Manpower

Jeżeli ktoś chce pracować w firmie Delphi, to odradzam zatrudnianie się przez agencje Manpower (większość ogłoszeń dotyczy pracy właśnie w tej firmie). Manpower rekrutuje pracowników do pracy w firmie (agencji) CRS dla firmy Delphi. Zagmatwane ? Niestety taka jest prawda, że dwie agencje żerują na Twojej wypłacie. (przez co dostajesz marne grosze) Bezpośrednio przez firmę CRS również odradzam, oferują umowę zlecenie (zero urlopu, chorobowego a do pracy musisz chodzić od pon-pt, często w soboty, a jak chcesz mieć wolne to musisz się tłumaczyć brygadzistce i koordynatorom. Gdy nie ma pracy, dziękują Ci.

Lepiej dostać się tam za pomocą Adecco lub Work Service którzy rekrutują równie często (ostatnio codziennie) Oferują umowę o pracę, dodatkowo dają premie, oraz co ważne masz 100%, 50% płatne nadgodziny z których można naprawdę fajnie sobie dorobić. No i najważniejsze praca w tych agencjach jest zawsze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Manpower

A co jest w umowie przedmiotem owego "zlecenia" ? Wygląda mi to na próbę obejścia zawarcia stosunku pracy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

AI w pracy i nauce ktoś jeszcze się wciągnął? (4 odpowiedzi)

Cześć! Zastanawiam się, czy tylko ja tak mam, że odkąd odkryłem narzędzia AI, to coraz częściej...

Flextronics Tczew - Opinie (16 odpowiedzi)

Za tydzień mam rozmowę w tej firmie na stanowisko operatora (giętarka) produkcji przez agencję...