Metrohouse

Witajcie.
Chciałbym zapytać czy ktoś z Was ma może doświadczenie w pracy w Metrohouse i mógłby podzielić się swoimi spostrzeżeniami ?
W internecie znaleźć można wiele niepochlebnych opinii, znacznie zniechęcających do podjęcia pracy w tej firmie, jednak chciałbym skonfrontować to z informacjami od osób zatrudnionych (obecnie lub w przeszłości) w oddziale gdańskim.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Metrohouse

Nie wiem jak jest w Gdańsku, bo się nie dostałem. Ale jak wyślesz im swoje CV to na pewno odpowiedzą czy są Tobą zainteresowani (wówczas otrzymasz tel. z zaproszeniem na rozmowę kwalifikacyjną połączoną chyba z wypełnieniem ankiety osobowościowej) czy też nie (inf. e-mailem, telefonicznie lub sporadycznie SMS-em). Warto więc spróbować. W pracy agenta ds. nieruchomości Metrohouse (lub jakiejkolwiek innej) musisz się nastawić na 10-12 h dzień pracy (ich biuro otwarte jest pn. - pt. 9.00 - 20.00 i w sob. 9.00 - 15.00) + zapewne nadgodziny w sobotę i niedzielę. Kończąc pracę np. o 21.00 sam sobie odp. kiedy jesteś w domu, zwłaszcza jeśli masz daleko miejsce zamieszkania nawet jak masz auto (np. na Kokoszkach lub w Sobieszewie). Gdzie czas na odpoczynek (w pracy masz podobno ok. 1 h na obiad / późny lunch) po pracy czy czas dla rodziny ??!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Co ty znowu za pierdoły opowiadasz, akurat praca agenta nieruchomości nie polega na siedzeniu 10 czy 12h w biurze, głównym zajęciem jest jednak bieganie po mieszkaniach z potencjalnymi klientami, itd. więc czas pracy jest raczej mocno ruchomy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A gdzie ja Szanowny Kolego mjk napisałem, że jest to praca polegająca na siedzeniu na d*psku w biurze i grzaniu stołka ??!! Podałem tylko godziny otwarcia ich biura dla zainteresowanych Klientów. Nie twierdzę, że w takich właśnie godzinach pracują agenci !!! Praca taka wiążę się z ciągłą bytnością terenie, a także pewnie częstymi szkoleniami w siedzibie firmy- polskiej Centrali, czyli Warszawie !!! Czytaj ze zrozumieniem następnym razem ~mjk proszę, bo tylko się ośmieszasz...

P.S. Miało być z...'w terenie'. Mea culpa ;D

Janeczek specjalista od wszystkiegi i niczego, taki typowy polaczek
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Misiu Drogi, a w czym Ty jesteś specjalistą hmm ??! W siedzeniu cały dzień na kanapie mieniu (pisownia zamierzona) za złe ?? I czy Ty też zas**ny anonimowy trollu jesteś Polakiem żeby szkalować polski Naród (bo jeśli się tu nie urodziłeś lub mieszkasz zagranicą, to nie masz prawa się o naszym rynku pracy się wypowiadać - lepiej wracaj do swego Gabonu czy Sierra Leone czy Londka - Zdroju...) ??!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

I już się obruszył... Prawda w oczy kole Janeczku. Już Ci pisałem, żebyś sobie odpuścił siedzenie na d*psku i pisanie zbędnych komentarzy do wszystkiego i do niczego. Jak dla mnie jesteś żałosny i każdy kolejny wpis to potwierdza. "Kończ Waść, wstydu oszczędź..."
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie siedzę na d*psku jak Ty Jarku cały dzień i mam za złe ;-D W domu ostatnio jestem gościem hotelowym co wcale mi się nie podoba. Tacy nudziarze i życiowi nieudacznicy jak Ty na szczęście motywują mnie do działania, tj. żeby takim nie zostać siedząc cały dzień na forum. No nic jeszcze ok. 2 godziny i idę na nockę ech...

P.S. Drogi Jarku - po co zmieniasz nicki skoro IP masz stałe ?? To głupie jest...

Ta praca to zwykła akwizycja dla niepoznaki zwana szumnie doradztwem. Od Cygana stojącego na targowisku i wciskającego naiwnym trzy patelnie w cenie dwóch różnisz się właściwie tylko tym, że musisz założyć własną działalność i znajdujesz się w tej niezwykle komfortowej sytuacji, że jeszcze nic nie zarobiłeś a już lekko licząc jesteś 1000 zł na minusie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Flextronics Tczew - Opinie (16 odpowiedzi)

Za tydzień mam rozmowę w tej firmie na stanowisko operatora (giętarka) produkcji przez agencję...