta masa plastelinowa , ani te srebrne groszki - małe dzieci się na to napalają , a potem cała dekoracja zostaje na talerzu nie zjedzona ,bo tego przełknąć nie idzie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

bo ta masa cukrowa raczej do jedzenia się nie nadaje. To tylko ma wyglądać:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

To ja wole takie które chce się jeść, a nie oglądać ;P

image
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

mmm a umiesz takie robić?

W sumie przy odrobinie chęci to chyba każdy jest w stanie to zrobić , ubić białka , cukier i do piekarnika mamy bezę ewentualnie gotowe są w sklepach, bita śmietana i owoce to też nie problem ? Powiedziałbym że poziom porównywalny z upieczeniem kiełbasek na grilu albo zagrzaniu parówek.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

zrobić dobrą, fajna beze to nie taka prosta sprawa jak sie wydaje.

Podpuszczasz ? Czy masz jakieś sugestie którymi chcesz się podzielić ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

przecież tej masy lukrowej się nie je w czym ma pani problem dzieci zawsze cos na talerzu zostawia nie ajdki dwudziestego pierwszego wieku nie wychowane
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale mi dziewczyny narobiłyście apetytu. W tym tygodniu planuje sama piec ciasteczka. KOnkretnie pierniczki.Będizemy je ozdabiali z dziećmi oraz wieszali na choinkę ( w sobotę ubieramy poniewaz dzieci już mi żyć nie dają z tą choinką.... tak bardzo chcą aby została ubrana).

Na co dzien jak nie chce mi się piec to kupuję ptasie mleczko. Próbowałam w zasadzie wszystkie smaki, ale najbardziej smakuje mi ptasie mleczko Wedla o smaku waniliowym. Idealne do kawy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witajcie,
z ręka na sercu mogę polecić Wam ciasta świąteczne (i nie tylko) z UMAM Marina na Szafarni. Można zamówić przez internet i odebrać od nich na miejscu, więc bardzo wygodnie :) Nie dosyć, że są piękne to jeszcze przepyszne! Polecam!
https://www.facebook.com/CukierniaUmamMarina/posts/1619881311638930

Inne tematy z forum

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...

Przedstawiciel Thermomix (70 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...