OWCZAREK POTRZEBNA POMOC

Witam Państwa. Szukamy pomocy ze wszystkich stron. Potrzebna pomoc dla owczarka niemieckiego. Bardzo kochamy naszego pieska Rico niestety ma 5 miesięcy i prawdopodobnie ma reumatoidalne zapalenie stawów być może rozwijać się będzie u niego rak kości robimy wszystko co się da. Jesteśmy w trakcie badań i konsultacji . Piesek jest pod opieką Pana dr.n.wet. Mirosława Kalickiego. Niestety jak to w życiu bywa nie stać nas na takie koszta :( powoli przemieszczają się kości. Rico nie chodzi tak jak trzeba przewraca się, plączą mu się łapki- kuleje. Nie chcemy go usypiać chcemy mu dać życie. Uratowaliśmy go, ale potrzebna pomoc ludzi. Może być dom tymczasowy, fundacja. Ktoś kto ma fundusze żeby go ratować. Dać mu lepsze życie. Może znajdzie się ktoś kto by sfinansował to wszystko lub pomógł :( Rico ma problemy również z trawieniem. Ma przeczulice , ale kiedy są okresy że go nie bolą kości to najukochańszy szczeniak na świecie. Na zdjęciach można zaobserwować jaka była jego postawa a co się dzieje z łapami z dnia na dzień :( ( ZDJĘCIA WYŚLĘ NA MAILA )
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: OWCZAREK POTRZEBNA POMOC

Jesteście pewni że chcecie przedłużać cierpienie tego zwierzaka?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Stałem kiedyś przed podobnym wyborem... ciężko i smutno jest podejmować decyzję o tym czy przyjaciel ma żyć dalej czy odejść. Często jego ból jest większy niż nasze wyobrażenie o nim i większe niż sposób w jaki on to okazuje.

Szczerze współczuję...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sama mam owczarka niemieckiego,kupiłm go z policji w Warszawie,niby był chory i miał iść pod wiadomo,wyleczylismy go i dziś to zdrowy,silny pies.
Poproszę na priv dane do przelewu,z przyjemnością pomogę.

@toivo - koniecznie zgłoś się do lecznicy weterynaryjnej Zwierzyniec przy Chwaszczyńskiej. Tam szukaj weterynarza Marcina, to wspaniały lekarz, kocha zwierzęta, na pewno pomoże.

Klinika Wet. AMICIS - dr Zaleski. Rewelacyjny ortopeda z sercem do psiaków. Polecam !!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jaka to ma być pomoc ? Finansowa? Bo nic nie dostałam.
Proszę o dane do przelewu na meila inter-niko@wp.pl

Ech,kupiłam wczoraj yorka miniaturę,mój owczarek go zaakceptował,mały szczur ale uroczy. Także mam nową córunię.

Dziękuje wszystkim niestety nasz owczarek miał raka kości i zdecydowaliśmy się na to aby nie cierpiał ;( i choć płakaliśmy z mężem jak małe dzieci teraz odczuwam ulgę... że teraz gdzieś tam jest mu lepiej

Przykre. Tak, po ukochanym psiaku można płakać jak dzieci. To była trudna decyzja, ale chyba najwłaściwsza. Niekiedy należy podjąć taką właśnie decyzję, aby ulżyć cierpieniu...

@toivo - łączę się z Wami w bólu. Wiem co to oznacza :(

Przykro mi bardzo. Ja 1 czerwca też musiałem się pożegnać z moim ukochanym pieskiem :(((

Inne tematy z forum

Jaka karma dla psa i kota? (7 odpowiedzi)

Witam, jestem lokalnym dystrybutorem szwedzkiej karmy Husse dla psów i kotów na terenie miast:...

Najlepsza karma dla kota (5 odpowiedzi)

Mam kotkę od roku i zdarza się, że czasem wymiotuje po karmie mokrej. Weterynarz nic mądrego nie...