Medyka24...

Witajcie :) Czy ktoś z Was miał z nimi do czynienia,był na rozmowie lub pracował?Jeżeli tak to proszę o opinie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Medyka24...

Również jestem zainteresowana tą firmą, proszę o opinie.. Jeśli ktoś pracuje/był na rozmowie...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

To uczciwa niepubliczna przychodnia. Z czystym sumieniem mogę polecić w niej pracę. Przychodnia zatrudnia przeważnie studentów zaocznych (to oszczędność dla zakładów). Ale nie tylko. Warunki pracy jasno zostają przedstawione już podczas rozmowy. Praca polega na dzwonieniu do ludzi i zapraszaniu na bezpłatne badania - często są projekty np. na mannografię. Pracuje się po 6 godz/ dzień od pon -pt. Zwykle chodzimy jeden tydzień na 8 do 14 a następny na 14 do 20. Ale to można ustalić. Obowiązkowo w miesiącu jest 1 pracująca sobota. Dla chętnych możliwość starania sie o pracę w pozostałe soboty. Przez okres 3 m-cy pracujemy na umowie zlecenia. Jest to okres próbny. Praca jest z pozory tylko lekka bo ludzie przez telefon sa bardzo rózni. Są też dzienne limity - 10 osób dziennie zarejestrowanych na dane badanie. Bywały niższe lub wyższe. Stawka 8 zł brutto za godz. Daje 6 z groszami netto. Na początku wyjdzie nam te 800 zł netto. Warto przeczekać ten okres, bo po 3 m-cach osoby pracowite, sumienne otrzymują umowę o prace na najniższą krajową. Atmosfera w przychodni miła. Wynagrodzenie zawsze i na czas.

Kto ma wysokie wymagania niech nie aplikuje. Praca jak najbardziej dobra dla osób potrafiących pracować za 1600 zł brutto, dla studentów czy absolwentów chcących zdobywać doświadczenie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12

to smutne jak pracodawca musi sam sobie wystawić taką laurkę....
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

co to w ogole za sciema o podstawie za godzine? praca jest ok, ale z tym to ktos grubo przesadzil w komentarzu, chyba ze cos sie zmienilo w tej firmie. jak ja pracowalam byla kasa tylko od osoby zarejestrowanej, ktora przyszla na badania, nie rozumiem tez co znacvzy "umowa zlecenie jako probna na 3 m-ce"? nie widzialam tam nikogo kto mial inna niz podpisywana co miesiac, albo o prace po okresie 3 m-cy, a studenci maja o dzielo.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli byłabyś tak dobra - proszę udziel informacji czy jest tam jakaś stawka godzinowa? Czy pracuję te kilka godzin dziennie "za darmo" i otrzymuję wynagrodzenie tylko od zarejestrowanej osoby. Czy jest szansa na prace tam nie majac już statusu studenta (mam 27 lat)? I czy ewentualnie iść tam osobiście z podaniem? Wysyłam cv na podane adresy mail - na jeden po czasie otrzymuje odpowiedź - mailer demon - bład po stronie odbiorcy. Może zapraszają na rozmowę tylko studentów. Mam doświadczenie pracy w centrum medycznym (co prawda z rejestracją niewielkie), obsłudze klienta i telemarketingu. Ale brak odzewu. A widzę, że ogłoszenie pojawia się co jakiś czas więc chciałam na własnej skórze spróbować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Stawka godzinowa jest przez pierwsze 3miesiące, czyli 7zł brutto. Potem prowizja przy której ledwo da sie wiązać koniec z końcem. Osoby które tam pracują to nie tylko studenci, wiec jeśli jesteś tak zdesperowana to możesz się z przejść z aplikacją.
Jeśli masz doświadczenie w takich działach to szukaj do skutku czegoś innego. Przeciętnie, na prowizji, osoby zarabiają tam od 300 do 900zl. A srednia to tak ok. 400zł
Warto tam iść jedynie na praktyki czy staż z urzędu pracy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Praca bez jakiejkolwiek umowy i bez wynagrodzenia.

Ludzie często pracują tam cały miesiąc za około max 50 brutto, nikt normalny - z doświadczeniem- nie byłby zainteresowany praca w takiej "firmie".

Podpisanie umowy jest zawsze przekładane. Dodatkowo składane są przez kierownictwo słowne obietnice o wysokości płac - podstawy itd. Szefostwo jak widać bazuje na niedoświadczonych studentach którzy szukają każdej pracy.

Smutne jest to, że takie "firmy" w jawny sposób żerują na naiwności pracowników. Jednak pamiętajmy, że dobra firma powinna kojarzyć się głównie z szeroko pojętym zaufaniem.

Ludzie, nie bądźcie naiwni. Nie dorabiajcie manipulantów i przede wszystkim myślcie. Nie ma na czas umowy z dokładnie określonymi warunkami - dziękujecie za współpracę.

Co raz więcej negatywnych opinii słyszy się o tej "firmie"w trójmieście.
"Firmy" Medyka jak najbardziej NIE POLECAM!

Mam nadzieję, że jej kierownictwa nie spotkam nigdy na swojej drodze zawodowej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Teraz ta firma rekrutuje pod nazwą Centrum Badań i Profilaktyki:

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/zatrudnimy-telemarketerki-nie-sprzedaz-ogl7449786.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szanowni Państwo,

Piszę jako właściciel spółki, która otrzymała tak wiele negatywnych wpisów.
Z trudem, aczkolwiek muszę przyznać, że znaczna część z nich jest prawdą.
Jako wola wyjaśnienia - w owym czasie (2012 - 2013) Medyka24 starała się przejść z etapu mikroprzedsiębiorstwa w dynamiczną większą organizację. Niestety podczas tych starań popełniliśmy szereg błędów co doprowadziło do takiej, a nie innej opinii na temat mojej firmy.
Chciałbym wszystkich, którzy zawiedli się na prowadzonej przeze mnie firmie, po ludzku przeprosić. Zawsze starałem się stawiać człowieka na pierwszym miejscu dbając o jego godność, dobre samopoczucie oraz możliwość indywidualnego rozwoju. Niestety w warunkach silnej konkurencji te sprawy gdzieś umknęły.
Medyka24 przetrwała te złe chwile, dalej funkcjonuje i stara się nieść pomoc w postaci szybkiego, bezpłatnego dostępu do opieki zdrowotnej - będziemy starać się robić to rozsądniej.

Jeszcze raz - wyrazy szacunku i uznania dla wszystkich, którzy poczuli się dotknięci w jakikolwiek sposób przez Medykę24.

Z pozdrowieniami
Marcin Wojnecki
Właściciel
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Flextronics Tczew - Opinie (16 odpowiedzi)

Za tydzień mam rozmowę w tej firmie na stanowisko operatora (giętarka) produkcji przez agencję...