Garaż na czas budowy domu

Witam. Stoję aktualnie przed dylematem co postawić, garaż blaszany czy z pustaka? Chcemy przed rozpoczęciem budowy domu zbudować wpierw garaż, żeby w fazie budowy służył za warsztat i magazyn, w dalszym etapie jako właściwy garaż i mały warsztacik. Garaż będzie dwustanowiskowy z osobnym wejściem do części warsztatowej. Powierzchnia garażu 8m szer. i 6m głęb., dach dwuspadowy.
Pytanie do Was, co lepiej postawić i dla czego, garaż blaszany (koszt ok. 25 tys.) czy powoli budować z pustaka, prosta więźba i blacha, lekka izolacja i tynk? Zaznaczę tylko, że pod garaż wpierw pójdzie płyta fundamentowa 8mx6m.
Nie wiem jak to by kosztowo wyszło, na pewno szybciej postawić blaszaka, ale trwałość jego jest jaka jest, może 5 może 10 lat i w końcu blachę pochłonie. Robił ktoś taki niewielki garaż z pustaka i może powiedzieć jak to cenowo wychodzi?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kup na czas budowy używany blaszak ,tanio i szybko.Jak budowę zakończysz a blaszak będzie w dobrym stanie to odsprzedaż .Ja tak zrobiłam.Docelowo kupiłam już też blaszak ale z blachy malowanej , z drugim pomieszczeniem.Jest idealny i ładnie wygląda.
Najlepiej będzie skontaktować się z nimi:
https://rus-stal.pl/garaze-blaszane.html
Oferują garaże w dobrej cenie.

Na stronie https://stylowoprzydomu.blogspot.com/2023/12/wielorakie-funkcje-garazu.html znajdziecie ciekawy artykuł na temat funkcjonalności garaży. Tam są też opinie i polecajki. Warto zerknąć, zwłaszcza te osoby co też tak jak ja rozważają zakup garażu blaszanego. Zachęcam

Wysokiej klasy bramy garażowe i drzwi wejściowe do domu oferuje firma handbud. polecam ich ofertę.

Inne tematy z forum

Gdzie kupić tanio żaluzje, plisy, rolety, firany, zasłony ? (83 odpowiedzi)

Z usług jakiej firmy warto korzystać w Trójmieście ? Chodzi mi o zakup rolet, żaluzji, firanek...

gdzie kupić rolety (85 odpowiedzi)

Witam, chcę kupić rolety na okna, takie gotowe bo są sporo tańsze niż robione na zamówienie,...

Gdzie kupić dobre drzwi wewnętrzne ??? (57 odpowiedzi)

Proszę o pomoc !!! W najbliższych dniach muszę zamówić drzwi do mojego nowego domu. Wiem, że...