Fortuna kołem się toczy...

No i stało się.. Koalicja dobra ale do czasu.. Się okazało, że jednak W. Kosiniak-Kamysz ma jeszcze jakieś resztki oleju w głowie i potrafi podjąć mądrą decyzję..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie ma, co pokazał, przystępując do tęczowej koalicji a jednocześnie wiedząc, jakie w tej kwestii przekonania ma dotychczasowy elektorat PSL.
Mleko już się rozlało i żadne wygibasy tym przegrańcom juz nie pomogą.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wczoraj sugerowałem współpracę tej partii lekkich obyczajów z PiSem. A dzisiaj Gowin naprawdę to napisał. Dawny platformers uchodzący za najłagodniejsze skrzydło Zjednoczonej Prawicy na serio został wysłany z misją rozpoznawczą. To jest polityka. Tu się nie zasypia gruszek w popiele. Już wcześniej odnotowałem ciekawostkę. Lider Bayer Full odszedł z przytupem z PSL i natychmiast Kurski zorganizował mu tourne po rządowej telewizji. A potem posłanka Pawłowicz zapraszała na koncert wieńczący konwencję PiSu, gdzie główną gwiazdą był Bayer Full. Zaś Gowin dziś zaćwierkał tak (i zrobił to ewidentnie na rozkaz Kaczora):

"Słuszna decyzja @nowePSL o wyjściu z Koalicji Europejskiej i budowaniu bloku ludowo-chadeckiego. Ale w takim razie skąd deklaracja uczestnictwa w tworzeniu opozycyjnego bloku do senatu? Jeśli tworzy się blok centrowo-chadecki, to dlaczego do senatu nie iść ze Zjednoczoną Prawicą?"

Akurat bitwa o Senat może nie być dla PiSu spacerkiem. Tam są wybory większościowe, a w dużych miastach oni leżą i kwiczą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Po co to odgrzewanie starych kotletów ?
Już antypisowskie kampanie z lat 2005 - 2007 pokazały czym jest układ postkomunistyczny i od tej pory nic nowego w tej materii się nie pojawiło. Cham jest chamem, chamem pozostanie i zamiast analizować jego przebieranki, chamskie gadki i wybryki czas można spożytkować znacznie lepiej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

To jest wątek na dział Polityka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mogę sobie zamieszczać taki wątek nawet w dziale Zdrowie jak będę chciała.. Szukanie dziury w całym to pewnie Twoje hobby? ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

W dziale zdrowie jak najbardziej. Ten dział pasuje do bardzo dużej ilości komentarzy :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, możesz sobie pisać gdzie chcesz, a admin powinien czuwać nad tym, żeby nie powstawał bałagan na forum przenosząc wątki do odpowiednich działów.
Wycieczki osobiste świadczą o tym, ze masz zaburzoną asertywność.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

edorfina

Oni nie szukają dziury w całym, to jest ich wyrachowana, postkomunistyczna strategia: dziel i rządź. Tu jest pudełeczko na myśli, tu pudełeczko na wrażenia, a tam pudełeczko na uczucia, no i jeszcze pudełeczko na oceny.

Za czasów komuny system sprawował totalną kontrolę, głosy opozycyjne nie miały prawa się pojawić. Dlatego komunistyczna propaganda miała charakter rutualny i względnie umiarkowany.

Po trasformacji, establishment postkomunistyczny stracił totalną kontrolę nad systemem, więć musiał zrekompensować tę utratę zwiększając poziom agresywnej propanandy wymierzonej w głosy opozycyjne i zawarty w niej poziom emocji oraz stosując nowodostępne techniki marketingu politycznego. Na szczęście propaganda ma granice skuteczności w zderzeniu z rzeczywistością.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Cham jest chamem, chamem pozostanie i zamiast analizować jego przebieranki, chamskie gadki i wybryki czas można spożytkować znacznie lepiej.

Wlasnie opisales swoich kolegow komuchow nieudacznikow i siebie.
Nie jest niczym odkrywczym, ze komunistyczny elektorat to najwieksza nizina tego kraju i nanizszy poziom wyksztalcenia.
Stad tez w trojmiescie tak slaby wynik komunistów. Tu plebs jest mniej liczny.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

A teraz coś z zupełne innej beczki:

"Mit Demut und Freude sage ich Danke"

Naturlich, Ossi sind nicht Deutch. Zu eckelhaft.
Alle wiessen Nazi waren nur Wessi.
XD
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

muza na dziś (781 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Jak sobie radzić z zadaniami, które wymagają błyskawicznych tłumaczeń? (3 odpowiedzi)

Zdarzyło mi się, że w pracy musiałem szybko zrozumieć teksty w innym języku, a nie miałem czasu...

Trójmiasto do bani (385 odpowiedzi)

Mieszkałem w Warszawie, Mieszkałem w Krakowie, teraz przyszedł czas na trójmiasto i tylko...