Maski i gastronomia

Czy kucharze i osoby przygotowujące posiłki w strefie kuchennej powinni nosić maseczki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1


Tak naprawdę co sanepid to pewnie obyczaj - nie ma konkretnych wytycznych jak sądzę. Żadna mądra pani z sanepidu pewnie nigdy nie pracowała w 40+ stopni - jak to czasami bywa na kuchni. Naprawdę trzeba o to pytać ? Czasami najlepszym wyznacznikiem jest zdrowy rozsadek.

Moim zdaniem to zalezy od Was, z doświadczenia jednak wiem, ze trudno się pracuje cały dzień w maseczce. Jeśli jednak nie maseczki, to polecam nakładać na dłonie rękawiczki. Przygotowywanie jedzenia będzie dzięki temu bardziej higieniczne, a i ręce nie powinny się tak niszczyć od wielu środków:
https://sklep.technica.pl/rekawice-gastronomiczne

Takie rękawice gastronomiczne możesz znaleźć w sklepach oferujących wyposażenie do lokali gastronomicznych.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

informacje są sprzeczne, nie znam żadnych bardziej aktualnych wytycznych niż to, że maseczka obowiązauje osoby któe mają kontakt z klientami, zaś na kuchni już nie, aczkolwiek niejednokrotnie szefostwo straszeniem i innymiargumentami starają się wymusić zakładanie maseczek także na kuchni, co ja osobiście traktuję jako łagodny mobbing... kwestia osobna to odległość między osobami na kuchni, gdy dystans jest mniejszy niż 2metry... ja pracuję bez maseczki, reszta osób na kuchni ma maseczki pod nosem lub pod brodą, pozostawiam bez komentarza
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Stres w pracy (36 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...

Terma Sp. z o.o. (8 odpowiedzi)

Witam :) Przyjmę każdą opinię na temat pracy w Terma Sp. z o.o. (producent m.in grzejników) na...

Praca za granicą dla elektryków, ślusarzy, spawaczy (4 odpowiedzi)

Marine Ship Service jest dynamicznie rozwijającą się firmą, poszukujemy pracowników na...